Eiken barnwood

Wist je dat barnwood niet alleen van een oude schuur komt? Zo heb je ook planken die van een schip, een pallet of van treinstellen komen. Elk plank kreeg zo zijn eigen karakter, afhankelijk van waar ze oorspronkelijk werden gebruikt. De gevel vertelt zo al een verhaal en lijkt op een hutje dat er al decennia lang staat. Ideaal voor een natuurlijke tuin met veel plantjes en fleurige bloemen.

Meer weten?

Meer weten?

Waar komen eiken barnwood planken vandaan?

De eiken barnwood planken vinden hun oorsprong in verschillende uithoeken van de wereld bij verschillende projecten. Indian Express zijn bijvoorbeeld planken afkomstig uit India van oude treinsporen. Deze moeten natuurlijk bijzonder stevig zijn om dagelijks veel mensen te vervoeren, maar eenmaal het hout te oud en versleten is, kunnen we het hergebruiken aan onze gevels. En zo heeft elke plank wel zijn unieke verhaal.

Zijn deze eiken barnwood planken beschadigd?

Nee, deze planken zijn niet kapot. Dit barnwood heeft nog de oorspronkelijke sporen, zoals verfsporen, nagels, olievlekken, scheuren of andere markeringen. Het spreekt dus voor zich dat deze planken niet perfect zijn, maar dat is juist wat barnwood zo mooi maakt! De planken vertellen echt nog een verhaal, die je kan afleiden van alle tekens op het hout. Wat deze planken dus imperfect maken, is juist hetgeen wat jouw project uniek maakt en meer dimensie geeft.

Hoe onderhoud je eiken barnwood gevelbekleding?

Eiken barnwood is erg gemakkelijk in onderhoud. Ze hebben van nature al die vergrijzing en die patine en die uitstraling zal nog meer worden versterkt over de jaren heen. Je kan de gevel wel wat meer beschermen met vernis, maar beits raden we zeker af. Het is juist de vergrijsde, ruwe kleur die barnwood zo typeert. 

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze eiken barnwood? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving