U kunt bij Ronde palen kiezen uit de volgende categorieën

Ronde palen: perfect voor jouw weide


“Een ronde paal is perfect geschikt om te plaatsen in je weide en perfect te combineren met een tuinscherm of paardenweide naar keuze. We hebben ze in alle houtsoorten, lengtes en diktes. Ook de afwerking van de palen kan verschillend zijn naargelang de houtsoort: gefreesd, ontschorst, geschild…

Als je graag mooi rechte palen wilt, dan raad ik je kastanjehout aan. Deze Europese houtsoort is zeer degelijk en gaat met gemak 15 tot 25 jaar mee in contact met de grond. Door het bittere looizuur binnenin zullen dieren niet aan het hout knagen. Deze palen zijn ook nog eens grotendeels ontschorst waardoor het natuurlijke element behouden blijft.

Wil je echter een houtsoort met een nog langere levensduur, dan moet je robinia (pseudo-acacia) nemen. Deze houtsoort behoort tot duurzaamheidsklasse 1 en gaat dus meer dan een kwarteeuw mee. Bovendien wordt het in Oost-Europese bossen gekapt, waardoor het zeer milieuvriendelijk is. Houd er wel rekening mee dat deze palen iets grilliger van vorm zijn en kastanje qua rechtheid beter is.

Het grenen, afkomstig van de grove den, werd geïmpregneerd of gecreosoteerd met olie waardoor het een levensduur heeft gekregen van ongeveer 15 jaar. De palen zijn verder gefreesd en ontschorst. Na verloop van tijd zullen de palen vergrijzen en zal de kleur van de behandeling (groen, zwart) overgaan op een egale grijze tint.

Als je op zoek bent naar een meer Oosterse look, neem dan de bamboepalen. Deze palen passen perfect in Japanse tuinen en combineren perfect met onze decoratieve schuttingen uit bamboe. Bovendien is bamboe als grassoort nog eens ontzettend duurzaam waardoor je lange tijd van het uitzicht zal kunnen genieten.”

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan Jeroen of één van zijn collega’s of bezoek onze vestiging in Aalter.