EXZO

Leon Bekaertlaan 3 E

9880 Aalter

Ma-vrij: 9:00 tot 17:00
Za: 9:00 - 12:00
Zo: gesloten

Hazelaarscherm horizontaal / verticaal plaatsen

Plaats je zelf graag een gevlochten tuinscherm in hazelaar op verticale of horizontale wijze om je tuinafsluiting een natuurlijk en stijlvol karakter te geven? Volg gerust onze raad en instructies hieronder op. We helpen je op die manier graag om je project vorm te geven. Je krijgt hieronder uitleg over de waaier aan plankenschermen, de plaatsing van de palen, de betonplaat en de bevestiging van de schermen. EXZO staat klaar om je vragen te beantwoorden, aarzel dus niet om ons te contacteren.

WIJ WENSEN JE VEEL SUCCES MET JE PROJECT!

- Hazelaarschermen op tuinhoutmarkt.be
- Hazelaarscherm grof op ecohout.be
- Grondboor
- Zaag
- Meetlint
- Waterpas
- Voldoende vrije tijd
- Een stevige portie doorzettingsvermogen

Het vlechten van hazelaartakken gaat als traditie al eeuwenlang mee. De takken of twijgen worden niet enkel gebruikt voor het vlechten van manden, maar ook als afsluiting van tuinen en domeinen. Deze gevlochten omheiningen zijn ondertussen opnieuw heel populair geworden door hun ecologische meerwaarde en romantische uitstraling. De schermen zijn daarbij ook nog eens horizontaal of verticaal te plaatsen, naar uw persoonlijke wens.
Hazelaar heeft bovendien een gelijkaardige levensduur als wilgen.

Plaatst u ze horizontaal, dan krijgt u een mooie, dieptebenadrukkende afsluiting die strak en toch charmevol zal ogen. Het horizontale lijnenspel brengt uw zintuigen tot rust waar de verticale plaatsing van deze schermen uw interesse zal opwekken door zijn creatievere, hoogtebenadrukkende uitstraling.

Deze hazelaarschermen zijn beschikbaar in verschillende afmetingen, waardoor je kan spelen met de dimensies indien u ze liggend of staand gebruikt.
U kan ze tevens gemakkelijk aanpassen in hoogte of breedte.

2. Horizontale of verticale plaatsing?2. Horizontale of verticale plaatsing?

De bevestiging van de schermen gebeurt aan een ronde kastanje- of een vierkante hardhouten paal. Beide houtsoorten komen in combinatie met de hazelaar en eik zeker overeen met elkaar. De kastanjepalen zijn rond en gaan, samen met de schermen zelf, mooi op in het geheel. De palen vergrijzen op een egale manier, gelijklopend met de hazelaarschermen. Ook de mooie, bruine kleur van de hardhouten palen correspondeert met het scherm en vergrijst op een gelijkaardige en natuurlijke wijze.

- De palen kunnen best geplaatst worden met gebruik van een grondboor.

- Je kan de palen zowel tussen als achter de schermen plaatsen. Bij plaatsing tussen de palen zal je een mooie, afgelijnde structuur krijgen. De plaatsing achter de palen zal dan weer zorgen voor een tof, doorlopend geheel.

- De tussenafstand van de palen hangt af van de lengte van de schermen.

- De palen worden steeds 60 - 70 cm in de grond geplaatst.
- Ze behoeven niet in beton of stabilisÚ geplaatst te worden, je kan de palen dus gewoon rechtstreeks in de grond plaatsen.

- Je gaat het best ook chronologisch te werk. Eerst wordt een paal geplaatst, hiertegen een scherm. Dan terug een paal, een scherm, enzovoort. Dit om te kunnen garanderen dat de schermen telkens mooi aansluiten aan de palen.

3. Uit welke palen kan ik kiezen en hoe plaats ik ze?3. Uit welke palen kan ik kiezen en hoe plaats ik ze?

- De schermen worden met gewone vijzen tegen de palen vastgezet.

- Je gebruikt zowel links als rechts 3 vijzen om het scherm te bevestigen. De vijzen hebben best een diameter van 3 - 4 mm. De lengte van de vijzen bedraagt 8 - 10cm.

- Plaats je scherm best 5 - 10 cm boven de grond om contact met de grond te vermijden. Dat kan je bijvoorbeeld doen door 2 stenen onder het scherm te plaatsen en na het vijzen weer weg te nemen.

- Bij de bevestiging van de schermen voor de palen kan je de vijzen recht naar achter gaan vastvijzen, bij de plaatsing van de schermen tussen de palen kan je de vijzen gerust wat schuin in de paal vijzen voor de vlotheid.

Tip:
- Controleer met de waterpas of de palen loodrecht in de grond geplaatst zijn. Zo ben je zeker dat je schermen kaarsrecht staan.
- Voor je gaat vijzen, zorg ervoor dat je de kadertak even voorboort. Zo kunnen de takken niet splijten.

4. Hoe bevestig je het scherm aan de palen?

"Voor je gaat vijzen, zorg ervoor dat je de kadertak even voorboort. Zo kunnen de takken niet splijten."

5. Tip van de EXZO-tuinarchitect

De webshops van Exzo

Ecohout

www.ecohout.be is de specialist in ecologische en duurzame houtproducten voor de inrichting van je tuin, weide of de bekleding van de gevel van je woning of tuinhuis. Op de website kan je terecht voor tuinschermen, decoratiematten, poorten, omheiningen, gevels, terrassen, hout & paal, constructie en toebehoren.

Meer informatie     Bezoek webshop
Tuinhoutmarkt

www.tuinhoutmarkt.be biedt je het grootste aanbod in tuinhout en hout- en gevelbekleding in zowel Europees, tropisch als geïmpregneerd hout. Ook maatwerk behoort hier tot de mogelijkheden. Op de website kan je terecht voor al je tuinschermen, decoratiematten, poorten, omheiningen, gevelbekleding, terrasbekleding, hout & paal, afboording en toebehoren.

Meer informatie     Bezoek webshop
Robiniahout

www.robiniahout.be is de website bij uitstek voor de bekleding van je gevel, meubels en omeheiningen vervaardigd uit de gelijknamige, duurzame houtsoort genaamd robinia. Op de website kan je terecht voor al je hout-en palen, omheiningen, poorten, gevelbekleding, oeverversteviging, terrashout, meubelen, plantenbakken en toebehoren.

Meer informatie     Bezoek webshop
Draadomheining

www.draadomheining.be helpt je de ideale draadafsluiting van het stevigste materiaal te kiezen voor je tuin, weide of erf. Op de website vind je onder meer tuindraad, tennisdraad, draadpanelen, steenkorven, betonschermen, palen, metalen poorten en prikkeldraad.

Meer informatie     Bezoek webshop
Ecobouwmaterialen

www.ecobouwmaterialen.be borduurt verder op het succes van EcoHout en biedt duurzame oplossingen om je woningproject binnenshuis te realiseren. Op deze site vind je binnen-, buiten-, en geluidsisolatie, muurbezetting, kalei, leem, afwerkplaten, folie en damprem.

Meer informatie     Bezoek webshop
Blauwsteenspecialist

www.blauwsteenspecialist.be is de perfecte online shop voor al je grind, tegels en toebehoren. Het assortiment aan charme- en sfeervolle gesteentes omvat onder meer Oosterse en Chinese tegels, Belgische kalksteen, leisteen, platines, tandur, basalt, graniet, kleisteen en grind.

Meer informatie     Bezoek webshop
Palen per pak

www.palenperpak.be is de perfecte website voor de perfecte paalsoort, poort of omheining voor je tuin of weide. Wij bieden de palen aan in een bundel zodat jij er meteen mee aan de slag kan. In ons gamma bevinden zich onder meer geschilde, gefreesde, azobe, kastanje en vierkante palen. Ook een paardenomheining of draad behoort tot de mogelijkheden.

Meer informatie     Bezoek webshop
Bouw je tuinhuis

Meer informatie     Bezoek webshop