Barnwood

We rijden door het Vlaamse platteland en worden verwelkomd door verschillende pittoreske boerderijtjes. Sommige gebouwen van deze boerderijen zijn in slechte staat, dus besluiten veel boeren om hun stallen te renoveren of volledig opnieuw op te bouwen. Maar wat doen we dan met al dat hout dat oorspronkelijk aan de oude schuren hing? Dat kunnen we hergebruiken als ‘barnwood’, ofwel ‘schuurhout’! Zo kunnen we die landelijke en authentieke look van de oude schuur gebruiken voor bij ons thuis, zowel buiten als in het interieur.

Meer weten?

Meer weten?

Barnwood: hout met een verhaal

Omdat deze planken oorspronkelijk van oude schuren of scheepsvloeren komen, hebben ze al een verweerde textuur. Ook is er bijvoorbeeld barnwood dat destijds dienst heeft gedaan als treinbiels in India en ook doorheen de jaren een ruw uiterlijk heeft gekregen en gehard werd door de natuur. Op die manier krijgen we een uniek en karaktervol hout, wat een stijlvolle en landelijke toets geeft aan je project. Ieder type barnwood heeft zijn specifieke uitstraling en kenmerken. Elk schrammetje, elke verkleuring en elke bluts is onderdeel van het verhaal van deze plank.

Barnwood is een prachtig alternatief voor de iets strakkere eiken planken, die ook vaak worden gebruikt binnen de landelijke of rustieke tuinstijl.

Kan ik barnwood zowel binnen als buiten gebruiken?

Ja, barnwood kan een prachtige toevoeging zijn voor zowel je interieur als de gevel van je woning of bijgebouw. Dit maakt het materiaal heel veelzijdig. Let wel op dat je het barnwood voor binnen echt voor binnen gebruikt. De planken voor buitengebruik zijn namelijk extra behandeld zodat ze toch nog lang kunnen meegaan in alle weersomstandigheden. Barnwood voor binnen heeft deze behandeling niet gekregen en is dus minder beschermd tegen invloeden van buitenaf.

Uit welke houtsoorten kan barnwood worden gemaakt?

Barnwood kan uit verschillende houtsoorten bestaan en wordt ook overal ter wereld gebruikt. Wij bieden hier vier houtsoorten aan: naaldhout, pallethout, hardhout en eikenhout. Elke soort heeft zijn eigen uitstraling en ook een eigen patine. Bij de Europese versies heb je nog die typerende knopen en tropisch hardhout die verfijnde structuur. En zoals de naam al doet vermoeden, komt pallethout echt van oude paletten. 

Waar kan je barnwood voor gebruiken?

Barnwood kent vele toepassingen. Barnwood voor buiten kan je bijvoorbeeld gebruiken om je gevel te bekleden of om bepaalde tuinmeubelen een uniek karakter te geven. Wat denk je ervan om bijvoorbeeld een tuinstoel verder aan te kleden? Of wat dacht je van een afsluiting of een (tuin)poort in dit materiaal?

Daarnaast kan je met barnwood voor binnen je plafonds, muren, deuren of muren bekleden. Of heb je een bar? Een muurplank? Of misschien een keukentafel in dit materiaal? Je kan het zo gek nog niet bedenken of je kan er barnwood voor gebruiken!

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze barnwood? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving