Tuin en gevel inspiratie

Projecten van andere doe-het-zelvers en laat-het-doeners

De speeltuin waar honden vrij kunnen snuffelen
De speeltuin waar honden vrij kunnen snuffelen

Jouw tuin is ook voor honden de perfecte plek om zich uit te leven. Verschillende geuren opzoeken? Op banken klimmen?

De tuin waar lotgenoten van kanker steun kunnen vinden
De tuin waar lotgenoten van kanker steun kunnen vinden

Daar komt het nieuws van de dokter, als een donderslag bij heldere hemel. Kanker. Waar kan je dan nog terecht?

De ontspannende wellness tuin van Ewoud en Jeff
De ontspannende wellness tuin van Ewoud en Jeff

Een tuin, dat is echt de plek om te ontspannen je te laten verwennen. En waar kan je beter in ontspannen dan in een hottub, een sauna of een lounge aan de vijver? Vandaag tonen Ewoud en Jeff al hun zelfgemaakte creaties.

De romantische vijvertuin van Marnix en Ann
De romantische vijvertuin van Marnix en Ann

Een tuin, dat is iets wat over de jaren heen groeit. Rome is toch ook niet op een dag gebouwd? Van braak liggend stuk terrein, naar een prachtige plek vol leven en vooral creativiteit!

Een Engelse weidetuin met paardenomheining
Een Engelse weidetuin met paardenomheining

Veel van onze klanten benuttigen hun vrije tijd om hun eigen woning op te smukken of om creatief om te gaan met hout. Toch komen er bij EXZO ook regelmatig ondernemers over de vloer die hun materiaal aankopen in opdracht van een klant. Zo plaatst bijvoorbeeld vakman Feel van Vooren (29 jaar) vaak bestellingen voor zijn onderneming ‘Re-leaf’ in Maldegem.

De luxueuze villatuin met dakterras van Peter en Ann
De luxueuze villatuin met dakterras van Peter en Ann

Iedereen kent vast de uitdrukking “Op een been kan je niet staan”. Dit gezegde geldt niet alleen voor alcoholische brouwsels, maar ook voor doe-het-zelfprojectjes. Ook Peter en Pascale uit Oostduinkerke konden na hun eerste realisatie niet stoppen.

De terrasoverkapping met spintvrije robinia palen van Valerie
De terrasoverkapping met spintvrije robinia palen van Valerie

De zomer van 2022 was zo heet en droog, dat iedereen wel nood had aan een plekje schaduw. Ook Valerie uit Nevele heeft vooral veel zon in de tuin tijdens dit warme seizoen. Gelukkig kan ze nu de verkoeling opzoeken onder haar nieuwe constructie uit spintvrije geschuurde palen.

De gerenoveerde schuur van Kristof
De gerenoveerde schuur van Kristof

Voor deze reportage stapten Jeff en ik in de auto om de realisatie van Kristof te gaan bewonderen in Ieper. Hij begon samen met zijn gezin aan de renovatie van hun schuur in de zomer van 2020. Door de vele uren vrije tijd die vrijkwam door de coronapandemie, leek het hen een goed idee om de schuur eens op te kuisen.

Het onderhoudsvrij composietterras van Erik en Marie-Jeanne
Het onderhoudsvrij composietterras van Erik en Marie-Jeanne

Erik en Marie Jeanne plaatsten sinds kort een terras in composiet. Zij kozen voor een grijze kleur, want dat past mooi bij het gebouw en het is ook nog Erik zijn favoriete kleur. Een van de vele pluspunten van composiet is dat het weinig onderhoud nodig heeft en decennialang kan meegaan.

De moderne tuinafsluiting in composiet van Danny en Karine
De moderne tuinafsluiting in composiet van Danny en Karine

Een afsluiting voor je oprit, die moet duurzaam, sterk en onderhoudsvriendelijk zijn. Karine en Danny uit Assenede plaatsten sinds kort een afsluiting uit composiet met een decorprofiel aan de bovenkant. Een streling voor het oog!

Van vijver tot verzonken terras met Koen
Van vijver tot verzonken terras met Koen

Echte doe-het-zelvers zijn altijd in de weer, zelfs als het buiten berekoud is. Dat is ook het geval voor Koen uit Brugge. Hij werkte door weer en wind voort aan zijn verzonken terras in tali.

De eiken carport met tuinhuis van Julie
De eiken carport met tuinhuis van Julie

Bij EXZO is ons doel om zo veel mogelijk mensen aan het klussen te krijgen. Steeds meer mensen zijn dan ook overtuigd van de vele voordelen van doe-het-zelven. Je spaart een pak geld uit, hebt geen gepuzzel met aannemers en vakmensen, maar je bent achteraf vooral trots op je werk!

Het zomers zwembadterras van Renaat
Het zomers zwembadterras van Renaat

Steeds meer mensen kiezen ervoor om zelf aan de slag te gaan in huis en tuin. Ze nemen het heft en de hamer in eigen handen en gaan doe-het-zelven. Bij EXZO vinden we het fijn om te zien waar onze klussers mee bezig zijn.

De exotische en luxueuze tuinafsluiting van Ronny
De exotische en luxueuze tuinafsluiting van Ronny

Bij EXZO zijn we trots op ons werk en tonen dat graag aan iedereen. We zijn blij dat we steeds meer doe-het-zelvers kunnen aanzetten om (meer) te klussen en te timmeren. Vandaag gingen we langs bij Ronny in Sint-Laureins.

De charmante pop-upbar van Charlotte in steigerhout
De charmante pop-upbar van Charlotte in steigerhout

Bij EXZO zijn we trots op ons werk en op onze doe-het-zelvers. Charlotte bouwde voor haar horeca-onderneming een bar in steigerhout en bewijst daarmee dat doe-het-zelven niet alleen voor mannen is. Wij gingen langs in Bellem en vroegen haar hoe ze de zaken heeft aangepakt.

Het praktisch tuinhuis van Joachim in Siberisch lariks
Het praktisch tuinhuis van Joachim in Siberisch lariks

Bij EXZO zijn we 'trots op ons werk', en op onze doe-het-zelvers. Vandaag gingen we langs in Roeselare bij Joachim en Delphine, twee trotse klussers die graag hun project aan ons lieten zien. Ze realiseerden samen een tuinhuis in landelijke stijl.

De gezellige terrasoverkapping met tuinberging van Lothar
De gezellige terrasoverkapping met tuinberging van Lothar

Bij Exzo zijn we "trots op ons werk" en laten dat graag zien aan de buitenwereld. Als een van onze doe-het-zelvers iets moois realiseert met ons hout en onze bouwmaterialen, dan zetten we dat project graag in de kijker. Vandaag gingen we op bezoek in Sint-Gillis-Waas, waar doe-het-zelver Lothar zijn eigen blokhut met overdekt terras bouwde.

Van tuinhuis tot stoere mancave met Hans
Van tuinhuis tot stoere mancave met Hans

Bij Exzo zijn we "trots op ons werk" en laten dat ook graag zien aan de buitenwereld. Als een van onze doe-het-zelvers iets moois realiseert met ons hout en onze bouwmaterialen, dan zetten we dat project graag in de kijker. We gingen langs in Vlierzele, bij Hans, die zijn oud tuinhuis omtoverde tot wat men een ?mancave?

Het stevig tuinhuis in padouk van Henk
Het stevig tuinhuis in padouk van Henk

In maart 2020 kregen we in onze showroom een bezoek van Henk De Zutter. Henk werkt aan de haven van Oostende en is afkomstig uit Bredene. Hij liep al even met plannen in zijn hoofd om een tuinhuis te bouwen in zijn tuin.

EXZO op Instagram

Zie hoe onze producten er uit zien in echte tuinen en aan echte gevels! Deel jouw foto's op Instagram met #exzo of @exzoshop en maak kans om hieronder gezien te worden.

Bekroonde realisaties

Winterkoning 2024 / Arnaud uit Heilissem / Tuinwand uit thermo ayous

We zoeken tijdens de winter vaak de warmte op tijdens die ijskoude dagen. Arnaud verwarmde onze harten daarom met zijn tuinwand uit thermisch behandeld ayous! De verticale blokprofielen, de warme houttint en de poederwitte sneeuw vormen een prachtige combinatie in zijn tuin. De beelden zeggen genoeg. Daarom verdient Arnaud dus de kroon van winterkoning 2024. Dikke proficiat, Arnaud!

Herfstkoning 2023 / Paul / Speeltuigen uit robinia

Paul weet wel dat robinia spintvrije geschuurde palen ideaal zijn om speeltuigen uit te maken voor de kleinkinderen. Dat heeft hij dan ook gedaan! Over de jaren heen heeft hij al verschillende glijbanden, speeltorens en schommels gebouwd. Hoewel zijn 6 kleinkinderen elk weekend komen spelen in zijn tuin, heeft nog geen enkel kind een splinter opgelopen. Dat verdient dus een prijs! Paul, koning van de herfst en de veilige speeltuigen!

Zomerkoning 2023 / Bertrand uit Roeselare / Gerenoveerd tuinhuis

Hiep hiep hoera! Onze zomerkoning van 2023 is Bertrand met zijn gerenoveerd tuinhuis. Bertrand was het beu om telkens na enkele jaren zijn tuinhuis opnieuw te schilderen. Na 25 jaar was het tuinhuis eigenlijk nog in redelijk goede staat, dus besloot Bertrand om zijn tuinhuis een metamorfose te geven. Zijn oog viel op de Thermo Ayous latten, een erg onderhoudsvriendelijke en duurzame hardhoutsoort. Hij monteerde alle latjes met een klein voegje tussen, zelfs een stukje voor de ramen. Kortom, hij heeft zijn oud tuinhuis echt omgetoverd tot een modern bijgebouw met een uniek, speels lijnenspel.

Lentekoning 2023 / Frank uit Sint-Jozef Rijkevorsel

En de lentekoning van 2023 is... Frank! Hij camoufleerde een oude betonnen tuinwand met prachtige thermo ayous triple blokprofielen. Het was een uitdaging om de nieuwe tuinwand zo waterpas mogelijk te krijgen, omdat de tuin zelf een beetje afloopt. En later voegde hij nog verlichting toe voor extra sfeer. Een prachtig project en dat verdient een kroon!

Wil je nog meer weten over Frank zijn geweldige project? Lees dan hier het volledige blogbericht!

Winterkoning 2023 / Kris uit Krobeek-Dijle / Eiken bijgebouw

Lang leve de koning van de winter, Kris! Hij gebruikte zijn koninklijk talent en plaatste zelf een uniek bijgebouw met een eiken dakconstructie en een prachtige, houten gevelbekleding. Dankzij de combinatie tussen het hout en de zwarte metalen details, zoals de raamkozijnen en de spotjes, krijg je de ideale mix tussen een landelijk karakter een moderne toetsen. Kun je je al voorstellen hoeveel geweldige barbecuefeestjes hier zullen plaatsvinden? Ik kan de braadworst al ruiken!

Herfstkoning 2022 / Martin uit Lievegem / Gevelbekleding in thermo ayous

Deze herfst viel Martin uit Lievegem in de prijzen! Hij creëerde een heus bijgebouw, bekleed met thermo ayous. Hij ging heel creatief aan het werk met dit materiaal, want hij gebruikte het niet alleen voor de gevel, maar ook voor een toegangspoortje en een zitbank! Kortom, echt een herfstig project! Dikke proficiat, Martin!

Zomerkoning 2022 / Jan / Terras in padouk

Jan ging echt voor een tropische uitstraling bij de bekleding van zijn terras. Hij gebruikte padouk terrasplanken om zijn tuin verder aan te kleden. Zo'n zomers project verdient toch wel die mooie titel van Zomerkoning 2022!

Lentekoning 2022 / Marnix / Creatieve zithoek met robinia palen

Marnix creëerde deze gezellige zithoek omgeven met geschuurde robinia-palen. Een stijlvolle plek om te genieten van een warme choco in de winter met gekarameliseerde marshmallows in de zomer.

Winterkoning 2022 / Ilias / Mancave in thermo ayous planchetten

Ilias plaatste dit bijgebouw om te kunnen genieten van een pintje in zijn tuin.

Herfstkoningin 2021 / Anja Van Poele / Blokhut in padouk triple blokprofiel en thermo ayous planchetten

Zij plaatste een prachtige blokhut met overdekt terras met gevelbekleding in Padouk triple blokprofiel en Thermo Ayous planchetten.

Zomerkoning 2021 / Ronny uit Evergem / Magnifiek bijgebouw met overdekt terras

Hij gebruikte daarvoor onder meer lariks constructiehout en bekleedde de gevel met thermo ayous planchetten en planken met triple blokprofiel. Proficiat met de dubbel en dik verdiende kroon, Ronny!

Lentekoningen 2021 / Andries, Karen en hun kinderen Lukas, Mathijs, Hannes en Jakob uit Sint-Denijs-Westrem

Deze hele doe-het-zelversfamilie maakte een overkapping met kastanje palen, robinia palen, robinia schaaldelen, en arduinen sokkels. Met de overschotten hout maakten ze een bar. Dat wordt genieten van de zomer! Gefeliciteerd lentekoningen!

Winterkoning 2020 / Walter / Gevelbekleding in zwarte thermowood latten

Omschrijving?

Herfstkoning 2020 / Nico uit Kessel-Lo / Serre opgebouwd uit lariks douglas balken

Deze editie was de moeilijkste tot nu toe. We kregen een recordaantal inzendingen, de één nog mooier dan de ander. Het was dan ook geen evidente keuze voor de jury.
Uiteindelijk viel de beslissing op het project van Nico uit Kessel-Lo. Hij gebruikte geschaafde lariksbalken om een dome te bouwen, die dienst doet als serre. Niet enkel de foto was heel knap, de inventiviteit van het project is wat onze jury over de streep trekt. En zo won Nico een waardebon van € 250 die hij goed kan gebruiken bij zijn volgende project. Proficiat!

Zomerkoning 2020 / Sander uit Papendrecht / Poolhouse bekleed in thermo ayous latten

We kregen weer heel wat mooie foto's binnen en na enkele verwoede discussies, besloot de jury dat Sander van der Vlist deze keer onze doe-het-zelfkoning wordt! Sander maakte een heel mooi bijgebouw, dat hij bekleedde met planchetten en parallellogrammen in thermo ayous. Niet alleen mag hij pronken met de titel van beste doe-het-zelver van de zomer 2020, hij wint bovendien een cadeaucheque van maar liefst € 250 die hij kan gebruiken bij zijn volgende project.

Lentekoning 2020 / Raf uit Oostende / Terras uit padouk

Raf plaatste een terras uit padouk dat intussen mooi aan het vergrijzen is. De manier waarop de prachtige houttekening zichtbaar is en de charme van zijn poes is wat onze jury over de streep trok.

Bancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving