Houten onderbalken

Wie kiest voor een terras uit houten planken, bouwt dan best een onderstructuur uit hout. Daar zijn verschillende redenen voor: deze houten onderbalken kan je gemakkelijk doorboren en kan je dus gemakkelijk vastzetten met schroeven. Zijn de balken ook iets te lang? Dan kan je ze perfect op maat zagen met een cirkelzaag of zelfs een manuele zaag. Zo zie je maar, alleen maar voordelen aan een onderstructuur uit hout, en zeker HARD-hout.

Meer weten?

Meer weten?

Uit welke hardhoutsoorten kan ik kiezen voor mijn onderbalken?

Voor jouw hardhouten onderstructuur kan je kiezen uit twee verschillende houtsoorten: enerzijds tropisch hardhout en anderzijds robinia.

Tropisch hardhout is waarschijnlijk het neusje van de zalm bij de houtsoorten. Dit is een verzamelnaam voor verschillende Afrikaanse houtsoorten zoals tali, merbau en bilinga. Deze houtsoorten zijn niet alleen heel hard en stevig, maar ze hebben ook duurzaamheidsklasse 1! Dit betekent dat je er meer dan vijventwintig jaar van kunt genieten. Deze balken zijn gelamelleerd, wat dus betekent dat twee stukken hout in lagen aan elkaar worden gelijmd.

Daarnaast hebben we robinia. Wie liever kiest voor een ecologische materiaal van Europese afkomst, zal zeker van deze houtsoort houden. Met een duurzaamheidsklasse 1 overleven ook deze onderbalken meer dan vijventwintig jaar. Deze zijn wel gevingerlast: twee planken zijn stevig aan elkaar verlijmd door middel van tanden die als vingers in elkaar steken. Wat betreft de kwaliteit moet robinia niet veel onderdoen van tropisch hardhout.

Hoe gebruik ik deze hardhouten onderbalken?

Deze hardhouten onderbalken heel gemakkelijk plaatsen in je tuin. Plaats ze bovenop terrasdragers voor extra steun en dan kan je zorgen dat je terras mooi recht loopt, zelfs als de ondergrond niet volledig vlak is. Zorg bovendien dat er telkens tussen alle onderbalken een afstand van maximum 42 centimeter zit, om doorbuiging van je uiteindelijke terras te vermijden. Individuele balken bevestig je aan elkaar door middel van kleinere balkjes en schroeven uit INOX. Deze onderbalken worden ook wel regels of liggers genoemd, omdat ze in een dambordpatroon jouw terras ondersteunen.

Met een onderstructuur in hout moet je wel rekening houden dat het materiaal nog kan werken. Leg je jouw terras aan vlak bij een vast (bij)gebouw, zorg dan voor een kleine opening tussen de onderbalken en het gebouw. Op die manier hebben de onderbalken en de bekleding nog voldoende ruimte om uit te zetten, zonder dat je terras gaat buigen.

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze houten onderbalken? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving