Tuinschermen Geïmpregneerd hout

Tuinschermen in geïmpregneerd hout: je ziet ze overal. Als je met de auto langs een bewoonde weg rijdt, of met je haren in de wind fietst door een woonwijk in de stad, dan zie je heel veel voor- en achtertuinen die afgeschermd zijn met houten tuinpanelen. De kans is dan heel groot dat die panelen, of tuinschermen, gemaakt zijn uit geïmpregneerd grenenhout. Let bij je volgende uitje maar eens op de typische knopen in die schermen, samen met de vlammende, golvende houttekening.

Meer weten?

Meer weten?

Waarom zijn geïmpregneerde tuinschermen zo populair?

Zo'n tuinschermen zijn erg populair omdat ze erg duurzaam zijn, en tegelijk ook erg goed voor de portemonnee. Ze worden namelijk vervaardigd uit dennenhout afkomstig van Europese bossen. Voornamelijk Scandinavisch hout wordt verzaagd en afgewerkt, en wordt daarna geïmpregneerd.

Hoe worden tuinschermen geïmpregneerd?

Impregneren wil zeggen dat het tuinscherm in een soort gigantische drukketel wordt geschoven. Daaraan wordt een impregneermiddel toegevoegd, dat door middel van drukverlaging en -verhoging in het hout doordringt. Als het scherm terug uit de ketel komt, is het hout een stuk duurzamer: het heeft een langere levensduur gekregen, en is beter bestand tegen schimmels en insecten. De licht groene schijn die het hout door de impregnatie heeft gekregen, trekt na het plaatsen al snel weg en maakt daarna plaats voor een geleidelijke vergrijzing.

Welke geïmpregneerde schutting gebruik ik het best?

In ons gamma hebben we heel wat verschillende soorten geïmpregneerde tuinschermen, voor elk wat wils, en voor elke nood en elk budget. Ten eerste zijn er de Bellux tuinschermen, een degelijke tuinafsluiting met een ideale prijs-kwaliteitverhouding. Het zichtdichte scherm is erg stevig inox geschroefd en biedt je een volledige privacy voor een goede prijs. De afgeschuinde horizontale latjes geven het scherm een cleane uitstraling.

Als je graag je ecologische voetafdruk wat meer in de gaten houdt, dan is er het Belvedere tuinscherm. Het FSC-gekeurde scherm is ook erg stevig geschroefd, met een extra verticaal steunlatje en een afdeklijst.

Voor wie het al eens wat meer mag zijn, is er ons Deluxe tuinscherm. De horizontale lamellen van Deluxe zijn extra breed, voor een prachtige luxueuze uitstraling. Het is daarnaast ook extra stevig inox geschroefd en is mooi afgewerkt met een afdeklijst.

Het Elegant tuinscherm is als enige scherm volledig omkaderd. Dat geeft het een robuuste stevigheid en mooie afgewerkte uitstraling. Het Elegant scherm is bovendien beschikbaar in een lage en een hoge afmeting, zodat je meer vrijheid hebt in de hoogtes van je tuinafsluiting.

Welk geïmpregneerd tuinscherm is het meest goedkoop?

Het meest budgetvriendelijke scherm in ons gamma is de Universeel. Het is een erg populair scherm, omdat het je volledige privacy biedt, erg stevig is, en tóch past binnen ieders budget. Een mooie tuinafsluiting, goed voor de portemonnee. Het Universeel scherm is ook zeer geschikt voor tijdelijke oplossingen qua tuinafsluiting, bijvoorbeeld in huurhuizen.

Als je het graag wat moderner hebt, dan zijn er de schermen Hilco en Zebra. Met de fijne latjes die nauw op elkaar aansluiten zijn de schermen niet alleen erg strak en net, maar ook nog eens erg stevig. Het Hilco scherm heeft de fijne latjes aan één zijde geschroefd, terwijl de Zebra variant aan beide zijden latjes heeft, wat het scherm volledig zichtdicht maakt.

Als laatste in de reeks zijn er ook twee soorten plankenschermen in geïmpregneerd grenen. Anders dan de grenen tuinschermen, die bestaan uit horizontale en verticale latten, zijn de plankenschermen opgebouwd uit tand-en-groefplanken. Die passen precies in elkaar en stapel je boven elkaar tussen gleufpalen. De dikke planken met blokhutprofiel zijn erg stevig. Je creëert er een zeer robuuste, degelijke en elegante tuinafsluiting mee. Onze Duitse of 'Kiefer' grenen plankenschermen zijn afkomstig van de zilverspar en hebben een landelijke uitstraling met hun middelgrote knopen. De Zweedse schermen, afkomstig van de den, hebben kleinere, subtiele knopen en zijn geïmpregneerd volgens dezelfde hoge kwaliteitsstandaarden als in België. Een tuinpaneel is een kant-en-klaar tuinscherm dat in mekaar is geschroefd.

Wat heb ik nog nodig om de tuinschermen te bevestigen?

Vaak gebruikt men gleufpalen om de schermen snel en makkelijk te plaatsen. Die gleufpalen zijn net als de schermen ook verkrijgbaar in geïmpregneerd grenen. Standaard heb je voor de tuinschermen de palen met een gleufbreedte van 5 cm en voor de plankenschermen een gleufbreedte van 3 cm. Als je het graag wat robuuster hebt, dan kan je ook kiezen voor gleufpalen in beton, die je bovendien kan combineren met een betonplaat onder aan je scherm. De betonpalen zijn beschikbaar in verschillende kleuren en gleufbreedtes. De plankenschermen kan je daarnaast ook nog combineren met hardhouten, thermowood of aluminium gleufpalen.

Als je geen fan bent van die gleuven, dan kan je ook kiezen voor vierkante, volle palen. Aan die palen kan je tuinschermen vastmaken met behulp van een L-ijzer. De vierkante palen zijn beschikbaar in geïmpregneerd grenen, hardhout en beton.

Bij veel van onze tuinschermen is er bovendien een bijpassende tuindeur of tuinpoort beschikbaar, om je afsluiting helemaal compleet te maken.

Zo zie je maar, voor elke nood bestaat er een geschikt geïmpregneerd tuinscherm! Is dat niet ferm?

 

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze tuinschermen Geïmpregneerd hout? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving