Inleiding

Je hebt het vast al gezien in onze webshop: prachtige houten producten voor een wel heel interessant prijskaartje. Is het te mooi om waar te zijn? Nee hoor, sommige materialen kunnen we tijdelijk aan een wel heel aanlokkelijke prijs aanbieden. Om die reden doen we ongeveer twee keer per jaar een outletverkoop of een uitverkoop. Maar waarom verkopen we deze houten planken, kepers en palen aan zo een lage prijs? Je ontdekt het allemaal in dit blogbericht!

Waarom organiseren we een outletverkoop?

We krijgen soms planchetten, palen of gebintes binnen die geen nieuwe thuis krijgen. Toch willen we niet dat ze verloren gaan. Daarom bieden we ze aan voor een lagere prijs, zodat een enthousiaste doe-het-zelver ze misschien toch vindt en er een prachtig project mee realiseert!

Je kan tijdens de uitverkopen genieten van kortingen van 10 tot wel 70 procent! Daarnaast kan je kiezen tussen verschillende materialen, zoals terrasplanken, gevelbekleding, tuinpoortjes, toegangspoorten, palen, gebintes en tuinwanden. Meestal zijn er nog enkele vierkante meters of stuks verkrijgbaar, afhankelijk van het product.

Zie je een mooi pakket staan bij onze uitverkoop? Het ideale materiaal gevonden voor jouw volgend project? Aarzel dan niet te lang om te bestellen! De beste koopjes vliegen namelijk snel de deur uit en meestal kunnen we achteraf ook niet meer hetzelfde materiaal aanbieden. Snel zijn is dus de boodschap!


Waarom belanden sommige producten in onze outlet?

Er zijn verschillende redenen waarom de pakketten in onze outlet belanden. Afhankelijk daarvan worden ze ook anders afgeprijsd. Maar wat is er dan aan de hand met deze materialen? Laten we alle redenen even oplijsten.

Vaak gaat het hier om materiaal dat we niet meer tot ons magazijn kunnen krijgen, ook wel ‘eindereeksproducten’ genoemd. Dit kan gaan van houtsoorten die uit ons assortiment verdwijnen, profielen en houtafwerkingen die niet meer gefabriceerd worden, of artikelen die een andere afmeting krijgen. Die specifieke materialen zullen we dus in de toekomst niet meer aanbieden, maar de laatste exemplaren kan je aan een scherpe prijs vinden als uitverkooppakket.

Sommige van onze uitverkooppakketten hebben lichte beschadigingen. Dit kan gaan van lichte schrammen op het hout, een stukje dat is afgebroken of planken die net al iets meer verkleurd zijn dan anderen. Dit kan vaak heel gemakkelijk worden opgelost: je zaagt het beschadigde stukje uit de plank en gaat verder met het bekleden van je gevel. En de verkleuring zal na een tijd niet meer opvallen dankzij de natuurlijke vergrijzing van het hout.

Soms gebeurt het ook wel eens dat klanten materiaal bestellen, maar het uiteindelijk niet meer willen houden en terugsturen naar ons magazijn. Ook met deze materialen is er niets mis, want wij laten enkel de materialen toe die nog in verkoopbare staat zijn. En heel soms gebeurt het dat klanten een bestelling plaatsen, maar het gewoon niet komen ophalen. Sommige pakketten in onze outletverkoop zijn dus retourzendingen of achtergelaten bestellingen, die wij tweedekansjes noemen. Op die manier proberen we deze producten door ze af te prijzen, een nieuwe thuis te geven.

Hoe vaak doen we een uitverkoop?

Dergelijke uitverkoopacties van tuinhout aan scherpe prijzen doen we ongeveer twee keer per jaar. Een keer tijdens een outletverkoop van januari tot februari, en een actie tussen september en oktober. Tijdens deze periodes vullen we het assortiment van uitverkooppakketten aan en kan je genieten van de meest bangelijke kortingen!

Ben jij al ingeschreven op onze nieuwsbrief? In onze nieuwsbrieven tijdens deze periode houden we jullie op de hoogte van alle interessante kortingen en geven we je ook extra inspiratie wat je met deze materialen kunt doen.

Toch bieden we doorheen het jaar allerlei producten aan met straffe kortingen. Zo kan je altijd bij elk product zien welke er in promo is. En het ‘uitverkoop’-tabblad bovenaan onze webshop blijft wel het hele jaar door beschikbaar!

Welke projecten kan je met onze uitverkooppakketten realiseren?

De materialen uit onze outlet zijn erg veelzijdig en kunnen dus voor verschillende projecten worden gebruikt. Wie weet heb je wel een project dat je graag wilt realiseren en ligt het perfecte pakket bij de uitverkoop? Of misschien had je een tuinscherm uit tali in gedachten, maar vind je een prachtig pakket uit afromosia bij de uitverkoop? Door even door de uitverkooppakketten te grasduinen, vind je misschien het perfecte materiaal voor jouw project.

Peter uit Oostduinkerke wou bijvoorbeeld een tuinwand in zijn tuin plaatsen. Hij had al zijn haag vervangen door een metalen gaasdraad met heidematten, maar hij wou toch een stijlvolle toets toevoegen aan de omheining ter hoogte van het zwembad. Toen zag hij een pakket in de uitverkoophoek met padoek planken. Zo besloot hij die te gebruiken voor een nieuw project. En zeg nu zelf, als je naar die tuinwand kijkt, zou je niet zeggen dat het een uitverkooppakket was!



Wil je dus veel besparen op je project? Neem dan zeker een kijkje bij onze uitverkooppakketten, zeker tijdens de outletverkoop of de uitverkoop! Je kan echt een prachtige tuinwand aanschaffen voor de helft van de prijs! En niemand zal ooit weten dat het een uitverkooppakket was. Bovendien gaan we op deze manier de verspilling van prachtige houtproducten tegen en kan jij genieten van die stijlvolle en natuurlijke toets in je tuin.

Heeft deze pagina je geholpen?
Bancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving