Je kan bij Triple blokprofiel kiezen uit de volgende categorieën

Triple blokprofiel


In ons assortiment van blokprofielen voor gevelbekleding vind ik de triple blokprofielen het meeste opvallen. Een triple blokprofiel is namelijk de gulden middenweg tussen het rustige dubbele en het drukke quattro blokprofiel. Het is de perfecte balans van blokjes die niet te fijn of te dik zijn. Kortom, het is echt het ideale materiaal voor een gebalanceerde gevel!

Wat zijn de voordelen van triple blokprofielen?


En zei ik al hoe makkelijk en snel die triple planken geplaatst zijn? Met de perfecte breedte van de planken, én met de tand-groefverbinding, heb je je gevel in 1, 2, 3 bekleed. Je kan zelfs kiezen tussen een verticale of een horizontale plaatsing, afhankelijk van jouw persoonlijke smaak.

Wat deze driedubbele blokprofielen nog beter maken, is dat ze een optimale duurzaamheid en stabiliteit hebben! Je kan kiezen uit triple blokprofielen in thermisch behandeld hout of tropisch hardhout. Thermowood is behandeld met hitte en stoom, waardoor ze behoren tot duurzaamheidsklasse 1 en erg vormvast zijn. Daarnaast heeft tropisch behandeld hout van nature zo een hoge duurzaamheidsklasse, maar deze houtsoort heeft geen knopen en een subtielere houttekening dan thermowood.

Wat is de prijs van een triple blokprofiel?


Triple blokprofielen zijn goedkoper dan als je afzonderlijke latjes koopt. Bovendien zal je ook veel tijd besparen bij de plaatsing. Ten slotte hangt de kostprijs van jouw gekozen bekleding. De duurzaamheid van thermowood is bijvoorbeeld erg betaalbaar, waarbij de prijs schommelt tussen €50 en €120 per vierkante meter. Tropisch hardhout heeft dan weer een duurder prijskaartje, maar het is de meerprijs meer dan waard voor de prachtige uitstraling die je krijgt.

Welke dikte heeft triple gevelbekleding?


Het triple blokprofiel bestaat in verschillende diktes, gaande van 18 tot wel 30 millimeter. Voor alle houtsoorten geldt daarbij: hoe dikker de plank, hoe dieper we de groef tussen elk blokje kunnen maken. Dit betekent dus dat de schaduwvoeg daartussen groter valt. Daarin kan je dus gerust naar smaak je favoriet uitkiezen. Liever een groot contrast tussen de blokjes die echt dat effect van open latjes benadrukt? Of toch liever een subtielere, dunne lijn voor een rustig geheel? Aan jou de keuze!