EXZO

Leon Bekaertlaan 3 E

9880 Aalter

Ma-vrij: 9:00 tot 17:00
Za: 9:00 - 12:00
Zo: gesloten

Wilgenscherm grof/fijn plaatsen

Zou je graag een gevlochten tuinscherm in dunne of grove wilgentakken plaatsen om je tuinafsluiting een natuurlijk en stijlvol karakter te geven? Volg gerust onze raad en instructies hieronder op. We helpen je op die manier graag om je project vorm te geven. Je krijgt hieronder uitleg over de waaier aan plankenschermen, de plaatsing van de palen, de betonplaat en de bevestiging van de schermen. EXZO staat klaar om je vragen te beantwoorden, aarzel niet om ons te contacteren.

WIJ WENSEN JE VEEL SUCCES MET JE PROJECT!

- Grove en fijne wilgenschermen op tuinhoutmarkt.be
- Grove en fijne wilgenschermen op ecohout.be
- Stabilise
- Zaag
- Meetlint
- Waterpas
- Voldoende vrije tijd
- Een stevige portie doorzettingsvermogen

Het vlechten van wilgentakken gaat als traditie al eeuwen mee. De takken of twijgen worden niet enkel gebruikt voor het vlechten van manden, maar ook als afsluiting van tuinen en domeinen. Deze gevlochten omheiningen zijn ondertussen weer heel populair geworden door hun ecologische meerwaarde en romantische uitstraling. De schermen zijn daarbij nog eens horizontaal of verticaal te plaatsen, afhankelijk van je voorkeur. Wilg heeft een optimale levensduur.

Binnen ons assortiment wilgenschermen bieden we aan:
- Een fijn wilgenscherm. Het strakke design wordt gevormd door het strakke zwartgelakte ijzeren kader.
- Een grof wilgenscherm met dikkere takken.
- Een grof wilgenscherm in een kader voor een robuuste uitstraling.

2. Uit welke modellen kan je kiezen? 2. Uit welke modellen kan je kiezen? 2. Uit welke modellen kan je kiezen? 2. Uit welke modellen kan je kiezen? 2. Uit welke modellen kan je kiezen?

- Je hebt de keuze tussen geimpregneerde grenen palen of bezaagde palen uit azobe.

- Deze palen zet je best grondvast met stabilise of snelbeton voor optimale stevigheid.

- De palen kan je zowel achter als tussen de schermen plaatsen. Dat be´nvloedt de tussenafstand van de palen.

- De palen worden best 70 cm in de grond geplaatst.

- Je plaatst het scherm in chronologische volgorde: je begint met de startpaal, daarna plaats je een scherm, daarna plaats je een paal... enzovoort. Dit om te kunnen garanderen dat de schermen telkens mooi aansluiten aan de palen.

3. Uit welke palen kan je kiezen en hoe plaats je ze?3. Uit welke palen kan je kiezen en hoe plaats je ze?3. Uit welke palen kan je kiezen en hoe plaats je ze?

Er zijn verschillende manieren om contact met de grond te vermijden.

*Best plaats je best het scherm 5 - 10 cm boven de grond, zodat er geen contact is met grond en aarde. Dat kan door een vijs of een blokje hout onderaan in de paal te vijzen. Zo neemt het scherm geen vocht op en vindt er geen rotting plaats. Je kan ook een betonplaat gebruiken.

Indien je een betonplaat wil gebruiken, zijn er twee tips:

* Het vastzetten van deze betonplaat kan gemakkelijk door ze langs de voor-en achterzijde te voorzien van stabilise. Je kan ook gebruik maken van de plastieken betonplaathouders.

*Mocht de betonplaat te lang zijn, geen nood! Dan kort je die best in met een slijpschijf. Dat is makkelijker dan het voorzien van een bredere gleuf in de palen. De betonplaat behoort sowieso tot de mogelijkheden, ongeacht de keuze van de paal. Ze zorgt voor een mooie overgang en standvastigheid, maar is vrijblijvend te plaatsen.


4. Hoe vermijd je contact met de grond?

Hieronder lees je per type scherm hoe de bevestiging plaatsvindt:

- Voor het fijne scherm boor je het beste een gaatje vooraan of opzij in het metalen kader ter bevestiging. Je kan ook werken met U-vormige krammen.

- Voor het grove scherm hang je het scherm vast aan de vierkante grenen paal met behulp van L-ijzers. Die kan je boven- en onderaan bevestigen aan het houten kader en vastvijzen aan de grenen paal met een interval van 15 centimeter.

- Het wilgenscherm in eiken kader plaats je standaard in de grenen gleufpalen. Voor extra bevestiging kan je nog gebruik maken van 1,2 of 3 lange vijzen om de bevestiging te verstevigen.

Tip:
- Controleer met de waterpas of de palen loodrecht in de grond geplaatst zijn. Zo vermijd je een schuine bevestiging van de schermen. Ook de hoogte van de palen is belangrijk. Je kan kiezen uit vierkante hardhouten of grenen palen.

5. Hoe bevestig je het scherm aan de palen?

"Gebruik steeds een vierkante paal ter bevestiging van de wilgenschermen. Voorboren is noodzakelijk. "

6. Tip van de EXZO-tuinarchitect

Om het je gemakkelijker te maken hebben wij alvast een winkelmandje samengesteld waarvan je enkel het aantal dient te wijzigen volgens eigen voorkeur.

Fijne wilgenschermen
Open mandje op Ecohout.be:
2 fijne wilgenschermen en 3 bijhorende palen (geimpregneerd grenen)

Open mandje op Tuinhoutmarkt.be:
2 fijne wilgenschermen en 3 bijhorende palen (geimpregneerd grenen)

Grove wilgenschermen
Open mandje op Ecohout.be:
2 grove wilgenschermen en 3 bijhorende palen (geimpregneerd grenen)

Open mandje op Tuinhoutmarkt.be:
2 grove wilgenschermen en 3 bijhorende palen (geimpregneerd grenen)

De webshops van Exzo

Ecohout

www.ecohout.be is de specialist in ecologische en duurzame houtproducten voor de inrichting van je tuin, weide of de bekleding van de gevel van je woning of tuinhuis. Op de website kan je terecht voor tuinschermen, decoratiematten, poorten, omheiningen, gevels, terrassen, hout & paal, constructie en toebehoren.

Meer informatie     Bezoek webshop
Tuinhoutmarkt

www.tuinhoutmarkt.be biedt je het grootste aanbod in tuinhout en hout- en gevelbekleding in zowel Europees, tropisch als geïmpregneerd hout. Ook maatwerk behoort hier tot de mogelijkheden. Op de website kan je terecht voor al je tuinschermen, decoratiematten, poorten, omheiningen, gevelbekleding, terrasbekleding, hout & paal, afboording en toebehoren.

Meer informatie     Bezoek webshop
Robiniahout

www.robiniahout.be is de website bij uitstek voor de bekleding van je gevel, meubels en omeheiningen vervaardigd uit de gelijknamige, duurzame houtsoort genaamd robinia. Op de website kan je terecht voor al je hout-en palen, omheiningen, poorten, gevelbekleding, oeverversteviging, terrashout, meubelen, plantenbakken en toebehoren.

Meer informatie     Bezoek webshop
Draadomheining

www.draadomheining.be helpt je de ideale draadafsluiting van het stevigste materiaal te kiezen voor je tuin, weide of erf. Op de website vind je onder meer tuindraad, tennisdraad, draadpanelen, steenkorven, betonschermen, palen, metalen poorten en prikkeldraad.

Meer informatie     Bezoek webshop
Ecobouwmaterialen

www.ecobouwmaterialen.be borduurt verder op het succes van EcoHout en biedt duurzame oplossingen om je woningproject binnenshuis te realiseren. Op deze site vind je binnen-, buiten-, en geluidsisolatie, muurbezetting, kalei, leem, afwerkplaten, folie en damprem.

Meer informatie     Bezoek webshop
Blauwsteenspecialist

www.blauwsteenspecialist.be is de perfecte online shop voor al je grind, tegels en toebehoren. Het assortiment aan charme- en sfeervolle gesteentes omvat onder meer Oosterse en Chinese tegels, Belgische kalksteen, leisteen, platines, tandur, basalt, graniet, kleisteen en grind.

Meer informatie     Bezoek webshop
Palen per pak

www.palenperpak.be is de perfecte website voor de perfecte paalsoort, poort of omheining voor je tuin of weide. Wij bieden de palen aan in een bundel zodat jij er meteen mee aan de slag kan. In ons gamma bevinden zich onder meer geschilde, gefreesde, azobe, kastanje en vierkante palen. Ook een paardenomheining of draad behoort tot de mogelijkheden.

Meer informatie     Bezoek webshop
Bouw je tuinhuis

Meer informatie     Bezoek webshop