Terrasplanken

Een groep vrienden, een pintje, een verfrissende gin tonic, een borrelhapje en de barbecue die al warm wordt. Dat zijn pas zalige zomers om nooit te vergeten! En wat als we jouw terras eens aanleggen uit houten terrasplanken? Die geven een prachtige, landelijke uitstraling aan je tuin en ze hebben bovendien verschillende voordelen. Kies jouw gewenste materiaal en verhoog het zomerse gevoel op je terras!

Meer weten?

Meer weten?

Waarom een terras uit planken?

Houten planken hebben verschillende voordelen voor jouw terras. Zo zijn ze bijzonder stevig en stabiel, waardoor je lang zal kunnen genieten van een stijlvol terras. Hout heeft ook die warme charme die tegels niet hebben. Die warme, bruine tint en combinatie met de houttekening en de eventuele knopen geven jouw project een prachtige dimensie die geen enkel ander materiaal kan overtreffen.

Tijdens hete zomerdagen zullen houten planken ook frisser aanvoelen dan bijvoorbeeld tegels. Bovendien zullen er altijd kleine, open voegen tussen de terrasplanken zitten, wat grote voordelen heeft voor de afwatering van regenwater. Zo zal je geen plassen water op je terras tegenkomen en kan je dus genieten van een sneldrogende tuin.

Uit welke materialen kunnen deze terrasplanken opgebouwd zijn?

In ons assortiment hebben we terrasplanken uit verschillende houtsoorten en materialen. Welke houtsoort je uiteindelijk kiest hangt af van jouw budget, de gewenste uitstraling en de duurzaamheid van de planken.

Thermowood is hout dat we met hitte en stoom behandelen om het nog duurzamer te maken en de stabiliteit te verbeteren. Deze terrasplanken zijn met andere woorden even duurzaam als tropisch hardhout, maar dan voor een budgetvriendelijke prijs.

Wie graag echt ecologisch hout heeft, kiest best voor Europees hout. Je kent misschien al eik, Siberisch lariks of robinia? Deze prachtige houtsoorten komen van Europese bodem en hebben dus een minder lange weg af te leggen op transport. Bovendien krijg je die karakteristieke knopen in het hout.

Tropisch hardhout is pas echt hout met een natuurlijke, hoge duurzaamheidsklasse. Dit hout heeft geen knopen en heeft van nature de beste kwaliteit.

Verkies je toch liever een moderne terrasplank? Dan is composiet ideaal voor jouw project. Deze planken zijn een mengeling tussen gerecycleerde houtschilfers en kunststoffen. Deze terrasplanken zijn erg kleurvast en hebben een unieke textuur.

Geïmpregneerd hout is een budgetvriendelijk alternatief. We hebben het hout behandeld met chemicaliën om het nog duurzamer te maken. Daardoor krijg je toch kwaliteitsvol hout voor een zachter prijsje.

Ten slotte hebben we nog de houtsoort bamboe. Deze Aziatische grassoort vermalen we in kleine schilfers, die we vervolgens persen tot een stevige plank. Dit materiaal staat bekend om zijn stevigheid en flexibiliteit, maar is toch een iets exclusievere terrasplank.

Zijn terrasplanken uit hout duur?

Terrasplanken uit hout zijn niet noodzakelijk duur. De totale kostprijs die je voor jouw terras betaalt, hangt vooral af van de gekozen houtsoort. Zo is geïmpregneerd grenen iets budgetvriendelijker en is tropisch hardhout een exclusievere houtsoort met een hoger prijskaartje. Daarnaast hou je ook nog rekening dat je bevestigingsmaterialen zoals schroeven of clips nodig hebt, of olie en beits om je terras te onderhouden. Wat je wel krijgt is een onbetaalbaar resultaat!

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze terrasplanken? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving