Meer weten?

Nieuwe of oude steigerhouten planken?

Nieuw steigerhout planken zijn volledig onbehandeld vurenhout. Dit hout is afkomstig van de fijnspar. De planken in deze categorie zijn wel geschuurd, wat wil zeggen dat ze een mooi glad oppervlak hebben en er geen planken zijn die groter of dikker zijn dan de andere. Deze planken zijn duurzamer en sterker dan hun oude variant. Hierdoor gebruiken mensen ze niet alleen voor hun gevel, maar ook voor het timmeren van hun eigen (tuin)meubels!

Als je deze steigerhouten planken wil kopen om je exterieur te decoreren, behandel het dan zeker met een buitenbeits speciaal voor steigerhout. Hiermee verleng je de levensduur van het hout en bescherm je het tegen alle weersomstandigheden van buitenaf. Dergelijke beitsen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren voor verschillende uitstralingen, maar ook in een transparante lak om de kleur van het materiaal te behouden.

Oude steigerhout planken zijn ook afkomstig van vurenhout, maar hebben een verouderde look. Hier hebben we ook twee verschillende afwerkingen, voor twee verschillende uitstralingen. Enerzijds is steigerhout brut hout dat bouwvakkers twee jaar gebruiken op hun stellingen. Hier komt de naam “steigerhout” ook vandaan. Hierdoor heeft het hout al wat karakter, een echt unieke plank! Je kan zo wat cement of verf aantreffen op het materiaal, of spijkers.

Anderzijds heb je steigerhout verouderd. Dit zijn de nieuwe vurenhouten planken die vergrijst zijn voor een oudere look.

Kan ik planken in steigerhout zelf vergrijzen?

Je kan gerust ook zelf jouw nieuwe steigerhouten planken een verouderde look geven. Zo geeft een laag steigerhoutbeits het materiaal een mooie grijze kleur en maakt het ook bestendiger tegen weersomstandigheden. Een andere optie is om het hout te verven met krijtverf, uitgedund met water. Gebruik dan wel minstens twee grijstinten om een zo natuurlijk mogelijk effect te verkrijgen. Het resultaat is steigerhout dat verouderd lijkt en een poederachtige textuur geeft gekregen.

Welke projecten kan ik hiermee realiseren?

Mensen gebruiken steigerhout planken voor verschillende doeleinden. De mogelijkheden zijn eindeloos! Zo kan je het materiaal gebruiken voor jouw gevelbekleding, voor een tuinscherm of voor jouw terras. Anderen gebruiken de planken ook om hun eigen tuinmeubelen in elkaar te timmeren. Of geef planten- en moestuinbakken een stoere en bijzondere uitstraling door ze met dit hout te bekleden. Gebruik in dat geval wel roestvaste schroeven (ook wel bekend als RVS-schroeven), zodat je nog lang kan geniet van jouw project.

Steigerhout planken zijn ook ideaal voor jouw interieur! Wil je bijvoorbeeld jouw plafond of muur bekleden met deze houtsoort? Kies dan voor Steigerhout gedoubleerd. De planken zijn gehalveerd, waardoor ze niet drie centimeter, maar anderhalve centimeter dik zijn. Zo zijn ze lichter, gemakkelijker te bevestigen en pakken ze minder plaats in.

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze steigerhout planken? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving