Robinia Paardenomheining

"Ro-da-ni-aaaa” klinkt bij veel wielerliefhebbers heel bekend in de oren. Het deuntje speelde jarenlang bij elke lokale en nationale Belgische koers en had een enorm aandeel in de naamsbekendheid van het Zwitserse horlogemerk in ons land. Onder paardenliefhebbers weerklinkt op vele maneges ondertussen al enkele jaren een variant van het melodietje: “ro-bi-ni-aaaa”. En gelijk hebben ze, vind ik. Zoals Rodania als uurwerkenmerk garant staat voor kwaliteit, is robiniahout een garantie op een paardenomheining met een uitmuntende levensduur.

Meer weten?

Meer weten?

Is een weide omheining in robinia, ook hardhout?

Robiniahout, ook wel acacia genoemd, is de enige Europese hardhoutsoort die tot de hoogste duurzaamheidsklasse behoort. Het hout gaat in contact met grond en aarde meer dan 25 jaar mee. Daarmee evenaart het hout de levensduur van gekende tropische hardhoutsoorten zoals padouk of afromosia. Door zijn Europese origine heeft het hout ten opzichte van deze houtsoorten een ecologische meerwaarde.

Wat is een post en rail omheining?

Een robinia paardenomheining vind je in ons assortiment terug in verschillende versies. We bieden een post en rail aan , een afsluiting in Engelse stijl waarbij de liggers door de gefreesde gaten van de paal heen worden geschoven. De palen zijn hierbij beschikbaar in een halfronde of rechthoekige vorm en met gaten voor 2 of 3 liggers. De liggers kan je verkrijgen in een gekloven of bezaagde variant.

Zelf ben ik een beetje een bosjesmens en die karaktereigenschap probeer ik ook in mijn tuin door te trekken. Vandaar gaat mijn persoonlijke voorkeur uit naar de gekloven post en rail omdat die een geschild oppervlak heeft en net dat tikkeltje natuurlijker oogt. Heb je het graag wat meer afgelijnd? Aarzel dan niet bij een bezaagde ligger.

Welke robinia paardenomheiningen bestaan er nog?

Vind je een post en rail geen must of ben je niet zo te vinden voor de ‘English way of living’ en zeg je daardoor ook bijvoorbeeld al radicaal nee tegen een ontbijtje met gebraden worst, scrambled eggs en bonen in tomatensaus? Dan ben je mogelijks meer te vinden voor een ‘standaard’ of luxe paardenomheining die bestaat uit vierkante palen met een afgeschuinde kop en rechthoekige planken die als ligger aan de voorzijde worden vastgeschroefd. Bij de luxueuze omheining zijn de planken geschuurd, in het andere geval zijn ze fijnbezaagd.

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze robinia Paardenomheining? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving