EXZO

Leon Bekaertlaan 3 E

9880 Aalter

Ma-vrij: 9:00 tot 17:00
Za: 9:00 - 12:00
Zo: gesloten

Hoge toegangspoorten plaatsen

Ben je van plan om een hoge toegangspoort op een feilloze manier te plaatsen? Weet je niet goed welke houtsoort de beste is voor je toegangspoort? Lees hier in onze handleiding de informatie over de benodigdheden, de houtsoorten en de bevestiging van het materiaal. EXZO staat steeds klaar om al je vragen te beantwoorden, dus aarzel niet om ons te contacteren.

WIJ WENSEN JE VEEL SUCCES MET JOUW PROJECT!

Vooraleer meer in detail gaan wat betreft de houtsoort en plaatsing, lijsten we even op wat je allemaal nodig hebt:

- Villapoorten in hard- en naaldhout op tuinhoutmarkt.be
- Villapoorten in eik op ecohout.be
- Poortpalen
- Houtboor
- Tirefonds
- Meetlint
- Waterpas
- Beton
- Stabilise
- Voldoende vrije tijd
- Een stevige portie enthousiasme

Wij bieden je vier verschillende categorie?n houtsoorten aan waarmee je aan de slag kan: iroko, padoek, eik en afrormosia. Wat je ook kiest, de houtsoorten krijgen na verloop van tijd te maken met een mooie vergrijzing door de zon.

- Prefereer je een naturelle look? Goudbruin eik is van nature een stevige houtsoort die vele jaren meegaat, perfect voor langdurig gebruik.

- Verkies je een hoogkwalitiatieve houtsoort? Afrormosia is een donkerbruine houtsoort die tot een hoge duurzaamheidsklasse behoort. De verhouding prijs-kwaliteit is optimaal bij deze houtsoort.

- Kies je voor maximale stabiliteit? Het roodbruine padoek is met zijn lange levensduur perfect voor buitentoepassingen.

- Ben je eerder fan van een lichtgekleurde streeptekening? Dan is iroko met zijn goudbruine kleuren buitengewone duurzaamheid de uitgelezen houtsoort voor jou.

2. Uit welke houtsoorten kan je kiezen?  2. Uit welke houtsoorten kan je kiezen?  2. Uit welke houtsoorten kan je kiezen?  2. Uit welke houtsoorten kan je kiezen?

De poorten kunnen op maat gemaakt worden. Dat betekent dat we die exact op de centimeter kunnen maken, elk model in elk mogelijke houtsoort die hierboven beschreven staat. Je kan zelfs de keuze maken om een horizontale of verticale plankenstructuur in de voor- of achterzijde te plaatsen. Een boog of kruis vanboven behoort ook tot de opties.

Hoe neem je de maat precies? Dat kan op verschillende manier:

- Optie 1: Maatname poort inclusief scharnieren en poortpalen
Je neemt de totale buitenmaat inclusief scharnieren, palen en poort. Zo kunnen we de poort aanpassen aan de totale breedte die we maximaal hebben. Belangrijk: vermeld of de poort tussen of achter de palen komt omdat dat invloed heeft op de maatname van de poort. Standaard gaan wij uit van een plaatsing voor of achter de poort volgens de Engelse traditie.

- Optie 2: Maatname poort en beslag
Indien er al twee gemetste sokkels of palen staan en je wil geen nieuwe palen plaatsen, maar de poort aan de huidige palen bevestigen, kan je ons ook gewoon de exacte afstand tussen de palen meedelen. Zo kunnen wij de poort op maat maken, rekening houdend met de breedte van het poortdeel alsook de voorziene ruimte voor de scharnieren. In dit geval gaan we ervan uit dat de poort geplaatst wordt tussen de palen, en niet achter of voor de palen.

- Optie 3: Maatname enkel poort
Heb je enkel een voorkeur voor een bepaalde maat van je poortdeel, dan mag je dit ook zo doorgeven. Wij maken dit poortdeel volledig naar jouw gewenste maat. Hou er rekening mee dat de palen en scharnieren voor extra breedte zorgen. Deze optie wordt bijvoorbeeld gekozen indien je al een bestaand pad hebt en je verkiest de dezelfde breedte van het poortdeel als van het pad.

Een poort wordt steeds 10 cm van de grond geplaatst, dus een poorthoogte van 180 cm wordt 190 cm na plaatsing.

Of je de poort langs links of rechts wil draaien, hangt af van de scharnierzijde. Wil je dat de poort langs links draait, dan plaats je het scharnier links en de sluitkant rechts. Wil je dat ze langs rechts draait, dan plaats je het scharnier rechts en de sluitkant links. Wat je verkiest is uiteraard afhankelijk van de persoonlijke voorkeur. Geef dit steeds op voorhand door zodat wij er rekening mee kunnen houden.

Hoe je de scharnieren aan de paal bevestigt, is van groot belang. Monteer je de scharnieren aan de voorzijde tegen de palen, dan gaat de poort langs voor open. Omgekeerd ook, wanneer je de scharnieren aan de achterzijde tegen de palen bevestigt, gaat de poort alleen langs achter open.

Wil je een poort die langs voor en achter opengaat? Dan moet je rekening houden met een spatie tussen de paal en de poort. Het scharnier moet dan wat verder uit de paal hangen. Anders heeft de paal onvoldoende draaimogelijkheden.

De toebehoren zijn nodig in combinatie met volgende poorten: Granada, Madrid, Oxford, Prado, Preston en Sevilla. Deze poorten zijn reeds voorzien van alle nodige scharnieren.

- De L- vormige muurlat is bruikbaar in combinatie met een 1-delige tuinpoort/tuindeur. Dit is de sluitlat die tegen een gevel kan bevestigd worden om de poort tegen te laten sluiten. In dit geval hangt de poort aan een poortpaal, en kan de poort sluiten tegen de gevel van de woning, zonder dat er tegen de woning een extra poortpaal voorzien dient te worden. De muurlat kan zowel gecombineerd worden met onze poorten uit Afromosia als Padoek, maar ook bij zowat alle andere bestaande poorten.

- Hardhouten azobe palen behoren tot de grootste duurzaamheidsklasse waardoor deze een levensduur hebben van minimum 25 jaar in continu contact met de grond. De ideale houtsoort als poortpaal: stabiel, een mooie vergrijzing en een uiterst lange levensduur. De palen zijn glad geschaafd en voorzien van een diamantkop voor een perfecte afwerking. Aangezien deze houtsoort ook mooi zal vergrijzen, passen deze palen steeds perfect bij alle poorten in verschillende houtsoorten zoals padoek, afromosia en iroko.

- Een grondgrendel wordt gebruikt voor het vastzetten van elk type poort in de grond, op die manier kan de poort niet dichtwaaien door de wind.
Dit kan in 2 gevallen gebruikt worden:
- bij een eendelige poort kan de poort hiermee gefixeerd worden in de grond, eenmaal geopend
- bij een tweedelige poort wordt ook best minstens 1 grondgrendel voorzien voor het vastzetten van de poort in gesloten toestand. Wil je de 2 poortdelen ook te kunnen vastzetten in open toestand, dan voorzie je best 2 grondgrendels.

- Een sterk, duurzaam en roestvrij cilinderslot uit inox is toepasbaar voor al onze poorten in afromosia en padoek. Deze set omvat het cilinderslot met bijhorende klinkstel voor het makkelijk openen van een ??ndelige of tweedelige poort.

- Het hang- en sluitwerk voor een enkele en dubbele poort past perfect bij onze poorten in padoek en afromosia.

8. Wat zijn de toebehoren bij de plaatsing?8. Wat zijn de toebehoren bij de plaatsing?8. Wat zijn de toebehoren bij de plaatsing?8. Wat zijn de toebehoren bij de plaatsing?8. Wat zijn de toebehoren bij de plaatsing?8. Wat zijn de toebehoren bij de plaatsing?8. Wat zijn de toebehoren bij de plaatsing?

"Het is niet de dikte van de paal die de stevigheid van de paal bepaalt, maar de diepte in de grond."

9. Tip van de EXZO-tuinarchitect

Om het je gemakkelijker te maken hebben wij alvast een winkelmandje samengesteld waarvan je enkel het aantal dient te wijzigen volgens eigen voorkeur.
We hebben een voorbeeld gemaakt van 3 meter lengte.

Open mandje op ecohout.be:
Eiken zuidenpoort en toebehoren

Open mandje op tuinhoutmarkt.be:
Villapoort Barcelona in afromosia en toebehoren

Open mandje op tuinhoutmarkt.be:
Villapoort Bilbao in padoek en toebehoren

De webshops van Exzo

Ecohout

www.ecohout.be is de specialist in ecologische en duurzame houtproducten voor de inrichting van je tuin, weide of de bekleding van de gevel van je woning of tuinhuis. Op de website kan je terecht voor tuinschermen, decoratiematten, poorten, omheiningen, gevels, terrassen, hout & paal, constructie en toebehoren.

Meer informatie     Bezoek webshop
Tuinhoutmarkt

www.tuinhoutmarkt.be biedt je het grootste aanbod in tuinhout en hout- en gevelbekleding in zowel Europees, tropisch als geïmpregneerd hout. Ook maatwerk behoort hier tot de mogelijkheden. Op de website kan je terecht voor al je tuinschermen, decoratiematten, poorten, omheiningen, gevelbekleding, terrasbekleding, hout & paal, afboording en toebehoren.

Meer informatie     Bezoek webshop
Robiniahout

www.robiniahout.be is de website bij uitstek voor de bekleding van je gevel, meubels en omeheiningen vervaardigd uit de gelijknamige, duurzame houtsoort genaamd robinia. Op de website kan je terecht voor al je hout-en palen, omheiningen, poorten, gevelbekleding, oeverversteviging, terrashout, meubelen, plantenbakken en toebehoren.

Meer informatie     Bezoek webshop
Draadomheining

www.draadomheining.be helpt je de ideale draadafsluiting van het stevigste materiaal te kiezen voor je tuin, weide of erf. Op de website vind je onder meer tuindraad, tennisdraad, draadpanelen, steenkorven, betonschermen, palen, metalen poorten en prikkeldraad.

Meer informatie     Bezoek webshop
Ecobouwmaterialen

www.ecobouwmaterialen.be borduurt verder op het succes van EcoHout en biedt duurzame oplossingen om je woningproject binnenshuis te realiseren. Op deze site vind je binnen-, buiten-, en geluidsisolatie, muurbezetting, kalei, leem, afwerkplaten, folie en damprem.

Meer informatie     Bezoek webshop
Blauwsteenspecialist

www.blauwsteenspecialist.be is de perfecte online shop voor al je grind, tegels en toebehoren. Het assortiment aan charme- en sfeervolle gesteentes omvat onder meer Oosterse en Chinese tegels, Belgische kalksteen, leisteen, platines, tandur, basalt, graniet, kleisteen en grind.

Meer informatie     Bezoek webshop
Palen per pak

www.palenperpak.be is de perfecte website voor de perfecte paalsoort, poort of omheining voor je tuin of weide. Wij bieden de palen aan in een bundel zodat jij er meteen mee aan de slag kan. In ons gamma bevinden zich onder meer geschilde, gefreesde, azobe, kastanje en vierkante palen. Ook een paardenomheining of draad behoort tot de mogelijkheden.

Meer informatie     Bezoek webshop
Bouw je tuinhuis

Meer informatie     Bezoek webshop