Meer weten?

Aluminium als alternatief voor beton?

Ik vind palen in aluminium echt een geweldig alternatief voor betonstijlen of houten gleufpalen. Beton is oerdegelijk en bestaat tegenwoordig ook in verschillende kleuren. Ook in hout heb je palen die 25 jaar en langer meegaan. Toch vind ik dat je met een paal in aluminium een meerwaarde geeft aan jouw tuinafsluiting. In mijn ogen is het bijna een statement dat je maakt. Het is moderner, strakker en vooral tijdloos en vernieuwend. Vaak vergelijk ik palen in aluminium met een Tesla. De vormgeving is spacey en werpt een beeld op de erfafscheidingen van de toekomst. Da's pas future proof hé?

Wat zijn de voordelen van aluminium palen?

Naast het persoonlijk gevoel dat ervoor zorgt dat ik gewonnen ben voor een aluminium gleufpaal, zijn er ook een aantal objectieve redenen die je kunnen overhalen om voor deze palen te kiezen. In de eerste plaats zijn de palen corrosiebestendig. Ten tweede zijn ze hol en toch uitermate sterk. Dat komt door de dubbele dwarsverbinding. Een holle binnenkant geeft je bovendien ook de mogelijkheid om eenvoudig elektronica aan te brengen. Zo kan je een stijlvolle verlichting koppelen aan jouw houten of composiet afsluiting. Ten derde zal aluminium ook nooit rotten, werken of vervormen zoals sommige houtsoorten.

Is een aluminium paal ecologisch?

Weet je wat voor mij nog de grootste troef is van aluminium palen? Ze zijn 100% recycleerbaar. Aluminium is trouwens ook het vaakst voorkomend metaal in de aardekorst. Zo is de ecologische voetafdruk van dit artikel echt nihil!

In welke kleuren kan ik aluminium palen krijgen?

We bieden de aluminium palen aan in drie verschillende RAL-kleuren, antraciet, steengrijs en zwart. De gleuf is 30 of 48mm breed en kan worden vernauwd aan de hand van een u-profiel tot 15 of 20mm. Met een paalkapje kan je de bovenzijde van jouw paal afsluiten.

Moet je deze gleufpalen uit aluminium extra verankeren in de aarde?

Bij tuinschermen raden we altijd aan om je palen minimaal voor een derde in de grond te steken, want die diepte zorgt al voor voldoende verankering. Toch kan je met snelbeton elke paal extra vastzetten. Dit raden we vooral aan bij woningen of gebieden waar er veel wind waait, zoals aan de kust. Op die manier is jouw tuinafsluiting nog beter bestand tegen grote windstoten en ben je zeker dat deze aluminiumpalen nog lang blijven staan. Maar of je wel of niet extra beton toevoegt, hangt volledig van je eigen wensen af.

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze aluminium gleufpalen? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving