Je kan bij Latten kiezen uit de volgende categorieën

Houten latten


Een gevelbekleding die latten en voegen afwisselt, is een échte klassieker. Toch zijn de mogelijkheden eindeloos. Werk je met smalle of toch liever brede latten? Of combineer je verschillende breedtes door mekaar? Wat met je voeg? Dat alles om een prachtig diepte- en schaduwspel te creëren. Speel jij mee?

In welke structuur worden gevellatten bevestigd?


Gevelbekledingslatten worden met een open structuur geplaatst. Een voegje scheidt twee latjes van mekaar en zorgt voor een schaduweffect. De afwisseling tussen donkere voeg en lat creëert een moderne uitstraling. Toch passen tropisch hardhouten latten zowel bij een zeer strakke kubuswoning als bij een landelijke bouwstijl met muren in natuursteen. Zo zien wij de combinatie tussen plattelands en modern steeds vaker terugkomen.

Wat is de meerwaarde van houten latten als gevelbekleding?


Wat ik zo leuk vind aan latten als gevelbekledingsprofiel? Je kan een heel verfijnde gevelbekleding aanbrengen waarbij lat en voeg mekaar afwisselen. Zo verkrijg je een prachtig schaduweffect. Je kan zelfs wisselende breedtes gaan gebruiken en zo een enorm speelse creatie bouwen. Laat je creativiteit de vrije loop, plaats in een wildverband om zo min mogelijk verzaagd verlies na te streven en geniet van de plaatsing. De trots en de voldoening volgen van zelf.

Waarom zijn houten latten relatief goedkoop als gevelbekleding?


De prijs van gevellatten met open structuur komt gunstig uit door de spaties tussen de planken. Waar er een voeg zit tussen de latten, is er geen hout. Er worden dus meerdere centimeters per vierkante meter uitgespaard en daardoor komt de prijs per vierkante meter een pak lager te liggen dan bij een gesloten gevelbekleding.

In welke houtsoorten kan je gevellatten kopen?


In Europees hardhout vind je latten terug in robinia en thermowood grenen of thermo essen. Van alle drie de houtsoorten vind je verschillende breedtes terug in ons gamma. Ze kunnen ook geplaatst worden in een multi waarbij de combinatie wordt gemaakt met de verschillende breedtes. Bij een multi wordt een speels effect gecreëerd door de wisselende breedtes waarin de planken worden gebruikt. Dat effect is zowel te bekomen in een horizontale als verticale plaatsing.

Ook in tropische houtsoorten als thermowood ayous, padouk en afromosia kan je gevellatten terugvinden op onze website. Al deze houtsoorten zijn te verkrijgen in verschillende breedtes en kunnen zo ook als multi worden geplaatst.