Meer weten?

Hoe lang gaan robinia schermen mee?

Gevlochten tuinschermen zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten. Robinia is wel een van de meest duurzame houtsoorten en ook nog eens van Europese bodem. Het is dan ook veel duurzamer in vergelijking met gevlochten hazelaar- en wilgenschermen. Het is ook een beter alternatief voor kastanjeschermen, aangezien deze tegenwoordig minder verkrijgbaar zijn. Over het algemeen gaan robinia tuinschermen meer dan 25 jaar mee.

Welk tuinscherm past in jouw tuin?

Afhankelijk van de uitstraling die jij wenst voor jouw tuin, kan je tussen gevlochten of strakke schermen kiezen. De vlechtschermen kunnen op twee verschillende manieren worden afgewerkt: halfrond of bezaagd. Deze producten worden op een erg ambachtelijke manier gemaakt: in een timmeratelier worden de verschillende robinia latten met de hand in het scherm gevlochten.

Ten eerste hebben we de gevlochten halfronde schermen. Deze zijn meer robuust en ruw, voor de ultieme rustieke uitstraling. Deze halfronde en de bezaagde schermen zijn bovendien meer betaalbaar.

Daarnaast hebben we de tuinschermen met rechte bezaagde latten. De latten zitten strak in elkaar gevlochten, waardoor doorkijk heel minimaal is. Dit is een tussenoptie voor zij die mooi gelijke latjes willen, maar ook een naturelle uitstraling willen.

De overige tuinschermen hebben mooi geschuurde en gelakte planken. Door hun verfijnde en elegante uitstraling kunnen ze ook ideaal passen binnen een modern en strak exterieur. Kies je voor een scherm waar alle planken netjes naast elkaar staan? Of eerder een interessant lijnenspel met planken voor- en achteraan het scherm?

TIP: Nieuw robiniahout heeft in het begin een goudgele kleur, maar vergrijst na een tijd ook. Je kan het hout behandelen met een olie of beits om deze kleur langer te behouden en het vergrijzingsproces te vertragen.

Waaraan bevestig je deze tuinschermen?

Je kan deze robinia vlechtschermen in jouw tuin monteren met vierkante of ronde palen. Wij raden hier robinia-palen aan, zodat alles mooi bij elkaar past, maar je kan ook kiezen voor andere palen voor eerder een contrast. Voor het bevestigen van de schermen aan de palen adviseren we om inox schroeven te gebruiken, zodat het metaal niet roest en geen plekken achterlaat op het hout. Je kan ook kiezen of je de palen achter de schermen plaatst (zodat het lijkt alsof de gevlochten latten doorlopen) of om de palen tussen elk scherm te zetten, waardoor de individualiteit van elk scherm tot zijn recht komt.

 

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze robinia tuinschermen? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving