Grijs gekleurde gevelbekleding

Alle houtsoorten verkleuren naar een grijze tint wanneer ze in contact staan met uv-licht en neerslag. Toch gaat het niet altijd even snel. De tijd waarop een plank aan een gevel of op een terras vergrijst, is afhankelijk van verschillende factoren. Denk maar aan de ligging van de wand, de grootte van het oppervlak, de hoeveelheid neerslag, het aantal uv-stralen en de hoeveelheid zonlicht, de vochtigheidsgraad van de lucht en ga zo maar door. Wie niet houdt van een ongelijkmatige vergrijzing of graag grijze planken heeft van bij de plaatsing, kan aan de slag met voorvergrijsde gevelbekledingsprofielen.

Meer weten?

Meer weten?

Wat is een voorvergrijzende behandeling?

Een voorvergijzende behandeling bestaat uit een eenlaagse afwerking met een Rubio Hybrid Wood Protector. Deze behandeling is ecologisch en bevat geen solventen, water of Volatile Organic Compounds. Wij voeren deze voorvergrijzende behandeling uit in eigen beheer en op bestelling. Hierdoor kunnen we een sterk gepigmenteerde kleur en hoge kleurvastheid garanderen.

Welke voordelen heeft een voorvergijzende behandeling?

Deze afwerking heeft twee grote voordelen. Enerzijds heb je een naturelle, grijze look van bij de start van jouw realisatie. Anderzijds heeft de behandeling ook een beschermende functie. Droogkringen en vlekken, die anders doodnormaal zijn, worden door de olielaag vermeden. Mooi meegenomen bij deze afwerking is de hoge onderhoudsvriendelijkheid. Je hoeft namelijk nooit na te behandelen. Na verloop van tijd neemt de natuurlijke vergrijzing van het hout het namelijk over van de voorvergrijzing. Jouw planken zullen dus altijd grijs zijn en blijven.

Uit welke houtsoorten kan je kiezen?

We bieden de afwerking aan op verschillende houtsoorten. Zowel thermisch als niet-thermisch behandelde houtsoorten met of zonder knopen. Denk hierbij gerust aan lariks, thermowood dennenhout en thermo ayous. De verschillende houtsoorten zijn ook in verschillende profielen te verkrijgen. Zo kan je helemaal gaan voor het profiel, de houtsoort en de behandeling die bij jouw project het beste passen.

Heb je een uniek project voor ogen met een houtsoort, profilering of behandeling die je niet onmiddellijk terugvindt op onze website? Dan horen wij dit graag! Ons asortiment aan behandelde gevelbekleding is slechts een greep uit de mogelijkheden die wij kunnen aanbieden. Naast een grijze, zwarte en kleurbehoudende behandeling is er nog een grote kleurcollectie mogelijk. Deze collectie biedt een antwoord op al jouw kleurrijke vragen. Zo kunnen we nagenoeg alle gevelbekledingsproducten voorzien van bijna alle behandelingen. Uiteraard zijn er uitzonderingen en heeft alle maatwerk een limiet. Wees echter zeker niet geremd in jouw creativiteit en contacteer ons persoonlijk omtrent jouw project!

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze grijs gekleurde gevelbekleding? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving