EXZO

Leon Bekaertlaan 3 E

9880 Aalter

Ma-vrij: 9:00 tot 17:00
Za: 9:00 - 12:00
Zo: gesloten

Vierkante palen plaatsen

Wil je graag met succes een reeks vierkante palen plaatsen zonder daarbij overkomelijke fouten te maken? Heb je moeite met het inschatten van de tussenafstand bij weidepalen en weet je niet welke houtsoort je zou moeten kiezen? In onze handleiding vind je de nodige tips om hiermee aan de slag te gaan. EXZO staat steeds klaar om al je vragen te beantwoorden, dus aarzel niet om ons te contacteren.

WIJ WENSEN JE VEEL SUCCES MET JOUW PROJECT!

- Vierkante grenen, metalen, aluminium en hardhouten palen op tuinhoutmarkt.be
- Vierkante tuinschermpalen op ecohout.be
- Vierkante robinia palen op robiniahout.be
- Toebehoren zoals paalhouders, paalornamenten, betonvoet, H-anker, paalhoudervoet, paalpunt of verstelbare paalvoet (optioneel)
- Hamer
- Meetlint
- Waterpas
- Een beetje vrije tijd
- Een gezonde portie doorzettingsvermogen

Vierkante palen worden vooral gebruikt voor tuinschermen, maar ook als weidepaal.

Binnen deze categorie onderscheiden we de geimpregneerde palen uit naaldhout, de azobepalen en de palen uit metaal, aluminium en beton.

- Vierkante palen in naaldhout. Zoals eerder beschreven biedt de impregnatiebehandeling een verhoogde weerstand tegen vocht en schimmels.
Deze palen kan je rechtstreeks in de grond/beton plaatsen, ofwel plaatsen in een paalpunt/paalhouder. Bij deze laatste opstelling is er geen contact tussend de grond en het hout, waardoor de levensduur steeds optimaal blijft.
De plaatsing van de palen rechtstreeks in de grond zorgt wel voor een grotere stabiliteit. Heb je reeds een betonnen ondergrond of een terras? Dan is een paalhoudervoet de ideale manier om je paal te bevestigen op het oppervlak.

- Hardhouten Azobepalen met plaatsing rechtstreeks in de grond. Het roodbruine azobe wordt gezien als een erg duurzame houtsoort die jarenlang vrij is van onderhoud en contact met grond of water perfect doorstaat. Verder vergrijst het hout in contact met zonlicht. De houtsoort past niet in een paalpunt, wat ook niet nodig is door zijn natuurlijke duurzaamheid. De paal mag dus onmiddellijk in de grond of in beton geplaatst worden.

- Metalen, aluminium en betonpalen. De gelakte metalen palen, veelgebruikt voor plaatsing met metalen 3D-panelen, zijn ideaal te combineren met klassieke tuinschermen in grenen of hardhout. De antracietkleurige palen uit aluminium zijn bruikbaar als begin- , eind- , en tussenpaal voor het plaatsen van tuinschermen en rabatplanken. Je kan ook beroep doen op de even onderhoudsvrije betonpalen met gleuf van verschillende dikte, bijvoorbeeld voor blokhutprofielplanken. Bovendien zorgen deze palen ook voor contrast naast het mooi vergrijzende hout.

2. Welke soorten palen bestaan er?2. Welke soorten palen bestaan er?2. Welke soorten palen bestaan er?2. Welke soorten palen bestaan er?2. Welke soorten palen bestaan er?

Om de paal te beschermen tegen contact met de grond hebben we paalvoeten, paalhouders en paalpunten.

Om de paal te voorzien van een beschermingskapje kan je paalornamenten in hardhout, naaldhout, verzinkt metaal of in inox kiezen voor de afwerking. Deze zullen voor een perfecte afwatering van het vocht zorgen aan de bovenkant van de paal.

Indien je de paal als weidepaal gebruikt kan je hem combineren met Crapaldraad of prikkeldraad.

3. Welke toebehoren zijn mogelijk?3. Welke toebehoren zijn mogelijk?3. Welke toebehoren zijn mogelijk?3. Welke toebehoren zijn mogelijk?3. Welke toebehoren zijn mogelijk?3. Welke toebehoren zijn mogelijk?3. Welke toebehoren zijn mogelijk?3. Welke toebehoren zijn mogelijk?3. Welke toebehoren zijn mogelijk?3. Welke toebehoren zijn mogelijk?

Als je de palen plaatst in combinatie met tuinschermen:

- We plaatsen de palen steeds 60 Ó 70 cm in de grond.

- Ze worden steeds in snelbeton of stabilse geplaatst voor een optimale stevigheid.

- Controleer met de waterpas of de palen loodrecht in de grond geplaatst zijn.

- Voor de zekerheid kan je eerst een draad spannen tussen de eerste paal en waar de laatste paal moet komen. Op die manier kan je alle tussenpalen mooi op ÚÚn lijn plaatsen.

Als je de palen plaatst als weidepalen:

- De palen plaats je best in de grond door op voorhand een opening te maken met een grondboor. Die kan je kan huren bij verscheidene verhuurcentra. Voorzie steeds een grondboor met een grotere diameter dan de diameter van de paal. Je dient dan wel de aarde opnieuw in de opening te plaatsen en goed aan te stampen. Je kan de gaten ook zelf in de grond maken met behulp van een spade, deze methode is vrij intensief en tijdrovend.

- Wanneer je de palen plaatst, kijk steeds na of de palen loodrecht in de grond zijn geplaatst. Dat controleer je door een waterpas op de kop van de paal te plaatsen. Kijk verder ook na of de reeks palen op een rechte lijn geplaatst werden. Dat doe je door een touw te spannen dat gespannen wordt tussen de eerste en de laatste paal.

- Gebruik geen stabilise of beton als je vierkante palen plaatst als weidepaal.

"Wil je zeker zijn van de hoogste duurzaamheid, kies dan steeds voor hardhouten, betonnen, of aluminium palen."

5. Tip van de EXZO-tuinarchitect

De webshops van Exzo

Ecohout

www.ecohout.be is de specialist in ecologische en duurzame houtproducten voor de inrichting van je tuin, weide of de bekleding van de gevel van je woning of tuinhuis. Op de website kan je terecht voor tuinschermen, decoratiematten, poorten, omheiningen, gevels, terrassen, hout & paal, constructie en toebehoren.

Meer informatie     Bezoek webshop
Tuinhoutmarkt

www.tuinhoutmarkt.be biedt je het grootste aanbod in tuinhout en hout- en gevelbekleding in zowel Europees, tropisch als geïmpregneerd hout. Ook maatwerk behoort hier tot de mogelijkheden. Op de website kan je terecht voor al je tuinschermen, decoratiematten, poorten, omheiningen, gevelbekleding, terrasbekleding, hout & paal, afboording en toebehoren.

Meer informatie     Bezoek webshop
Robiniahout

www.robiniahout.be is de website bij uitstek voor de bekleding van je gevel, meubels en omeheiningen vervaardigd uit de gelijknamige, duurzame houtsoort genaamd robinia. Op de website kan je terecht voor al je hout-en palen, omheiningen, poorten, gevelbekleding, oeverversteviging, terrashout, meubelen, plantenbakken en toebehoren.

Meer informatie     Bezoek webshop
Draadomheining

www.draadomheining.be helpt je de ideale draadafsluiting van het stevigste materiaal te kiezen voor je tuin, weide of erf. Op de website vind je onder meer tuindraad, tennisdraad, draadpanelen, steenkorven, betonschermen, palen, metalen poorten en prikkeldraad.

Meer informatie     Bezoek webshop
Ecobouwmaterialen

www.ecobouwmaterialen.be borduurt verder op het succes van EcoHout en biedt duurzame oplossingen om je woningproject binnenshuis te realiseren. Op deze site vind je binnen-, buiten-, en geluidsisolatie, muurbezetting, kalei, leem, afwerkplaten, folie en damprem.

Meer informatie     Bezoek webshop
Blauwsteenspecialist

www.blauwsteenspecialist.be is de perfecte online shop voor al je grind, tegels en toebehoren. Het assortiment aan charme- en sfeervolle gesteentes omvat onder meer Oosterse en Chinese tegels, Belgische kalksteen, leisteen, platines, tandur, basalt, graniet, kleisteen en grind.

Meer informatie     Bezoek webshop
Palen per pak

www.palenperpak.be is de perfecte website voor de perfecte paalsoort, poort of omheining voor je tuin of weide. Wij bieden de palen aan in een bundel zodat jij er meteen mee aan de slag kan. In ons gamma bevinden zich onder meer geschilde, gefreesde, azobe, kastanje en vierkante palen. Ook een paardenomheining of draad behoort tot de mogelijkheden.

Meer informatie     Bezoek webshop
Bouw je tuinhuis

Meer informatie     Bezoek webshop