roofing

Jouw ‘roof’ op een gemakkelijke manier bekleden? Met roofing natuurlijk! Deze duurzame, zwarte laag is eenvoudig aan te brengen op jouw dak en je kan het zelfs als dubbele bescherming gebruiken onder een andere soort dakbedekking. En welke manier van bevestiging kies jij? Een ding is zeker, jouw ‘roof’ is met ‘roofing’ heel goed beschermd tegen verschillende weersinvloeden.

Meer weten?

Meer weten?

Wat is roofing?

Dit materiaal ken je misschien beter onder een andere term, zoals dakleer of bitumen. Het is eigenlijk een licht, soepel materiaal dat heel gemakkelijk te plaatsen is op een plat dak. Het vormt een zwarte laag bovenaan je dak, wat je project goed beschermt tegen regenvlagen en fel zonlicht. en dat voor ongeveer 30 jaar lang!

Bovendien is roofing eenvoudiger aan te brengen dan EPDM, waardoor het ook ideaal is voor beginnende klussers. 

Op welke daken kan je roofing gebruiken?

Als je enkel roofing wilt gebruiken om je dak af te werken, dan kan je het enkel toepassen op platte daken. Het is dan ook iets moeilijker om enkel roofing aan te brengen op een hellend dak.

Toch zijn er uitzonderingen. Je kan roofing ook wel aanbrengen op een hellend dak als je daarna nog een andere dakbedekking toevoegt. Zo vormt de roofing een extra laag bescherming onder stormpannen, tegelpannen en dakpanpanelen. 

Wat is het verschil tussen roofing en EPDM?

Er zijn wel een aantal verschillen tussen roofing en EPDM. Zo is roofing vaak goedkoper in kostprijs. Het is ook gemakkelijk te herstellen. Het is ook een stevigere oplossing, want roofing breng je aan in twee lagen. Beginnende klussers zouden ook gemakkelijk hun dak kunnen bekleden, zelfs in de regen! 

Hoe bevestig je roofing aan je dak?

Om roofing aan je dak aan te brengen heb je twee mogelijkheden. Meestal wordt roofing aan je dak gebrand (ook bekend als vlamlassen), waardoor je een erg stevige en duurzame bevestiging krijgt aan je houten dak. In sommige gevallen wordt roofing ook aan je dak vastgelijmd, maar we merken toch dat het branden een duurzamere verbinding vormt. 

Soms kan je ook gewoon roofing los op je dak leggen, om dan vast te leggen met een zwaar gewicht. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer je het dak wilt bedekken met tegels of kiezelsteentjes. 

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze roofing? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving