EXZO

Leon Bekaertlaan 3 E

9880 Aalter

Ma-vrij: 9:00 tot 17:00
Za: 9:00 - 12:00
Zo: gesloten

Hardhouten tuinscherm plaatsen

Plaats je graag zelfstandig een smaakvol tuinscherm uit hardhout om je hof een vorstelijk karakter te bezorgen en waterdicht af te sluiten? Volg gerust onze raad en instructies hieronder op. We helpen je op die manier graag om je project vorm te geven. Je krijgt hieronder uitleg over de waaier aan tuinschermen, de plaatsing van de palen, de betonplaat, en de bevestiging van de schermen. EXZO staat steeds klaar om al je vragen te beantwoorden, dus aarzel niet om ons te contacteren.

WIJ WENSEN U VEEL SUCCES MET UW PROJECT!

- Tuinschermen in hardhout en eik op tuinhoutmarkt.be
- Tuinscherm in FSC-gekeurd hardhout op ecohout.be
- Tuinscherm in eik op ecohout.be
- Palen (aluminium, metaal, hout of beton)
- Stabilise
- (Gegalvaniseerde) L-ijzers
- Slijpschijf
- Touwdraad
- Meetlint
- Waterpas
- Een beetje vrije tijd
- Een gezonde portie doorzettingsvermogen

Kiezen voor hardhout is steeds kiezen voor duurzaamheid, 100% onderhoudsvrij gebruik en hoogkwalitatief materiaal. Het wordt gezien als een luxeproduct dat ontzettend lang meegaat en daarbij nog eens sfeervol oogt. Binnen de hardhouten tuinschermen zijn er twee opties die zich duidelijk van elkaar onderscheiden:

Optie 1: Europees hardhout: het eikenhouten tuinscherm vormt een duurzaam ecologisch en verantwoord alternatief voor het tropische hardhouten tuinscherm.

Optie 2: tropische hardhout:
- Prefereer je een tuinscherm met een horizontaal dun lattenwerk dat stijlvol en nagenoeg onverwoestbaar is? Dan is hardhout Elegant, eventueel met boog om het geheel op te fleuren, de ideale optie.

- Kies je voor een tuinscherm met robuuste uitstraling door zijn hoge plankenconstructie? Dan is de Massief het geknipte model om je tuin aantrekkelijk vorm te geven.

-Ook het hardhouten scherm Louro Preto met FSC-keuring staat garant voor verantwoord bosbeheer en benadrukt de kwaliteiten van het hardhouten tuinscherm.

Alle schermen hebben een breedte van 180 centimeter, zijn roestvrij gevezen en vergrijzen prachtig onder invloed van het zonlicht. Het scherm heeft geen behandeling nodig.

Voor de plaatsing van deze schermen heb je de keuze tussen palen uit hardhout, aluminium, metaal of beton. Binnen deze materialen hebben we gewone palen en gleufpalen.

- Bij de gleufpalen vinden we de aluminium- en betonpalen.

Hierbij kunnen we het scherm gewoon in de gleuven plaatsen.

- Palen zonder gleuf zoals hardhouten of betonnen palen.

Hierbij werken we met L-ijzers om de schermen tegen de paal te bevestigen.

Je plaatst het scherm best standaard 5 - 10 cm boven de grond, zodat er geen contact is met grond en aarde.

Als je hebt gekozen hebt voor een paal zonder gleuf, plaats je de L-ijzers iets hoger.
Voor een paal met gleuf dien je een vijs of blokje hout onderaan in de gleuf van de paal te draaien. Hierop kan het scherm steunen, zodat het geen contact heeft met de grond of aarde en niet aangetast wordt.

Je kan ook een betonplaat plaatsen om contact met grond en aarde te vermijden. Hier enkele tips voor de plaatsing:
- Als er geen ruimte voorzien is in de paal om een betonplaat in te schuiven, wordt de betonplaat gewoon tussen de palen geplaatst. Het vastzetten van deze betonplaat kan gemakkelijk door ze langs de voor-en achterzijde te voorzien van stabilise, of gebruik te maken van onze plastieken betonplaathouders met U-vorm.

- Mocht de betonplaat te lang zijn, geen nood! Dan kort je die best in met een slijpschijf. Dat is makkelijker dan het voorzien van een bredere gleuf in de palen. De betonplaat behoort sowieso tot de mogelijkheden, ongeacht de keuze van de paal. Ze zorgt voor een mooie overgang en standvastigheid, maar is vrijblijvend te plaatsen.


4. Hoe vermijd je contact met de grond? 4. Hoe vermijd je contact met de grond? 4. Hoe vermijd je contact met de grond?

- We plaatsen de palen steeds 60 Ó 70 cm in de grond.

- Ze worden steeds in snelbeton of stabilse geplaatst voor een optimale stevigheid.

- Controleer met de waterpas of de palen loodrecht in de grond geplaatst zijn.

- Voor de zekerheid kan je eerst een draad spannen tussen de eerste paal en waar de laatste paal moet komen.
Vervolgens plaatsen we best eerst een paal, dan een scherm, terug een paal, enz..
Om zeker te zijn dat we steeds de perfecte afstand bewaren tussen de palen.

- Je kan de L-ijzers eerst in de paal vastvijzen, waarna je het scherm met kleine vijsjes erop kan vastzetten. Hierbij voorzien je best 2 L-ijzers per zijkant, dus 4 L-ijzers per scherm. Standaard adviseren wij hier steeds de inox L-ijzers.

5. Hoe plaats je de palen? 5. Hoe plaats je de palen?

"Plaats de palen bij voorkeur steeds in de grond met beton of stabilis? voor een optimale stevigheid."

6. Tip van de EXZO-tuinarchitect

De webshops van Exzo

Ecohout

www.ecohout.be is de specialist in ecologische en duurzame houtproducten voor de inrichting van je tuin, weide of de bekleding van de gevel van je woning of tuinhuis. Op de website kan je terecht voor tuinschermen, decoratiematten, poorten, omheiningen, gevels, terrassen, hout & paal, constructie en toebehoren.

Meer informatie     Bezoek webshop
Tuinhoutmarkt

www.tuinhoutmarkt.be biedt je het grootste aanbod in tuinhout en hout- en gevelbekleding in zowel Europees, tropisch als geïmpregneerd hout. Ook maatwerk behoort hier tot de mogelijkheden. Op de website kan je terecht voor al je tuinschermen, decoratiematten, poorten, omheiningen, gevelbekleding, terrasbekleding, hout & paal, afboording en toebehoren.

Meer informatie     Bezoek webshop
Robiniahout

www.robiniahout.be is de website bij uitstek voor de bekleding van je gevel, meubels en omeheiningen vervaardigd uit de gelijknamige, duurzame houtsoort genaamd robinia. Op de website kan je terecht voor al je hout-en palen, omheiningen, poorten, gevelbekleding, oeverversteviging, terrashout, meubelen, plantenbakken en toebehoren.

Meer informatie     Bezoek webshop
Draadomheining

www.draadomheining.be helpt je de ideale draadafsluiting van het stevigste materiaal te kiezen voor je tuin, weide of erf. Op de website vind je onder meer tuindraad, tennisdraad, draadpanelen, steenkorven, betonschermen, palen, metalen poorten en prikkeldraad.

Meer informatie     Bezoek webshop
Ecobouwmaterialen

www.ecobouwmaterialen.be borduurt verder op het succes van EcoHout en biedt duurzame oplossingen om je woningproject binnenshuis te realiseren. Op deze site vind je binnen-, buiten-, en geluidsisolatie, muurbezetting, kalei, leem, afwerkplaten, folie en damprem.

Meer informatie     Bezoek webshop
Blauwsteenspecialist

www.blauwsteenspecialist.be is de perfecte online shop voor al je grind, tegels en toebehoren. Het assortiment aan charme- en sfeervolle gesteentes omvat onder meer Oosterse en Chinese tegels, Belgische kalksteen, leisteen, platines, tandur, basalt, graniet, kleisteen en grind.

Meer informatie     Bezoek webshop
Palen per pak

www.palenperpak.be is de perfecte website voor de perfecte paalsoort, poort of omheining voor je tuin of weide. Wij bieden de palen aan in een bundel zodat jij er meteen mee aan de slag kan. In ons gamma bevinden zich onder meer geschilde, gefreesde, azobe, kastanje en vierkante palen. Ook een paardenomheining of draad behoort tot de mogelijkheden.

Meer informatie     Bezoek webshop
Bouw je tuinhuis

Meer informatie     Bezoek webshop