Meer weten?

Wat is een trellis scherm?

Een trellis scherm is een houten decoratie element in je tuin waar meestal klimplanten op kunnen groeien. Deze zijn vaak gemaakt uit hout, maar ook metalen schermen met draad zijn verkrijgbaar. Klussers bevestigen ze vaak aan een muur of juist als onderdeel van een tuinafsluiting. Ze geven meestal een speelse, natuurlijke toets aan je tuin.  

Een trellis scherm uit hout, hardhout of metaal?

Of je kiest voor Europees hout, hardhout of metaal hangt vooral af van je eigen smaak in de tuin. Europees hout heeft een meer natuurlijke uitstraling, vooral in combinatie met de knopen. Hardhout is dan weer iets strakker en past mooi bij een moderne tuin. Een gaaspaneel met metaaldraad past eigenlijk in elke omgeving en hierbij valt het raster bovendien minder hard op.

De meeste klussers en doe-het-zelvers verkiezen bovendien de combinatie tussen gesloten schermen en deze trellis schermen. Zo vormen de lamellen een prachtige, transparante toets, terwijl de gesloten schermen nog zo veel mogelijk privacy garanderen.

Welke planten kunnen groeien aan een trellis scherm?

In principe kan je wel elke klimplant laten groeien aan een trellis scherm. Denk hierbij maar aan klimrozen, klimop, wisteria, een druivelaar of zelfs een braambessenstruik. Zo krijgt jouw tuinafsluiting al snel een fleurige, kleurrijke toets.

Maar misschien vind jij wel andere manieren om jouw trellis scherm aan te kleden? Zo kan je ook slingers, lichtjes, hangplantjes en andere accessoires aan je scherm hangen.

Welke palen gebruik je voor de plaatsing van deze trellis schermen?

Trellis schermen kan je het best plaatsen aan de hand van gleufpalen. Dan heb je geen bevestigingsmateriaal nodig en schuif je de panelen mooi tussen de gleuven. Houd wel de dikte van je trellis scherm en de afmetingen van de gleuven in de gaten bij de keuze van je gleufpalen. 

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze trellis? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving