EXZO

Leon Bekaertlaan 3 E

9880 Aalter

Ma-vrij: 9:00 tot 17:00
Za: 9:00 - 12:00
Zo: gesloten

Thermowood plankenscherm plaatsen

Plaats je graag een duurzaam, ijzersterk en onderhoudsvrij thermowood plankenscherm op individuele wijze? Volg gerust onze raad en instructies hieronder op. We helpen je op die manier graag om je project vorm te geven. Je krijgt hieronder uitleg over de waaier aan plankenschermen, de plaatsing van de palen, de betonplaat en de bevestiging van de schermen. EXZO staat klaar om je vragen te beantwoorden, aarzel niet om ons te contacteren.

WIJ WENSEN JE VEEL SUCCES MET JOUW PROJECT!

- Thermowood tuinscherm op Tuinhoutmarkt
- Thermowood tuinscherm op Ecohout
- Stabilise
- Slijpschijf/zaag
- Meetlint
- Waterpas
- Genoeg vrije tijd en doorzettingsvermogen
- Touwdraad

Thermowoodplanken voor je tuinscherm zijn een logische keuze: correct qua prijs, duurzaam en ecologisch verantwoord. Hier wordt gebruik gemaakt van klassiek dennenhout. Oorspronkelijk is deze houtsoort slechts beperkt duurzaam. Maar door een hitte- en stoombehandeling verdwijnt het bacteri?le leven en verandert de celstructuur. Bijgevolg is het niet meer aantrekkelijk voor schimmels en insecten en gaat het hout niet rotten. Ook de hoeveelheid vochtopname verlaagt waardoor het hout minder uitzet dan klassiek ge?mpregneerd grenen hout. Kortom, de levensduur van het dennenhout wordt volledig opgewaardeerd. De bruine tint vergrijst mooi door het zonlicht. Binnen ons assortiment kunnen wij onderstaande modellen aanbieden:

- Verkies je een strakke, alledaagse en eerder klassieke look? Dan is het thermowood plankenscherm met 18, 20 of 28 mm dikte de ideale oplossing. Door de tand-groefverbinding wordt een stevig en afgewerkt geheel gevormd.

-Het dubbelblokprofiel, een plank bestaande uit een mooie onderverdeling en het effect van 2 aparte planken. Het geborstelde oppervlakte geeft een unieke, fijne afwerking die uw tuin jarenlang zal sieren.

- Prefereer je een unieke reli?fstructuur binnen je thermowoodscherm? Dan bevelen wij je graag het DESIGN-plankenscherm aan. Door 3 afzonderlijke fijne latten van elk 6 cm hoog ontstaat er een uniek geheel met diepte. Toch blijft de stevigheid van volle planken van 18 cm hoog behouden.

2. Uit welke modellen kan je kiezen? 2. Uit welke modellen kan je kiezen? 2. Uit welke modellen kan je kiezen? 2. Uit welke modellen kan je kiezen? 2. Uit welke modellen kan je kiezen? 2. Uit welke modellen kan je kiezen? 2. Uit welke modellen kan je kiezen? 2. Uit welke modellen kan je kiezen? 2. Uit welke modellen kan je kiezen?

Deze plankenschermen plaatsen we steeds in gleufpalen. Je hebt de keuze tussen gleufpalen uit hardhout, aluminium, thermowood en beton. Dankzij het systeem met gleufpalen kan het scherm gemakkelijk geplaatst worden. Als je bij voorkeur aan een muur geen startpaal wil gebruiken, kan je gebruik maken van een U-profiel.

3. Uit welke palen kan je kiezen?3. Uit welke palen kan je kiezen?3. Uit welke palen kan je kiezen?3. Uit welke palen kan je kiezen?3. Uit welke palen kan je kiezen?

Best zorg je ervoor dat de onderste plank geen contact met de grond heeft om het scherm te beschermen tegen vocht en rotting. Er zijn 2 manieren om dit te gaan realiseren.

- De betonplaat behoort tot de mogelijkheden, ongeacht de keuze van de paal. Ze zorgt voor een mooie overgang en standvastigheid, maar is vrijblijvend te plaatsen. De regel bij deze platen is dat ze 50% in de grond gezet worden. Het vastzetten van deze betonplaat kan gemakkelijk door ze in de grond langs de voor-en achterzijde te voorzien van stabilise, of door gebruik te maken van plastiek U-betonplaathouders.
Als er geen ruimte voorzien is in de paal om een betonplaat in te schuiven, wordt de betonplaat gewoon tussen de palen geplaatst. Men kan deze betonplaat dan op maat tussen de palen gaan afslijpen.

- Als je geen betonplaat wil gebruiken, plaats je best het scherm 5 - 10 cm boven de grond, zodat er geen contact is met grond en aarde. Dat kan door een vijs of een blokje hout onderaan in de paal te vijzen.

4. Hoe vermijd je contact met de grond?

Je plaatst de gleufpalen in de grond en vult ze op met de bijpassende tand-groefplanken. Kinderspel dus. Het enige waarmee rekening gehouden moet worden is de plankenlengte. Die kan vari?ren volgens type of houtsoort of volgens beschikbaarheid. Als je wil combineren met een betonplaat kan het zijn dat die ook op maat bijgeslepen moet worden aan de plankenlengte.

Voor de plaatsing geven we graag volgende tips mee:

- Deze palen zet je best grondvast met stabilise of snelbeton voor optimale stevigheid.

- De tussenafstand van de palen hangt af van de breedte van de schermen. Hoe langer de plank, hoe langer de tussenafstand.

- De palen worden best 70 cm in de grond geplaatst. Eens de palen met de correcte tussenafstand geplaatst zijn, is het opvullen met de planken een fluitje van een cent.

- Houd rekening met de nettobreedte van de paal, bepaald door de gleuf. Meet steeds de diepte van de gleuf na zodat je rekening kan houden met de tussenafstand van de palen.

- Controleer eerst de lengtes van de planken. Het kan zijn dat hier een klein verschil op kan zitten, waardoor de planken lichtjes bijgezaagd moeten worden op de kopse kanten. Bij sommige houtsoorten is het mogelijk dat de planken nog niet recht afgezaagd zijn op de kopse kant. Die zaag je best af op maat. Zo is alles perfect gelijk en weet je de exacte tussenafstand tussen de palen.

- Plaats de palen loodrecht in de grond. Controleer dit met de waterpas. Zo vermijd je een schuine bevestiging van de planken.

- Kijk ook na of de palen op ??n rechte lijn staan. Dat doe je best met een laser of gespannen touw.

- Voorzie steeds 0.5 tot 1 cm extra voeg zodat je de planken makkelijk in de palen kan schuiven. De planken hebben hierdoor ook de nodige uitzettingsvoeg.

- De betonplaat dient mogelijks bijgeslepen te worden in functie van de lengte van de planken. Gebruik hiervoor een slijpschijf.

- Vijs of schiet de planken nooit vast tegen de gleufpalen, anders kan het hout niet leven. Door vochtopname en -afgave zal het hout zwellen of krimpen waardoor deze planken vrij moeten kunnen bewegen in de gleufpalen.

"Vijs of schiet de planken nooit vast tegen de gleufpalen, anders kan het hout niet leven. Door vochtopname en -afgave zal het hout zwellen of krimpen waardoor deze planken vrij moeten kunnen bewegen in de gleufpalen."

6. Tip van de EXZO-tuinarchitect

De webshops van Exzo

Ecohout

www.ecohout.be is de specialist in ecologische en duurzame houtproducten voor de inrichting van je tuin, weide of de bekleding van de gevel van je woning of tuinhuis. Op de website kan je terecht voor tuinschermen, decoratiematten, poorten, omheiningen, gevels, terrassen, hout & paal, constructie en toebehoren.

Meer informatie     Bezoek webshop
Tuinhoutmarkt

www.tuinhoutmarkt.be biedt je het grootste aanbod in tuinhout en hout- en gevelbekleding in zowel Europees, tropisch als geïmpregneerd hout. Ook maatwerk behoort hier tot de mogelijkheden. Op de website kan je terecht voor al je tuinschermen, decoratiematten, poorten, omheiningen, gevelbekleding, terrasbekleding, hout & paal, afboording en toebehoren.

Meer informatie     Bezoek webshop
Robiniahout

www.robiniahout.be is de website bij uitstek voor de bekleding van je gevel, meubels en omeheiningen vervaardigd uit de gelijknamige, duurzame houtsoort genaamd robinia. Op de website kan je terecht voor al je hout-en palen, omheiningen, poorten, gevelbekleding, oeverversteviging, terrashout, meubelen, plantenbakken en toebehoren.

Meer informatie     Bezoek webshop
Draadomheining

www.draadomheining.be helpt je de ideale draadafsluiting van het stevigste materiaal te kiezen voor je tuin, weide of erf. Op de website vind je onder meer tuindraad, tennisdraad, draadpanelen, steenkorven, betonschermen, palen, metalen poorten en prikkeldraad.

Meer informatie     Bezoek webshop
Ecobouwmaterialen

www.ecobouwmaterialen.be borduurt verder op het succes van EcoHout en biedt duurzame oplossingen om je woningproject binnenshuis te realiseren. Op deze site vind je binnen-, buiten-, en geluidsisolatie, muurbezetting, kalei, leem, afwerkplaten, folie en damprem.

Meer informatie     Bezoek webshop
Blauwsteenspecialist

www.blauwsteenspecialist.be is de perfecte online shop voor al je grind, tegels en toebehoren. Het assortiment aan charme- en sfeervolle gesteentes omvat onder meer Oosterse en Chinese tegels, Belgische kalksteen, leisteen, platines, tandur, basalt, graniet, kleisteen en grind.

Meer informatie     Bezoek webshop
Palen per pak

www.palenperpak.be is de perfecte website voor de perfecte paalsoort, poort of omheining voor je tuin of weide. Wij bieden de palen aan in een bundel zodat jij er meteen mee aan de slag kan. In ons gamma bevinden zich onder meer geschilde, gefreesde, azobe, kastanje en vierkante palen. Ook een paardenomheining of draad behoort tot de mogelijkheden.

Meer informatie     Bezoek webshop
Bouw je tuinhuis

Meer informatie     Bezoek webshop