Folies

Stop jouw dak onder een zacht dekentje, veilig tegen regen, wind en alle andere gure weersomstandigheden. Deze dakfolie is het dekentje dat jouw project nodig heeft. Het is bestand tegen regen, maar laat toch damp van binnenuit naar buiten gaan. Zeker bij bepaalde dakvormen is zo’n laag zeker nodig! Zorg dus dat jouw bijgebouw mooi ingestopt is, zodat je op beide oren kan slapen dat je project stevig blijft staan.

Meer weten?

Meer weten?

Waarvoor dient een dakfolie?

Net zoals je een laagje doorzichtige folie aanbrengt op eten, leg je ook een laag folie op het dakbeschot van je bijgebouw. Op die manier bescherm je het hout extra tegen wind en vocht en het vormt ook een extra regenjasje. Ze beschermt de binnenkant tegen vocht en zorgt ook dat damp nog kan ontsnappen langs het dak.

Deze laag folie zal uiteindelijk tussen je houten dakbeschot en het rooster van stoflatten zitten.

Voor welke daken gebruik je dakfolie?

Een laag dakfolie is de perfecte bescherming voor verschillende daken, maar het is ook niet altijd nodig. Meestal raden we een dakfolie aan bij hellende daken die je zal bekleden met dakpannen, dakpanplaten of opake golfplaten.

Voor een plat dak dat je zal bekleden met EPDM of met dakleer hoef je geen dakfolie te plaatsen, want die zijn al vochtwerend genoeg. Bovendien kunnen deze twee soorten dakbedekkingen zich het best vasthechten aan het hout van de dakbeschot.

Hoe bevestig je dakfolie aan het dak van je bijgebouw?

Een laag dakfolie is eigenlijk gemakkelijk te bevestigen aan jouw dak. Je met de rol uit te rollen aan het onderste deel van je dak. Deze eerste laag kleef je vast met plakband. Daarna rol je daarboven een nieuwe strook uit en zorg je dat die een beetje overlapt met de vorige. Opnieuw plak je die vast met tape en je gaat zo door tot je volledige dak is bekleed met folie.

Welke folie onder de dakpannen?

Ben je van plan om jouw hellend dak te bedekken met stormpannen of tegelpannen? Dan raden we aan om een dampopen en waterdichte folie aan je dakbeschot te bevestigen. Dat wil zeggen dat deze folie regenwater tegenhoudt en het niet doorlaat in je bijgebouw, maar ook dat waterdamp van binnenuit toch nog kan ontsnappen. Welke rol je uiteindelijk kiest uit ons assortiment, maakt geen verschil, maar een laag dakfolie is zeker geen overbodige luxe als het gaat om een dak met gebakken dakpannen.

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze folies? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving