EXZO

Leon Bekaertlaan 3 E

9880 Aalter

Ma-vrij: 9:00 tot 17:00
Za: 9:00 - 12:00
Zo: gesloten

Hardhouten plankenscherm plaatsen

Wil je zelfstandig graag een hardhouten plankenscherm plaatsen om je tuinafsluiting een royale uitstraling te geven? Volg gerust onze raad en instructies hieronder op. We helpen je op die manier graag om je project vorm te geven. Je krijgt hieronder uitleg over de waaier aan plankenschermen, de plaatsing van de palen, de betonplaat en de bevestiging van de schermen. EXZO staat klaar om je vragen te beantwoorden, aarzel niet om ons te contacteren.

WIJ WENSEN U VEEL SUCCES MET JE PROJECT!

- Hardhouten plankenschermen in diverse houtsoorten op tuinhoutmarkt.be
- Hardhouten plankenschermen op ecohout.be
- Palen (aluminium, hardhout of beton)
- Stabilise
- Slijpschijf/zaag
- Meetlint
- Touwdraad
- Waterpas
- Een beetje vrije tijd
- Een gezonde portie doorzettingsvermogen

Hardhout blijft een luxeproduct onder de houtsoorten. De warme kleur doet gezellig aan, en de vergrijzing verloopt natuurlijk en gelijklopend. Wij bieden je een systeem aan waarbij je tand- en groefplanken tussen bijhorende gleufpalen kan plaatsen. Dankzij het blokhutprofiel van de planken passen ze mooi ineen en vormen ze een stevig geheel. De simpele opbouw van het scherm biedt ook flexibiliteit om alles op maat aan te passen. Maak je eigen tuinscherm op maat, zowel in hoogte als breedte. Je kan zelfs trapsgewijs te werk gaan, om de hoogte te laten toe- of afnemen. Binnen ons assortiment bieden wij een gamma aan verschillende modellen:

- Verkies je uitzonderlijke toppers qua stabiliteit en duurzaamheid binnen het hardhoutgenre? Dan bieden padoek en afromosia met plankendikte 21 mm de uitgelezen oplossing voor je scherm.

- Verkies je eerder de betaalbare parel onder de hardhoutsoorten? Dan zijn de planken uit itauba met 21 mm dikte perfect voor je scherm.

- Ga je liever voor een prachtig reliiŰf? Dan kies je best voor planken uit moabi met 20 mm dikte.

Verkies je een eerder eenvoudige maar toch strakke opbouw? Dan hebben wij het klassieke plankenscherm.

Het tuinscherm DESIGN daarentegen bevat planken die voor een klein deel overlappen waardoor ze mooi op elkaar aansluiten. Er ontstaat een platte voeg. Hierdoor komt er telkens een kleine verdieping in het hout, wat een verrassend speels effect geeft. De details maken het verschil.

Wil je diepte creŰren in je scherm? Wij hebben in ons assortiment ook het DUO- plankenscherm waarbij je gebruik maakt van een dubbel blokprofiel. Een plank bestaat uit 2 parallellogramvormige blokjes met lichte afschuining.

Ga je graag nog een stap verder? Ons TRIO-plankenscherm is opgebouwd uit een driedubbel blokprofiel, wat zorgt voor een maximale reliŰfstructuur. Overlappend en ontzettend stevig.

2. Uit welke houtsoorten kan je kiezen?2. Uit welke houtsoorten kan je kiezen?2. Uit welke houtsoorten kan je kiezen?2. Uit welke houtsoorten kan je kiezen?2. Uit welke houtsoorten kan je kiezen?2. Uit welke houtsoorten kan je kiezen?2. Uit welke houtsoorten kan je kiezen?2. Uit welke houtsoorten kan je kiezen?2. Uit welke houtsoorten kan je kiezen?2. Uit welke houtsoorten kan je kiezen?2. Uit welke houtsoorten kan je kiezen?2. Uit welke houtsoorten kan je kiezen?2. Uit welke houtsoorten kan je kiezen?2. Uit welke houtsoorten kan je kiezen?

Deze plankenschermen plaatsen we steeds in gleufpalen. Je hebt de keuze tussen gleufpalen uit hardhout, aluminium en thermowood.
Dankzij het systeem met gleufpalen kan het scherm gemakkelijk geplaatst worden. Als je bij voorkeur aan een muur geen startpaal wil gebruiken, kan je gebruik maken van een U-profiel.

3. Uit welke palen kan je kiezen? 3. Uit welke palen kan je kiezen? 3. Uit welke palen kan je kiezen? 3. Uit welke palen kan je kiezen?

Best zorg je ervoor dat de onderste plank geen contact met de grond heeft om het scherm te beschermen tegen vocht en rotting. Er zijn 2 manieren om dit te gaan realiseren.

- De betonplaat behoort tot de mogelijkheden, ongeacht de keuze van de paal. Ze zorgt voor een mooie overgang en standvastigheid, maar is vrijblijvend te plaatsen. De regel bij deze platen is dat ze 50% in de grond gezet worden. Het vastzetten van deze betonplaat kan gemakkelijk door ze in de grond langs de voor-en achterzijde te voorzien van stabilise, of door gebruik te maken van plastiek U-betonplaathouders.
Als er geen ruimte voorzien is in de paal om een betonplaat in te schuiven, wordt de betonplaat gewoon tussen de palen geplaatst. Men kan deze betonplaat dan op maat tussen de palen gaan afslijpen.

- Als je geen betonplaat wil gebruiken, plaats je best het scherm 5 - 10 cm boven de grond, zodat er geen contact is met grond en aarde. Dat kan door een vijs of een blokje hout onderaan in de paal te vijzen.

Je plaatst de gleufpalen in de grond en vult ze op met de bijpassende tand-groefplanken. Kinderspel dus. Het enige waarmee rekening gehouden moet worden is de plankenlengte. Die kan vari?ren volgens type of houtsoort of volgens beschikbaarheid. Als je wil combineren met een betonplaat kan het zijn dat die ook op maat bijgeslepen moet worden aan de plankenlengte.

Voor de plaatsing geven we graag volgende tips mee:

- Deze palen zet je best grondvast met stabilise of snelbeton voor optimale stevigheid.

- De tussenafstand van de palen hangt af van de breedte van de schermen. Hoe langer de plank, hoe langer de tussenafstand.

- De palen worden best 60 - 70 cm in de grond geplaatst. Eens de palen met de correcte tussenafstand geplaatst zijn, is het opvullen met de planken een fluitje van een cent.

- Houd rekening met de nettobreedte van de paal, bepaald door de gleuf. Meet steeds de diepte van de gleuf na zodat je rekening kan houden met de tussenafstand van de palen.

- Controleer eerst de lengtes van de planken. Het kan zijn dat hier een klein verschil op kan zitten, waardoor de planken lichtjes bijgezaagd moeten worden op de kopse kanten. Bij sommige houtsoorten is het mogelijk dat de planken nog niet recht afgezaagd zijn op de kopse kant. Die zaag je best af op maat. Zo is alles perfect gelijk en weet je de exacte tussenafstand tussen de palen.

- Plaats de palen loodrecht in de grond. Controleer dit met de waterpas. Zo vermijd je een schuine bevestiging van de planken.

- Kijk ook na of de palen op een rechte lijn staan. Dat doe je best met een laser of gespannen touw.

- Voorzie steeds 0.5 tot 1 cm extra voeg zodat je de planken makkelijk in de palen kan schuiven. De planken hebben hierdoor ook de nodige uitzettingsvoeg.

- De betonplaat dient mogelijks bijgeslepen te worden in functie van de lengte van de planken. Gebruik hiervoor een slijpschijf.

- Vijs of schiet de planken nooit vast tegen de gleufpalen, anders kan het hout niet leven. Door vochtopname en -afgave zal het hout zwellen of krimpen waardoor deze planken vrij moeten kunnen bewegen in de gleufpalen.

"Plaats de palen bij voorkeur steeds in de grond met beton of stabilise voor een optimale stevigheid."

6. Tip van de EXZO-tuinarchitect

Om het je gemakkelijker te maken hebben wij alvast een winkelmandje samengesteld waarvan je enkel het aantal dient te wijzigen volgens eigen voorkeur.

Open mandje op tuinhoutmarkt.be:
2 afrormosia tuinschermen en 3 bijhorende gleufpalen

Open mandje op tuinhoutmarkt.be:
2 itauba tuinschermen en 3 bijhorende gleufpalen

Open mandje op tuinhoutmarkt.be:
2 tuinschermen moabi Design en en 3 bijhorende gleufpalen

Open mandje op tuinhoutmarkt.be:
2 tuinschermen DUO moabi en en 3 bijhorende gleufpalen

Open mandje op tuinhoutmarkt.be:
2 tuinschermen moabi en en 3 bijhorende gleufpalen

Open mandje op tuinhoutmarkt.be:
2 tuinschermen TRIO moabi en en 3 bijhorende gleufpalen

Open mandje op tuinhoutmarkt.be:
2 tuinschermen padoek en en 3 bijhorende gleufpalen

De webshops van Exzo

Ecohout

www.ecohout.be is de specialist in ecologische en duurzame houtproducten voor de inrichting van je tuin, weide of de bekleding van de gevel van je woning of tuinhuis. Op de website kan je terecht voor tuinschermen, decoratiematten, poorten, omheiningen, gevels, terrassen, hout & paal, constructie en toebehoren.

Meer informatie     Bezoek webshop
Tuinhoutmarkt

www.tuinhoutmarkt.be biedt je het grootste aanbod in tuinhout en hout- en gevelbekleding in zowel Europees, tropisch als geïmpregneerd hout. Ook maatwerk behoort hier tot de mogelijkheden. Op de website kan je terecht voor al je tuinschermen, decoratiematten, poorten, omheiningen, gevelbekleding, terrasbekleding, hout & paal, afboording en toebehoren.

Meer informatie     Bezoek webshop
Robiniahout

www.robiniahout.be is de website bij uitstek voor de bekleding van je gevel, meubels en omeheiningen vervaardigd uit de gelijknamige, duurzame houtsoort genaamd robinia. Op de website kan je terecht voor al je hout-en palen, omheiningen, poorten, gevelbekleding, oeverversteviging, terrashout, meubelen, plantenbakken en toebehoren.

Meer informatie     Bezoek webshop
Draadomheining

www.draadomheining.be helpt je de ideale draadafsluiting van het stevigste materiaal te kiezen voor je tuin, weide of erf. Op de website vind je onder meer tuindraad, tennisdraad, draadpanelen, steenkorven, betonschermen, palen, metalen poorten en prikkeldraad.

Meer informatie     Bezoek webshop
Ecobouwmaterialen

www.ecobouwmaterialen.be borduurt verder op het succes van EcoHout en biedt duurzame oplossingen om je woningproject binnenshuis te realiseren. Op deze site vind je binnen-, buiten-, en geluidsisolatie, muurbezetting, kalei, leem, afwerkplaten, folie en damprem.

Meer informatie     Bezoek webshop
Blauwsteenspecialist

www.blauwsteenspecialist.be is de perfecte online shop voor al je grind, tegels en toebehoren. Het assortiment aan charme- en sfeervolle gesteentes omvat onder meer Oosterse en Chinese tegels, Belgische kalksteen, leisteen, platines, tandur, basalt, graniet, kleisteen en grind.

Meer informatie     Bezoek webshop
Palen per pak

www.palenperpak.be is de perfecte website voor de perfecte paalsoort, poort of omheining voor je tuin of weide. Wij bieden de palen aan in een bundel zodat jij er meteen mee aan de slag kan. In ons gamma bevinden zich onder meer geschilde, gefreesde, azobe, kastanje en vierkante palen. Ook een paardenomheining of draad behoort tot de mogelijkheden.

Meer informatie     Bezoek webshop
Bouw je tuinhuis

Meer informatie     Bezoek webshop