Robinia gevelbekleding

De houtsoort ‘robinia’ staat bekend onder verschillende namen: acacia, robinia of robinia pseudoacacia. Dat deze houtsoort zo veel verschillende namen heeft, dat kan toch enkel betekenen dat het een echt bijzonder materiaal is? Dat robinia bijzonder is, wist de Franse hofbotanicus Jean Robin wel. Hij bracht deze unieke boom mee uit het oosten van de Verenigde Staten naar Europa. Het Franse hof was hier zo blij mee, dat ze Jean Robin vereerden door de boom naar hem te vernoemen: de robinia.

Meer weten?

Meer weten?

Welke uitstraling krijgt mijn gevelbekleding door robinia?

Robinia heeft van oorsprong een goudbruine kleur, met duidelijke nerven en knopen. Langzaamaan zal dit hout lichter worden en zonder behandeling uiteindelijk vergrijzen. Robinia-bomen staan wel bekend als heel kromme bomen. Hoewel we onze uiterste best doen om deze planken zo recht mogelijk te zagen, zijn ze dus van nature niet strak en recht. Dit geeft jouw project echter die unieke toets en een extra landelijke uitstraling.

Is robinia gevelbekledingen hardhout?

Ja, robinia behoort tot de Europese hardhoutsoorten! Je kan rekenen op materiaal dat erg stevig en stabiel is. Wanneer je kinderen een fiets tegen de gevel gooien, zal het hout dus niet snel breken. Ook aan de duurzaamheid van robinia valt niet te tippen: het is hout met een duurzaamheidsklasse 1. Zo kan je meer dan 25 jaar lang genieten van een prachtige gevel in dit hout.

Is een gevelbekleding uit robinia giftig?

Nee, voor mensen is een robinia gevelbekleding niet giftig. Veel mensen kennen deze houtsoort wel als een giftige materie voor dieren, zoals paarden. Weet wel dat enkel de schors en het spinthout giftig zijn en voor deze gevelbekleding hebben we het hout ontdaan van die giftige delen. Honden of paarden kunnen wel nog aan deze houtsoort knagen, maar ze moeten al veel hout opeten vooraleer het echt schadelijk is. Jouw dieren zullen bovendien niet knagen aan de gevel als ze voldoende worden verzorgd.

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze robinia gevelbekleding? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving