Gevelbekleding Europees hout

Zoek je een gevelbekleding voor een landelijk bijgebouw? Een luxe eiken poolhouse? Een mooi geïmpregneerd of douglas tuinhuis? Of een boomhut in robinia? In ons assortiment Europees hout vind je stuk voor stuk houtsoorten met landelijke kenmerken: knopen, een gevlamde houttekening, een typische nerfstructuur... Noem maar op! Wil je bovendien een zo ecologisch verantwoorde keuze maken? Dan zit je met deze houtsoorten van bij ons helemaal goed! 

Meer weten?

Meer weten?

Wie graag zijn tuin wilt vernieuwen met het milieu in het achterhoofd en toch wat wilt besparen op zijn project, kiest best voor Europees hout. De meeste van deze houtsoorten zijn niet alleen heel duurzaam en stijlvol, je kan ze zelfs voor een erg schappelijke prijs aankopen. Je creëert gemakkelijk een landelijke sfeer, omdat de planken erg robuust en elk uniek zijn.

Ben je op zoek naar een Scandinavische look? Dan raden we de sidings aan, waarbij de ene plank de andere overlapt. Dan lijkt het wel alsof je in Finland bent, met een warme kop koffie onder de blote sterren. Je kan je zelfs het noorderlicht inbeelden! Ik moet eerlijk toegeven dat ik dat moment in realiteit al heb meegemaakt en we toevallig ook onder enkele Finse dennenbomen naar boven stonden te gapen. Zo heeft elk profiel toch eigenlijk naast een unieke uitstraling ook een uniek verhaal.

Bevat Europees hout knopen?

Ja, knopen en nerven zijn een van de typische kenmerken van deze houtsoorten. Sommige mensen houden niet van die extra tekening, maar het kan jouw project juist een prachtige toets en een extra dimensie geven! Terwijl het hout zelf zal vergrijzen, blijven de nerven en knopen zichtbaar om jouw project voor altijd van een uniek patroon te voorzien. Wil je toch liever gevelbekleding zonder knopen en met een subtielere houttekening? Dan raden we de tropische hardhoutsoorten aan.

Welke soorten Europese gevelbekleding zijn er?

We hebben verschillende Europese houtsoorten in ons assortiment.

Enerzijds hebben we eik, wat bij vele mensen bekend staat als een erg luxueuze houtsoort. Kenners van hout weten ook dat eik een Europese hardhoutsoort is, wat betekent dat het erg stevig is.

De koning van duurzaamheid en stevigheid is wel robinia. Deze houtsoort kwam oorspronkelijk van het oosten van de Verenigde Staten, maar groeit tegenwoordig in Midden-Europa. Deze houtsoort is even duurzaam als tropisch hardhout, maar dan van Europese bodem.

Lariks en douglas zijn twee houtsoorten die perfect zijn voor mensen met een krapper budget. Douglas staat bekend als een houtsoort met een lichtroze tint, terwijl lariks een meer goudgele kleur heeft.

Ook geïmpregneerd grenen is de meest budgetvriendelijke houtsoort. Via impregnatie hebben we dit grenenhout behandeld voor extra duurzaamheid. Je herkent dit hout waarschijnlijk aan de lichtgroene schijn. Geen zorgen, die groene kleur zal na een tijd verdwijnen terwijl het hout mooi vergrijst.

Ten slotte, wie een houtsoort zoekt met echt een verhaal, kiest best voor steigerhout. Na vijf jaar dienst te doen op steigers van metselaars, hergebruiken we deze planken voor een unieke bekleding van je gevel.

Is gevelbekleding uit Europees hout ecologisch?

Europees hout is een van de meer milieuvriendelijke opties, zeker in vergelijking met tropische hardhoutsoorten. De bomen groeien hier bij ons in Europa en hebben dus een minder lange weg af te leggen naar ons magazijn. We kunnen zelfs sommige houtsoorten van Frankrijk of Engeland halen. En door steigerhout zelfs te hergebruiken, verlagen we onze ecologische voetafdruk!

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze gevelbekleding Europees hout? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving