Je kan bij Dubbel Blokprofiel kiezen uit de volgende categorieën

Dubbel blokprofiel


Heb je ook dubbel glas in jouw woning? Speel op je op het padelterrein ook altijd dubbelspel? Heb je in de McDonalds ook altijd de neiging om een double cheeseburger te bestellen? Waarom zou je dan niet voor een dubbel blokprofiel kiezen als gevelbekledingsprofiel?

Welke uitstraling heeft een dubbel blokprofiel?


Het mooiste aan een duo-profiel vind ik het reliëf. De hogere blokjes die afgewisseld worden met diep gefreesde groeven zorgen voor een leuke variatie. Als ik lang genoeg naar een dubbel blokprofiel staart dan zie ik twee bergen met daartussenin een ravijn. De afgeschuinde zijdes aan de blokjes doen me terug denken aan prachtige skivakanties waarin ik freewheelend van hellende pistes naar beneden snowboardde. Ik heb dan ook een rijke verbeelding. In realiteit is zo een afgeschuinde zijde heel handig. Het zorgt voor een perfecte afwatering.

Wat is de troef van een dubbel blokprofiel?


Wat ik het allergrootste voordeel vind aan een dubbel blokmotief? De tijdswinst!
Dubbel en triple blokprofielen hebben meestal een breedte van ongeveer 13cm. Als je dat vergelijkt met een enkel blokprofiel dat gemiddeld rond de 5 à 6cm breed is, dan hoef je geen rekenwonder te zijn om te merken dat je met een dubbel blokprofiel de helft minder tijd besteedt aan de plaatsing.
Ook leuk is de tand en groef waarmee de profielen als puzzelstukjes in mekaar passen. Zo heb je een geheel gesloten gevelbekleding en geen last van vocht aan de achterzijde van de beplanking.