Merbau gevelbekleding

Als je spreekt over gevelbekleding die écht de diversiteit van zijn groeigebied vertegenwoordigd, dan staat merbau gevelbekleding met stip op nummer 1. Born and raised in de Zuid-Oost Aziatische mangrove, is het nu ook aan een opmars bezig in onze contreien. Hoe vaak krijg je dan ook de kans om een stukje mangrovehout in jouw tuin te gebruiken?

Meer weten?

Meer weten?

Welke uiterlijke kenmerken maken merbau gevelbekleding zo uniek?

Gevelbekleding in merbau heeft net zoals zijn groeigebied, de mangrove, een mooie diversiteit. Het kernhout van de Intsia boomsoort waarvan merbau hout afkomstig is, heeft geel-, oranje, rood-, of grijsbruin kernhout met veel variatie. Toch is het vooral de prachtige glans die merbau gevelbekleding typeert. De gevelbekleding is ook heel herkenbaar aan de witgele stipjes die in het oppervlak terug te vinden zijn. Die stipjes bieden hun charme bij jong verzaagde merbau gevelbeplanking en verdwijnen geleidelijk aan tijdens de vergrijzing. Merbau gevelbekleding moet je natuurlijk laten vergrijzen. Behandelen voor kleurbehoud is door de specifieke en uiteraard helemaal onschadelijke inhoudsstoffen bijzonder uitdagend.

Welke kwalitatieve kenmerken heeft merbau gevelbekleding?

Merbau planken en balken worden al jaren geroemd door hun hoge kwaliteit in buitenbetimmeringen. Als gevelbekleding daarentegen wordt merbau nog al te vaak over het hoofd gezien. Vind je duurzaamheid, fysieke sterkte en vormvastheid belangrijk voor de bekleding van jouw tuinhuis of bijgebouw? Zet dan samen met ons merbau gevelbekleding op de kaart!

Merbau gevelbelkleding heeft een zeer lange levensduur. Het gaat 25 jaar en langer mee en zijn stabiel en vormvast. Het is massief hardhout en daardoor fysiek enorm sterk. Ben je van plan om een modern tuinhuis te bouwen? Een bekleding in merbau kan zeker tegen een stootje. Je hoeft dus helemaal geen schrik te hebben om fietsen, grasmaaiers en andere veelgebruikte spullen erin op te bergen.

Wat is de gemiddelde prijs voor merbau gevelbekleding?

Een gevel in merbau is een gevel in tropisch hardhout. Je bevindt je dus in een kwalitatiever segment en daar betaal je meestal ook de prijs voor. Toch is merbau gevelbekleding eigenlijk een buitenkansje. Nagenoeg alle overige tropische gevelbekleding zit over het algemeen iets duurder in prijs. Voor merbau gevelbekleding betaal je gemiddeld €65 à €75/m², afhankelijk van de kwaliteit, het profiel en de dikte van de planken.

 

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze merbau gevelbekleding? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving