Dakbeschot

Als jij je hoofd naar boven richt, welk uitzicht heb je dan het liefst? Een blote sterrenhemel? Een prachtig schilderij uit de zestiende eeuw? Of liever netjes en simpel met een effen kleur? Wij combineren alle drie met een houten onderdak. Af en toe een knoopje dat lijkt op een sterrenhemel, een houttekening als penseelstrepen en toch een egale uitstraling aan je plafond. Kortom, zo’n schouwspel mag je niet missen!

Meer weten?

Meer weten?

Wat is dakbeschot?

Dakbeschot is eigenlijk een laag planken dat je bovenop het basisgebinte van je bijgebouw legt. De belangrijkste functie is dat het letterlijk de basis vormt van je dak, waar uiteindelijk je isolatie en dakpannen op rusten. Hiervoor kunnen verschillende houtsoorten worden gebruikt, zoals eik, grenen en douglas. Soms is het dakbeschot nog zichtbaar wanneer je project volledig klaar is, maar je kan het ook verstoppen achter een tweede plafond.

Waarom is een dakbeschot belangrijk?

De onderkant van je dak is net zo belangrijk als de rest van je bijgebouw. Enerzijds zijn er praktische voordelen, want dit houten dakbeschot vormt de basis voor de rest van je dak. Het is een eerste laag waar alles van isolatie en dakbedekking op terecht komt en biedt dus ook zo een extra laag bescherming tegen de regen.

Daarnaast kan je ook denken aan het esthetische aspect. Wanneer je onder het dak staat, zie je meteen het plafond en die mag ook netjes afgewerkt zijn. Die draagt ook bij aan de algemene uitstraling van jouw project. Met het dakbeschot kan je het gebinte verder verstoppen of eventueel elektriciteitskabels uit het zicht leggen. Handig toch?

Wat kost een dakbeschot?

Hoeveel een dakbeschot kost hangt deels af van de houtsoort die je kiest en de breedte van de planken. Meestal kiezen we voor een iets budgetvriendelijkere houtsoort dat er toch stijlvol uitziet. Reken maar op een kostprijs tussen 20 en 30 euro per vierkante meter. Op die manier moet je geen fortuin betalen om toch een stijlvol onderdak te krijgen.

Hoe bevestig je een houten dakbeschot?

Een dakbeschot is eenvoudig te bevestigen met schroeven, spijkers of kleine nageltjes, aangezien het hier gaat om een bijzonder lichte bekleding. Die bevestig je dan op de dakspanten van bovenop het dak. Schroeven zullen iets meer opvallen in het eindresultaat, terwijl de kleine puntjes van nagels minder zichtbaar zijn wanneer je van op een afstand naar de bekleding kijkt. Je kan ook wat lijm gebruiken om de planchetten extra stevig vast te maken. 

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze dakbeschot? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving