Hardhouten Tuinschermen

De zomers in België worden heter. Temperaturen boven de 30 graden zijn niet langer een uitzondering. Vanaf dat moment spreken we van ‘tropische temperaturen’. Maar wat past er beter bij deze temperaturen dan een tuinafsluiting gemaakt uit tropisch hardhout? De ideale manier om schaduw te creëren voor verkoeling!

Meer weten?

Meer weten?

Wat is het voordeel van een tuinscherm in tropisch hardhout?

Tropisch hardhout staat bekend om zijn hoge duurzaamheid. Met zijn duurzaamheidsklasse I kan dit materiaal gemakkelijk meer dan vijfentwintig jaar meegaan! Er is heel wat variatie in kleur, maar deze kleur zal ook na verloop van tijd mooi vergrijzen. Deze hardhoutsoorten zijn afkomstig van West-Afrika of Zuid-Amerika.

Welke tropische houtsoort kan je kiezen als tuinscherm?

Padouk is waarschijnlijk een van de meest bekende tropische hardhoutsoorten. De felle, koraalrode kleur schrikt soms mensen af, maar deze wordt na een aantal weken ook bruiner en vergrijst heel mooi.

Tali wordt vaak gezien als een goedkoper alternatief voor padouk. Voor vele mensen is deze houtsoort nieuw en de populariteit ervan stijgt ook. Je boet echter niet in aan kwaliteit: deze tuinschermen zijn even duurzaam, stabiel en sterk als padouk schermen.

Met afrormosia krijg je een echt unieke houtsoort in jouw tuin! Deze prachtige oranjerode kleur is minder fel dan padouk, waardoor het ook veel toegankelijker is voor verschillende mensen. Het is een beetje gelijkaardig aan Afrikaanse teak.

Klinkt de naam ’basralocus’ niet als een geweldige naam voor een hond? Hoe dan ook, deze Zuid-Amerikaanse houtsoort heeft een vrij hoge glans in zijn gezaagde vorm en heeft een mooie goudbruine

kleur.

Wie voor bankirai kiest, gaat voor een zware tuinwand met een fijne textuur. Het is bovendien erg bestand tegen schimmel, houtworm en andere houtetende insecten. Een dergelijke tuinwand zal nog lang blijven staan

Verschillende installatiesystemen

We kunnen het onderscheid maken tussen twee plaatsingsmethodes. Sommige schermen zijn in een stuk, waardoor je ze gemakkelijk en snel in jouw tuin kan installeren.

Andere schermen worden dan opgebouwd uit planchetten. Dit zijn planken met een tandgroefsysteem, ofwel een tandje aan de bovenkant en een passende groef onderaan. Zo schuiven deze planken vlot in elkaar. En de gleufpalen verzekeren een stevige bevestiging dat weer en wind kan doorstaan!

Een extra plantvriendelijk tuinscherm

Een aantal tuinschermen in dit assortiment zijn niet volledig gesloten. Hierdoor kunnen planten ook groeien en zich tussen de planken vlechten, voor een landelijke, rustieke stijl. De felle kleuren van de bloemen geven een prachtig effect aan jouw tuin!

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze hardhouten Tuinschermen? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving