Onze aanbod in Veranda

Veranda artikelen

Veranda

Onze veranda’s uit lariks, ook vaak douglas genoemd, zorgen onmiddellijk voor een charmante sfeer in jouw tuin. Bovendien zorgt het voor de ideale overgang van jouw woning naar de tuin en zorgt voor de ideale mix tussen de twee. Het larikshout is vers en oogt ontzettende robuust en landelijk. Bovendien behoort het hout tot de A-klasse en beschikt het over de hoogste kwaliteit. Verder is het hout ongeschaafd en beschikt het bijgevolg over een ruwe afwerking.

Lariks (douglas)

Lariks of douglas staat ook wel bekend als een duurzaam en rustiek. Het is dan ook vanzelfsprekend dat deze Europese houtsoort veel wordt gebruikt als constructiehout voor bijvoorbeeld bijgebouwen of overkappingen. Lariks is ook in het bezit van een mooie roodbruinachtige kleur dat na een tijdje prachtig zal vergrijzen. De houtsoort is geschikt in een moderne én landelijke woonstijl. Door zijn hoge duurzaamheid zal lariks in contact met de aarde 15 - 25 jaar overleven.
Eigenschappen:
- Hoge duurzaamheid (klasse II, net zoals eik en thermowood)
- Lichtbruine kleur
- Vormvast

Aandachtspunt

Let op: vers gezaagd of ongedroogd betekent dat het hout nadien opnieuw droogt. Daardoor kunnen er droogtescheuren ontstaan. Let wel: dit beïnvloedt de sterkte en kwaliteit van het lariks of douglas niet.
Heb je nog verdere vragen over onze constructies, het hout of de plaatsing? Aarzel in geen enkel geval om contact op te nemen via mail of telefoon.