Eiken

€ 430,00 / stuk

Eiken boerlandhek

Dit stoer en robuust eiken landhek van natuurlijk gevormde schaaldelen heeft een oersterke uitstraling door de stevige verhoudingen. De hoogte van dit hek bedraagt 1.10 meter. Houtsoort:...

Meer informatie »
Promotie
€ 360,00  € 325,00 / stuk

Eiken Engelse weidepoort

Op zoek naar een duurzame eiken erfpoort voor je weide, tuin of oprijlaan? Onze Engelse eiken poorten onderscheiden zich van andere poorten door de erg hoge kwaliteit van het materiaal dat we...

Meer informatie »
€ 585,00 / stuk

Eiken Engelse weidepoort met boog

Deze traditionele Engelse eiken poorten met boog, onderscheiden zich door de hoge kwaliteit van het gebruikte materiaal, de mooie afwerking en de zeer duurzame installatie-onderdelen. Deze gebogen...

Meer informatie »
€ 750,00 / stuk

Eiken klaphek

Dit eiken doorlooppoortje voor een dierenweide is zeer praktisch als toegangspoort naar je dieren. Door de schuine ophanging valt het poortje vanzelf terug dicht zodat je dieren niet door een...

Meer informatie »
€ 465,00 / stuk

Eiken plattelandshek

Deze stoer ogende plattelands poort bestaat uit brede eikenplanken. De stevigheid en robuustheid wordt hier vooral gevormd door de extra dikke en hoge planken van ca 3 cm dik en ca 20 cm hoog. De...

Meer informatie »
€ 435,00  € 395,00 / stuk

Eiken waterlandhek

Dit traditioneel eiken weidehek, van oorsprong afkomstig uit Noord-Holland is een eenvoudige, maar degelijke weidepoort die meestal gebruikt wordt voor de afsluiting van een weide, tuin of...

Meer informatie »

Eiken weidepoorten


Als kind ging ik vaak met mijn ouders op autovakantie doorheen Frankrijk. Elk jaar legden we een andere route af. Op één van die reizen stopten we bij de oudste eikenboom van het land, Le Chêne à Guillotin. Die boom wordt een leeftijd van meer dan 1000 jaar toegeschreven. Mocht die kunnen praten, denk ik dat we een prachtige inkijk krijgen in de geschiedenis van het afgelopen millennia. Sindsdien vind ik eiken een zeer nobele boom- en houtsoort. Het straalt tegelijkertijd kracht en rust uit.

Waarom zou je kiezen voor een eiken weidepoort?


We bieden eiken aan in heel wat verschillende vormen, als plank, balk, paal, tuinscherm en ook als weidepoort. Weidepoorten in eik hebben een rustieke charme door de uitstraling van de houtsoort. De knopen, lichte windscheuren en kringen stralen landelijkheid uit. De verschillende modellen doen daar een schepje bovenop of kunnen door hun rechtlijnigheid net toch een moderne toets brengen.

Wat is een eiken boerlandhek?


Het boerlandhek is een weidepoort met een plattelandse uitstraling. De poort heeft brede schuine stekers en is ook met natuurlijk gevormde schaaldelen eenzijdig bekleed. Door de golvende, gebogen vormen van de planken vind ik de poort heel mooi passen bij een boerenhof of vierkantshoeve of als toegang naar een bijhorend maaiveld.

Wat is het verschil met een eiken plattelandshek?


Het plattelandshek is een vergelijkbaar model. Net als het boerlandhek heeft het plattelandshek zware en brede bekledingsplanken. Het verschil zit hem in de recht bezaagde afwerking van deze planken. Ook de diagonale steker is iets verfijnder.

Hoe herken je een Engelse eiken weidepoort?


De Engelse weidepoort is een echte klassieker en is heel herkenbaar door de gekruiste diagonale stekers. Het kader en de afwerkingslatten zijn vrij fijn en daardoor is het een model dat in nagenoeg elke toepassing tot zijn recht komt. Zowel bij een landelijke woning als bij een moderne nieuwbouw wordt een Engelse weidepoort als doorgang gebruikt naar de achtertuin of bijhorende weide.

Waaraan onderscheidt een Engelse eiken boogpoort zich?


De Engelse boogpoort is een variatie op het klassiek Engels ontwerp. De poort is heel herkenbaar door zijn doorlopende steker en gebogen afwerking. De boogpoort kent zijn oorsprong in de paardenwereld en wordt vaak door paardenliefhebbers aangeschaft.

Wat zijn de eigenschappen van een eiken waterlandhek?


Het waterlandhek is ook een eerder strak model dat zijn ontstaan kent in Nederland. Je kan het waterlandhek herkennen aan de vier heel strakke horizontale planken en de hoekig gepunte verticale planken die onderdeel uitmaken van het kader. Het model is populair bij weidelandhouders die houden van afgelijnde weilanden. De poort wordt vaak gecombineerd met gestroomlijnde paardenafsluitingen.

Hoe werkt een eiken wringhek?


Voor wie graag terug naar de middeleeuwen wordt gekatapulteerd, is een eiken wringhek een natte droom. Een authentieker landhek zal je nu eenmaal niet vinden. Bij dit model zorgt het uitstekende tegengewicht, dat aan de bovenbalk gemonteerd is, voor de hanteerbaarheid van het brede hek. Het is zowel verkrijgbaar in een gedisselde als bezaagde afwerking. Bij de gedisselde versie wordt er gebruik gemaakt van brede schorsplanken. Bij de bezaagde variant zijn de planken smaller. Een wringhek is populair bij boseigenaars.

Kan ik mijn eiken weidepoort ook op maat, eendelig en tweedelig krijgen?


Al onze eiken poorten worden ambachtelijk gemaakt en zijn ook op maat verkrijgbaar. Ze kunnen allemaal als eendelige of tweedelige poort worden vervaardigd en worden voorzien van poortpalen, beslag, slot, grondgrendel en andere toebehoren.