Authentica retro havanna kleiklinkers getrommeld wf 201 x 48 x 87 mm - prijs per m2
Authentica retro havanna kleiklinkers getrommeld wf 201 x 48 x 87 mm - prijs per m2 Authentica retro havanna kleiklinkers getrommeld wf 201 x 48 x 87 mm - prijs per m2

Authentica Retro Havanna Kleiklinkers Getrommeld

€ 92,48 / m²
Product Code: TER AUTHAVGT-WF

Kleisteen is een sedimentair- / afzettingsgesteente die een zekere hoeveelheid water bevat en kan vrij vervormd worden. Klei wordt gebakken bij een temperatuur van 900° waardoor er een onomkeerbaar zeer hard effect bekomen wordt. Zo bekom je de kleisteen die bestand is tegen water en gebruikt wordt als bak- of terrassteen. Kleistenen hebben veel kleurvarianten, dit hangt vast met het minerale inhoudsniveau van de ondergrond. De kleisteen heeft door zijn eenvoud en charme de perfecte uitstraling voor terrassen of opritten.

De Authentica Retro Havana ongetrommeld is geproduceerd op basis van zuivere roodbakkende klei dat ook nog eens vuurbestendig is. Deze klei is een mengeling van Maas- en Waalklei. Deze kleiklinkers zijn vol keramisch en werden gebakken op een temperatuur van minstens 1080°C. Van kleur is deze kleiklinker licht- tot mastiekbruin met sterke nuancering. Deze klinkers zijn lokaal bevochtigd, wat wil zeggen dat deze beschikken over een onbezand doch lichtruw oppervlak. Nadien zijn ze getrommeld om zo tot hun retro uiterlijk te komen.

De Authentica Retro Havana past perfect bij moderne en strakke woningen met een landelijke toets. Deze klinker uit klei brengt met zijn eigen karakter een warme sfeer bij aan verschillende stijlen.

Deze kleiklinker is uitermate geschikt voor de verwerking in opritten en terrassen.