Azobe weidepalen

In een kudde lopen er al eens heel sterke dieren. Stoere buffels met veel spieren, grote hengsten die soms eens steigeren of rammen met scherpe hoorns. Voor zulke boerderijdieren is een bijzonder stevige weideafsluiting natuurlijk belangrijk, vooral als ze kampioen zijn in het ontsnappen. Wat dacht je dan aan een azobe weidepaal? Deze palen hebben veel voordelen voor jouw weide, zelfs bij de sterkste dieren. En geef toe, de naam ‘azobe’ klinkt toch perfect voor een weidepaal? 

Meer weten?

Meer weten?

Wat zijn de voordelen van een weidepaal uit azobe?

Er zijn verschillende voordelen aan een weidepaal uit azobe. Om te beginnen staat azobe bekend als een tropische hardhoutsoort, met een duurzaamheidsklasse 1 en grote hardheid. Deze palen kunnen meer dan 25 jaar meegaan, zelfs in contact met de vochtige aarde. Daarom zijn ze ook zo stevig, waardoor ze wel wat klappen van grote dieren aankunnen.

 

Een azobe paal ziet er bijzonder strak en egaal uit. Er is geen duidelijke houttekening of knopen te zien, maar eerder subtiele houtnerven. Dit maken deze palen ook ideaal voor een moderne tuinomgeving of boerderij. Ten slotte krijg je nog een warme, donkerbruine kleur die na een lange tijd ook zal vergrijzen voor een extra landelijke toets.


Hoe dik moeten azobe palen zijn voor jouw weideafsluiting?

Welke dikte van azobe palen je zou moeten kiezen, hangt vooral af van welke omheining je zal plaatsen en welke dieren in de weide zullen grazen. Zo kies je best een dikkere paal voor de sterkere en grotere dieren. Anderzijds houd je rekening met de aard van de afsluiting. Een omheining met verticale liggers heeft een dikkere paal nodig dan een met bijvoorbeeld ursusdraad of prikkeldraad.


Hoe plaats je azobe weidepalen rond jouw weide?

De azobe weidepalen zijn eigenlijk heel gemakkelijk te plaatsen in jouw weide. Zo markeer je waar de palen moeten komen met een koord en piketpalen. Boor op gelijke afstand putten in de grond en plaats de palen hierin. Zorg dat elke paal minimaal voor een derde in de grond kan zitten. Dankzij de scherpe punt onderaan de paal, klop je ze gemakkelijk nog een beetje dieper, zodat ze zeker stevig genoeg zitten. En dan is het alleen nog een kwestie van de metaaldraad of horizontale liggers te monteren.

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze azobe weidepalen? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving