Golfplaten

Dans je mee op de golven van de zee? Op en neer zonder dat het water binnen sijpelt. En ondertussen kijk je naar de blauwe lucht en kan je genieten van het warme zonlicht of de stralende sterrenhemel. Droom jij al weg tijdens die zwoele zomeravonden, schuilend onder je overkapping? Wie had dat gedacht dat golfplaten toch zo romantisch kunnen zijn! En er zijn nog veel meer voordelen die je misschien op zich niet kent. Wie komt er als beste uit de bus?

Meer weten?

Meer weten?

Wat zijn de voordelen van golfplaten?

Golfplaten hebben verschillende voordelen waar je misschien niet meteen aan denkt. Zo zijn dit soort platen een budgetvriendelijke en gemakkelijke manier om het dak van een tuinhuis, overkapping, carport, garage of atelier af te werken. Ze zijn opvallend licht en dus ook eenvoudig te monteren. Ze zijn ook heel goed voor de afwatering van regen en sneeuw.

Wat zijn de beste golfplaten?

Golfplaten kunnen uit verschillende materialen worden gemaakt. Sommige worden zo uit pvc gemaakt, zoals de doorzichtige modellen in ons assortiment. Veel van onze golfplaten zijn echter gemaakt uit een vezelcement, wat we toch het beste materiaal kunnen noemen voor een golfplaat.

Vezelcement is een stof dat wordt gemaakt uit cement, verschillende vezels en water. De combinatie tussen deze diverse materialen zorgt voor een goedkope en stevige stof, perfect om duurzame golfplaten mee vorm te geven. Het is bovendien brandveilig dankzij het cement. Geen wonder dat we dus grote fan zijn van deze golfplaten in het bijzonder!

Hoe zet je golfplaten vast?

De golfplaten zijn heel gemakkelijk vast te zetten op een houten onderstructuur. Eerst moet je dus het houten geraamte van je project vervolledigen en dan kan je de golfplaten eraan bevestigen met behulp van de golfplaatnagels. Sla de nagels met een hamer door de golfplaat en in een onderliggende dakspant en sluit daarna het plastic kapje van de nagels. Let op dat je niet te hard op (of naast) de nagels slaat, zodat je de golfplaat eronder niet beschadigt.

Ga plaat voor plaat te werk tot het hele dak is bedekt. Zorg dat de overlap tussen twee platen minimaal 15 centimeter bevat, maar deze mag ook niet te groot zijn. Bij een te grote overlap kan je de golfplaten wel nog op maat zagen.

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze golfplaten? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving