Fijnbezaagde eiken balken en kepers

Wat is beter als constructiemateriaal dan hét voorbeeld bij uitstek van de Europese hardhoutsoorten? Deze eiken fijnbezaagde balken en kepers worden in Franse kapbedrijven en houtzagerijen in vorm gezaagd, het walhalla van het kwaliteitsvol eikenhout! Kortom, deze vierkante en rechthoekige balken en kepers zijn het perfecte materiaal om het skelet van jouw bijgebouw vorm te geven!

Meer weten?

Meer weten?

Hoe zijn deze fijnbezaagde balken en kepers afgewerkt?

De fijnbezaagde balken en kepers hebben een iets ruwer en rustieker uiterlijk, wat ook een natuurlijker karakter geeft aan deze constructiematerialen. Deze balken en kepers worden met een fijn zaagblad in vorm gezaagd en uiteindelijk niet meer verder afgewerkt. Eik is echter ook van nature een imperfecte houtsoort, wat deel is van de charme van de houtsoort. Hierdoor kan her zijn dat er hier en daar een wankant op zit.

Deze afwerking is vooral geschikt voor zij die de kosten wat willen drukken, aangezien ze meer budgetvriendelijk zijn dan de geschaafde versies. Deze zijn ook ideaal als het uiterlijk van de balken of kepers niet veel uitmaakt, zoals wanneer je ze nog gaat bekleden, of aan de binnenkant van bijvoorbeeld een berghok.

Waar kan ik deze eiken fijnbeaagde balken en kepers voor gebruiken?

Bij de constructie van een bijgebouw worden deze fijnbezaagde balken en kepers vooral gebruikt voor het dak van het project. Zo komt de stevigheid en hardheid goed van pas bij dakribben, van de voet van het dak tot de nok. Ze vormen dus letterlijk het dak boven je hoofd. Bij deze toepassing maakt de afwerking van de balken niet echt uit en je raakt ze ook niet aan waardoor splinters ook geen verschil maken.

Daarnaast kan je ze ook gebruiken als keperwand. Die worden toch later bekleed met planchetten, planken en sidings als gevelbekleding en dan maakt het uiterlijk van deze balken niet veel uit.

Kan ik eiken fijnbezaagde balken en kepers op maat krijgen?

Ja hoor! Hoewel we een groot assortiment hebben aan eiken kepers en balken, zowel in vierkante als rechthoekige vormen, kan het zijn dat jouw ideale maat hier toch niet bij zit. Daarom kunnen we andere maten per bestelling laten vervaardigen in onze zagerij. Op die manier krijg je toch het perfecte bouwmateriaal voor jouw volgend project!

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze fijnbezaagde eiken balken en kepers? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving