EXZO

Leon Bekaertlaan 3 E

9880 Aalter

Ma-vrij: 9:00 tot 17:00
Za: 9:00 - 12:00
Zo: gesloten

Ge�mpregneerd tuinscherm plaatsen

Wil je een tuinscherm plaatsen uit ge�mpregneerd hout, met 100 procent garantie op privacy? Volg gerust onze raad en instructies hieronder op. We helpen je op die manier graag om je project vorm te geven. Je krijgt hieronder uitleg over de waaier aan tuinschermen, de plaatsing van de palen, de betonplaat, en de bevestiging van de schermen. EXZO staat steeds klaar om al je vragen te beantwoorden, dus aarzel niet om ons te contacteren.

WIJ WENSEN U VEEL SUCCES MET UW PROJECT!

- Geimpregneerde tuinschermen in diverse modellen op tuinhoutmarkt.be
- Palen (aluminium, hout of beton)
- Eventueel paalvoet of paalpunt
- Stabilise
- (Gegalvaniseerde) L-ijzers
- Slijpschijf
- Meetlint
- Waterpas
- Touwdraad
- Een beetje vrije tijd
- Een gezonde portie doorzettingsvermogen

Elk scherm is uniek en heeft zijn voordelen en specifieke look die bijdraagt tot sfeer in uw tuin. Ze zijn volgens type beschikbaar in diverse hoogtes en breedtes. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een tuinscherm met boog om je hof te verfraaien. Door deze elementen heb je alle vrijheid in het opstellen van de juiste omheining. Alle ge?mpregneerde tuinschermen werden behandeld, waardoor het hout een levensduur van minstens 15 jaar geniet. De groene schijn van het hout vergrijst geleidelijk naturel door zonlicht. Duurzaam en tegelijk prijsvriendelijk, ideaal om pottenkijkers buiten te houden. Er zijn een aantal schermen die in het oog springen.

Zoek je maximale evenredigheid tussen kwaliteit en prijs? Dan valt op dat het Deluxe-scherm een erg sterkte optie is door zijn maximale breedte van 2 meter in plaats van 180 centimeter.

Ben je op zoek naar hoogste kwaliteit? De Belvedere- schermen behoren tot de absolute top en hebben we zelfs met een breedte en een hoogte van 2m.

Verkies je een scherm dat eenvoudig te plaatsen is? De nieuwe Horizon is perfect inschuifbaar mits de perfecte tussenafstand van de gleufpalen.

Wil je een degelijk tuinscherm voor de laagste prijs met het oog op waterdichte privacy? Het model Universeel is hier de betaalbare optie.

De schuttingdelen verschillen in plankrichting (horizontaal, verticaal, diagonaal, lamellen) en plankbreedte. Dankzij de rabatplanken of blokhutprofielen kan je de afrastering aanpassen volgens de gewenste hoogte en lengte.

2. Uit welke modellen kan je kiezen? 2. Uit welke modellen kan je kiezen? 2. Uit welke modellen kan je kiezen? 2. Uit welke modellen kan je kiezen? 2. Uit welke modellen kan je kiezen? 2. Uit welke modellen kan je kiezen? 2. Uit welke modellen kan je kiezen? 2. Uit welke modellen kan je kiezen? 2. Uit welke modellen kan je kiezen? 2. Uit welke modellen kan je kiezen? 2. Uit welke modellen kan je kiezen? 2. Uit welke modellen kan je kiezen?

Voor de plaatsing van deze schermen heb je de keuze tussen palen uit hout, aluminium, metaal of beton.

Kies je voor vierkante palen, kan je de palen op voorhand plaatsen.
Door ze op perfecte tussenafstand te plaatsen kan je, eens al de palen geplaatst zijn, al de schermen door middel van L-ijzers gaan bevestigen aan de palen.

Bij gleufpalen gaan we best chronologisch te werk. We plaatsen de eerste paal, vervolgens het eerste scherm in de gleuf. hierna kunnen we terug een paal plaatsen, en zo voort.

Tips bij de plaatsing;

- We plaatsen de palen steeds 60 70 cm in de grond.

- Ze worden steeds in snelbeton of stabilse geplaatst voor een optimale stevigheid.

- Controleer met de waterpas of de palen loodrecht in de grond geplaatst zijn.

- Voor de zekerheid kan je best een draad spannen tussen de eerste paal en waar de laatste paal moet komen, zo kan je in een mooie, rechte lijn werken.

3. Uit welke palen kan je kiezen en hoe plaats je ze? 3. Uit welke palen kan je kiezen en hoe plaats je ze? 3. Uit welke palen kan je kiezen en hoe plaats je ze?

Je plaatst steeds het scherm 5 - 10 cm boven de grond, zodat er geen contact is met grond en aarde. Dat doe je door bij de vierkante palen de L-ijzers iets hoger te plaatsen.

Indien je hebt gekozen voor een gleufpaal, kan je uiteraard een blokje hout of een vijs onderaan in de gleuf van de paal draaien. Hierop kan het scherm steunen, zodat het geen contact heeft met de grond of aarde en niet aangetast wordt.

Om de overgang tussen scherm en aarde mooi te laten verlopen, kan je ook gebruik maken van een betonplaat. Hier enkele tips:

- Als er geen ruimte voorzien is in de paal om een betonplaat in te schuiven, wordt de betonplaat gewoon tussen de palen geplaatst. Het vastzetten van deze betonplaat kan gemakkelijk door ze langs de voor-en achterzijde te voorzien van stabilise of door de U-vormige betonplaathouders.

- Mocht de betonplaat te lang zijn, geen nood! Dan kort je die best in met een slijpschijf. Dat is makkelijker dan het voorzien van een bredere gleuf in de palen. De betonplaat behoort sowieso tot de mogelijkheden, ongeacht de keuze van de paal. Ze zorgt voor een mooie overgang en standvastigheid, maar is vrijblijvend te plaatsen.

4. Hoe vermijd je contact met de grond?

- Indien de paal een gleuf bezit, kan je het scherm er op eenvoudige wijze in plaatsen. Plaats steeds paal, scherm, paal, scherm...

- Indien de paal geen gleuf bezit, kan je de L-ijzers in de paal vastvijzen. Daarna kan je het scherm met kleine vijsjes erop vastzetten. Hierbij voorzien je best 2 L-ijzers per zijkant, dus 4 L-ijzers per scherm. Standaard voorzien wij hier steeds de inox L-ijzers.

5. Hoe bevestig je het scherm aan de palen?

"Plaats de palen bij voorkeur steeds in de grond met beton of stabilis? voor een optimale stevigheid."

6. Tip van de EXZO-tuinarchitect

De webshops van Exzo

Ecohout

www.ecohout.be is de specialist in ecologische en duurzame houtproducten voor de inrichting van je tuin, weide of de bekleding van de gevel van je woning of tuinhuis. Op de website kan je terecht voor tuinschermen, decoratiematten, poorten, omheiningen, gevels, terrassen, hout & paal, constructie en toebehoren.

Meer informatie     Bezoek webshop
Tuinhoutmarkt

www.tuinhoutmarkt.be biedt je het grootste aanbod in tuinhout en hout- en gevelbekleding in zowel Europees, tropisch als geïmpregneerd hout. Ook maatwerk behoort hier tot de mogelijkheden. Op de website kan je terecht voor al je tuinschermen, decoratiematten, poorten, omheiningen, gevelbekleding, terrasbekleding, hout & paal, afboording en toebehoren.

Meer informatie     Bezoek webshop
Robiniahout

www.robiniahout.be is de website bij uitstek voor de bekleding van je gevel, meubels en omeheiningen vervaardigd uit de gelijknamige, duurzame houtsoort genaamd robinia. Op de website kan je terecht voor al je hout-en palen, omheiningen, poorten, gevelbekleding, oeverversteviging, terrashout, meubelen, plantenbakken en toebehoren.

Meer informatie     Bezoek webshop
Draadomheining

www.draadomheining.be helpt je de ideale draadafsluiting van het stevigste materiaal te kiezen voor je tuin, weide of erf. Op de website vind je onder meer tuindraad, tennisdraad, draadpanelen, steenkorven, betonschermen, palen, metalen poorten en prikkeldraad.

Meer informatie     Bezoek webshop
Ecobouwmaterialen

www.ecobouwmaterialen.be borduurt verder op het succes van EcoHout en biedt duurzame oplossingen om je woningproject binnenshuis te realiseren. Op deze site vind je binnen-, buiten-, en geluidsisolatie, muurbezetting, kalei, leem, afwerkplaten, folie en damprem.

Meer informatie     Bezoek webshop
Blauwsteenspecialist

www.blauwsteenspecialist.be is de perfecte online shop voor al je grind, tegels en toebehoren. Het assortiment aan charme- en sfeervolle gesteentes omvat onder meer Oosterse en Chinese tegels, Belgische kalksteen, leisteen, platines, tandur, basalt, graniet, kleisteen en grind.

Meer informatie     Bezoek webshop
Palen per pak

www.palenperpak.be is de perfecte website voor de perfecte paalsoort, poort of omheining voor je tuin of weide. Wij bieden de palen aan in een bundel zodat jij er meteen mee aan de slag kan. In ons gamma bevinden zich onder meer geschilde, gefreesde, azobe, kastanje en vierkante palen. Ook een paardenomheining of draad behoort tot de mogelijkheden.

Meer informatie     Bezoek webshop
Bouw je tuinhuis

Meer informatie     Bezoek webshop