Je kan bij 4-Rib Rhombus profiel kiezen uit de volgende categorieën

4-rib rhombus profiel


Heb je graag een gevelbekleding met afzonderlijke latjes? Dan is het 4-rib rhombus profiel, beter bekend als het quattro blokprofiel, ideaal voor jou. Deze planken hebben gefreesde groeven, waardoor het lijkt alsof een plank uit verschillende latjes bestaat.

Waarom quattro blokprofielen voor mijn gevelbekleding?


Er zijn verschillende redenen waarom quattro blokprofielen een pluspunt zijn voor je gevel. Verschillende dunne latjes naast elkaar kunnen een erg mooi en modern effect geven. Afhankelijk van de lichtinval krijg je ook andere uitstralingen. De zon speelt mooi met de schaduwvoegen en het contrast tussen de donkere voegen en het houten oppervlak geeft een tijdloos en uniek resultaat. Je kan zelfs kiezen tussen een verticale of een horizontale plaatsing.
Toch zijn deze rhombus profielen makkelijk te plaatsen. Je hoeft niet elk afzonderlijk latje vast te timmeren, maar schuift gewoon alle planchetten vlotjes in elkaar.

Is een 4-rib rhombus profiel open gevelbekleding?


Neen! Door de gefreesde voegen in de plank lijkt het alsof je gevel bestaat uit verschillende latjes met telkens een open voeg tussen. Toch is het profiel volledig gesloten, zodat geen doorkijk mogelijk is en waardoor de binnenkant van je muren volledig beschermd zit van vocht.

Welke voordelen hebben thermowood 4-rib rhombus blokprofielen voor mijn gevelbekleding?


Wil je een even duurzame houtsoort als tropisch hardhout, voor een lager prijskaartje? Dan is thermowood ideaal voor jouw project! Deze planken zijn met hitte en stoom behandeld voor meer duurzaamheid en stabiliteit. Bovendien kan je genieten van een warme, bruine kleur en worden de nerven en knopen nog extra in de schijnwerpers gezet.