Kasseien

“De kassei”. Bestaat er nog een steen met meer authenticiteit? Ik denk het niet. Hoeveel geschiedenis is er al niet op kasseien geschreven? Denk maar aan de eerste Romeinse wegen, historische slagen in de Middeleeuwen of Tom Boonen die Parijs-Roubaix wint. Ben jij klaar om geschiedenis te schrijven?

Meer weten?

Meer weten?

Waar komen kasseien vandaan?

Kasseien kunnen uit verschillende soorten gesteente worden gehouwen. Er is blauwe hardsteen, zandsteen, graniet en porfierkei. Vroeger kende België twee porfiergroeves, Lessines en Quenast, waar kasseien in Belgische porfier werden ontgonnen. Ondertussen is het te duur geworden om in die steengroeves manueel kasseien te kappen. Daardoor is alle Belgische porfier die nu op de markt te verkrijgen is, recuperatiemateriaal. Graniet daarentegen wordt voornamelijk geïmporteerd vanuit Spanje en Portugal.

Wat zijn kinderkopjes?

Het woord kassei is écht oer-Vlaams. Zo Vlaams dat het in Gent zelfs als synoniem geldt voor een welgevormde rundssteak van Belgisch Wit-Blauw. Kinderkopjes is eigenlijk een synoniem voor kasseien. Vooral in Nederland wordt die term vaker gebruikt. Een beetje luguber? Misschien, maar de naam komt eigenlijk voort uit de grote van de stenen. Een kinderkopje heeft vaak het formaat van 15 x 15 cm.

Waarvoor kan je zelf kasseien gebruiken?

De particuliere vraag naar kasseien stijgt de laatste jaren enorm. Het is een geliefkoosd materiaal voor de aanleg van opritten, een stuk verharding in de tuin, een wandelpad of zelfs een stukje terras. Wie landelijk woont, ziet de kasseien vaak nog terugkeren in het straatbeeld. Het maakt deel uit van het charmante en pittoreske karakter van een klein dorp. Die lijn wordt steeds vaker doorgetrokken op het eigen erf. Voornamelijk als bestrating voor de oprit blijft de kassei enorm populair.

Wat is de prijs van kasseien?

De prijs van een kassei hangt af van verschillende factoren. Zijn het nieuwe of gerecupereerde kasseien? Uit welk gesteente is de kassei gehouwen? Waar komen de kasseien vandaan? Wat is het formaat van de kassei? Laat ons stellen dat het makkelijk is om appels met peren te vergelijken als je kasseien zoekt. Een prijs die schommelt tussen de €75 à €100 per m² is gangbaar voor kwalitatieve hardsteen kasseien.

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze kasseien? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving