EXZO

Leon Bekaertlaan 3 E

9880 Aalter

Ma-vrij: 9:00 tot 17:00
Za: 9:00 - 12:00
Zo: gesloten

Hazelaarscherm met eiken kader plaatsen

Zou je graag een gevlochten tuinscherm in hazelaar met eiken rand plaatsen om je tuinafsluiting een natuurlijk en stijlvol karakter te geven? Volg gerust onze raad en instructies hieronder op. We helpen je op die manier graag om je project vorm te geven. Je krijgt hieronder uitleg over de waaier aan plankenschermen, de plaatsing van de palen, de betonplaat en de bevestiging van de schermen. EXZO staat klaar om je vragen te beantwoorden, aarzel niet om ons te contacteren.

WIJ WENSEN JE VEEL SUCCES MET JE PROJECT!

- Hazelaarscherm met eiken kader > www.tuinhoutmarkt.be
- Hazelaarscherm met eiken kader > www.ecohout.be
- Palen (geimpregneerd grenen of hardhout)
- Stabilise
- Zaag
- Meetlint
- Waterpas
- Genoeg vrije tijd en doorzettingsvermogen

Het vlechten van hazelaartakken gaat als traditie al eeuwenlang mee. De takken of twijgen worden niet enkel gebruikt voor het vlechten van manden, maar ook als afsluiting van tuinen en domeinen. Deze gevlochten omheiningen zijn ondertussen weer heel populair geworden door hun ecologische meerwaarde en romantische uitstraling.
De schermen zijn daarbij nog eens horizontaal of verticaal te plaatsen, afhankelijk van je voorkeur. Hazelaar heeft een optimale levensduur.

Binnen onze collectie hazelaarschermen bieden wij een exemplaar aan met een stijlvol eiken kader. Deze omkadering bezorgt het geheel een mooie, luxueuze omkadering die na verloop van tijd samen met de takken mooi vergrijst. Op die manier gaat de aandacht naar het individuele scherm en onderscheidt het zich van de andere. Bijhorend wordt dit het best geplaatst in combinatie met de geimpregneerde grenen gleufpaal.

2. Waarom kiezen voor hazelaar?

- Je hebt de keuze uit vierkante, geimpregneerd palen MET GLEUF of vierkante, hardhouten palen ZONDER GLEUF uit azobehout.

- We adviseren steeds de grenen gleufpalen, deze plaatsen het gemakkelijkst met dit scherm. Het scherm zal evenredig gaan vergrijzen met de palen.

- Deze palen zet je best grondvast met stabilise of snelbeton voor een optimale stevigheid.

- Door middel van een grondboor kunnen we gemakkelijk gaten boren om de palen in te gaan steken. Op deze manieren slaan we onze palen niet kapot om ze in te grond te krijgen.

- De palen worden best 60 - 70 cm in de grond geplaatst.

- We kunnen best chronologisch te werk gaan door de eerste paal te plaatsen, dan het scherm hier tegen te plaatsen en vervolgens pas onze tweede paal. Dan terug een scherm, enzovoort.

3. Welke palen kan ik kiezen en hoe plaatsen we ze in de grond?3. Welke palen kan ik kiezen en hoe plaatsen we ze in de grond?3. Welke palen kan ik kiezen en hoe plaatsen we ze in de grond?3. Welke palen kan ik kiezen en hoe plaatsen we ze in de grond?

We plaatsen deze schermen, om rotting te voorkomen, steeds 5 - 10 cm van de grond. Hiervoor kunnen we op 2 manieren gaan werken.

- Door een blokje hout of een vijsje onderaan de paal te bevestigen, waar uw schermen op zullen rusten, kan u de gewenste hoogte bekomen.

- Of door een betonplaat onderaan te plaatsen.
Bij gebruik van een betonplaat gaan we deze voor de helft in de grond steken en ondergronds in beton of stabilise plaatsen voor de stevigheid.

- De betonplaat past niet in de gleuf, maar gaan we fixeren met stabilisÚ of u-plaathouder.

- De betonplaat kan gewoon op lengte tussen de 2 palen worden afgeslepen. Ze zorgt voor een mooie overgang en standvastigheid, maar is vrijblijvend te plaatsen.

4. Contact met de grond vermijden

- Eens we dus de eerste paal mooi, recht geplaatst hebben, gaan we hiertegen het scherm bevestigen.

- Zorg ervoor dat het scherm aan elke kant 2 keer vastgevezen is.

- Mocht u gekozen hebben voor een azobepaal zonder gleuf, bevestigt u best het scherm aan elke kant 3 keer.

"Combineer dit scherm steeds met de grenen gleufpalen voor de vlotste plaatsing. Voorboren is sterk aangeraden."

6. Tip van de EXZO-tuinarchitect

De webshops van Exzo

Ecohout

www.ecohout.be is de specialist in ecologische en duurzame houtproducten voor de inrichting van je tuin, weide of de bekleding van de gevel van je woning of tuinhuis. Op de website kan je terecht voor tuinschermen, decoratiematten, poorten, omheiningen, gevels, terrassen, hout & paal, constructie en toebehoren.

Meer informatie     Bezoek webshop
Tuinhoutmarkt

www.tuinhoutmarkt.be biedt je het grootste aanbod in tuinhout en hout- en gevelbekleding in zowel Europees, tropisch als geïmpregneerd hout. Ook maatwerk behoort hier tot de mogelijkheden. Op de website kan je terecht voor al je tuinschermen, decoratiematten, poorten, omheiningen, gevelbekleding, terrasbekleding, hout & paal, afboording en toebehoren.

Meer informatie     Bezoek webshop
Robiniahout

www.robiniahout.be is de website bij uitstek voor de bekleding van je gevel, meubels en omeheiningen vervaardigd uit de gelijknamige, duurzame houtsoort genaamd robinia. Op de website kan je terecht voor al je hout-en palen, omheiningen, poorten, gevelbekleding, oeverversteviging, terrashout, meubelen, plantenbakken en toebehoren.

Meer informatie     Bezoek webshop
Draadomheining

www.draadomheining.be helpt je de ideale draadafsluiting van het stevigste materiaal te kiezen voor je tuin, weide of erf. Op de website vind je onder meer tuindraad, tennisdraad, draadpanelen, steenkorven, betonschermen, palen, metalen poorten en prikkeldraad.

Meer informatie     Bezoek webshop
Ecobouwmaterialen

www.ecobouwmaterialen.be borduurt verder op het succes van EcoHout en biedt duurzame oplossingen om je woningproject binnenshuis te realiseren. Op deze site vind je binnen-, buiten-, en geluidsisolatie, muurbezetting, kalei, leem, afwerkplaten, folie en damprem.

Meer informatie     Bezoek webshop
Blauwsteenspecialist

www.blauwsteenspecialist.be is de perfecte online shop voor al je grind, tegels en toebehoren. Het assortiment aan charme- en sfeervolle gesteentes omvat onder meer Oosterse en Chinese tegels, Belgische kalksteen, leisteen, platines, tandur, basalt, graniet, kleisteen en grind.

Meer informatie     Bezoek webshop
Palen per pak

www.palenperpak.be is de perfecte website voor de perfecte paalsoort, poort of omheining voor je tuin of weide. Wij bieden de palen aan in een bundel zodat jij er meteen mee aan de slag kan. In ons gamma bevinden zich onder meer geschilde, gefreesde, azobe, kastanje en vierkante palen. Ook een paardenomheining of draad behoort tot de mogelijkheden.

Meer informatie     Bezoek webshop
Bouw je tuinhuis

Meer informatie     Bezoek webshop