Geïmpregneerd grenen gevelbekleding

Soms wil je jouw woning of tuin wat opknappen met natuurlijke materialen, maar heb je een iets krapper budget. Of misschien wil je een tijdelijke oplossing voor de bekleding van je bijgebouw, om het later te verbeteren en volledig proper te zetten? In deze situaties is het aangeraden om bekleding in geïmpregneerd grenen te plaatsen. Hoe dan ook blijft deze houtsoort populair voor verschillende toepassingen, waaronder gevelbekleding.

Meer weten?

Meer weten?

Is gevelbekleding uit geïmpregneerd grenen duurzaam?

Ja, geïmpregneerd grenen is een van de meer duurzame houtsoorten. Door naaldhout met chemicaliën te behandelen (een proces dat beter bekend staat als ‘impregnatie’), krijgen we een beter materiaal dat tien tot vijftien jaar kan meegaan (duurzaamheidsklasse 3). Bovendien is het bestand tegen verschillende weersomstandigheden en resistent tegen insecten.

Wat is zo typisch aan een gevel uit geïmpregneerd grenen?

Geïmpregneerd grenen heeft een lichtbruine houttint met een typische groene schijn. Dit komt dankzij de chemicaliën die zijn gebruikt bij de behandeling. Deze groene schijn zal wel vervagen na verloop van tijd en ook de oorspronkelijke houtkleur zal vergrijzen zonder bijkomende behandeling. De nerven en knopen blijven wel zichtbaar en geven je project meer diepgang.

Waar komt geïmpregneerd grenenhout vandaan?

Grenen is een verzamelnaam voor verschillende naaldhoutsoorten. Zo kan je bijvoorbeeld den, redwood en pijnboom als grenenhout rekenen. Dit zijn wel telkens Europese naaldhoutsoorten, dus je moet je geen zorgen maken over de ecologische voetafdruk van dit materiaal.

Is gevelbekleding uit geïmpregneerd grenen goedkoop?

Ja, geïmpregneerd grenen is zeker een van de meest budgetvriendelijke oplossingen voor je project. Dankzij de chemische behandeling, die erg goedkoop kan worden uitgevoerd, krijgen we duurzaam materiaal voor een prikje van de prijs. Zo is dit hout even kwaliteitsvol als hout uit duurzaamheidsklasse 2 of 3 en kan je er ongeveer tien jaar van genieten.

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze geïmpregneerd grenen gevelbekleding? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving