Meer weten?

Wat zijn blokhutplanken?

Een blokhutplanken is een soort houten profiel dat je voor zowel gevels als tuinafsluitingen kan gebruiken. Ze hebben meestal een egaal oppervlak zonder infrezingen. De hoekjes zijn wel licht afgerond en je ziet ook een tand-groef verbinding boven en onderaan elke plank. Meestal geven ze jouw project de uitstraling zoals een landelijke blokhut in de bergen, vandaar ook de naam. Maar laat je niet foppen, want deze planken kunnen zeker ook perfect passen binnen de iets modernere tuin.

Wat is het verschil tussen een blokhutplank en een gewone planchet?

Op het eerste zicht lijken blokhutplanken en planchetten erg op elkaar, maar toch zijn er een aantal belangrijke verschillen. Zo zijn blokhutplanken veel dikker, gemiddeld tot wel 2,8 centimeter. Deze dikte zorgt voor extra stevigheid zodat de bekleding van je bijgebouw zeker een stootje kan verdragen.

Bovendien zorgen blokhutplanken voor een iets landelijkere uitstraling, terwijl planchetten (afhankelijk van de houtsoort) een voornamelijk moderne afwerking bieden.

Hoe worden blokhutplanken behandeld?

Veel van de blokhutplanken krijgen een behandeling voor je ze aan jouw project bevestigt. Zo bieden we blokhutplanken aan uit geïmpregneerd grenenhout, zelfs met een zwarte of grijze kleur. Andere planken zijn dan weer thermisch behandeld. Hierdoor hebben de blokhutplanken al een hogere duurzaamheid en een langere levensduur nog voor ze aan jouw project stralen.

Toch raden we aan om jouw project af en toe te behandelen om de uitstraling fris te houden. De kleur blijft zo langer op de plank en je verlengt de duurzaamheid nog meer

Waarvoor worden houten blokhutplanken gebruikt?

Een blokhutplank is eigenlijk een erg veelzijdig profiel. Meestal zie je ze terug als gevelbekleding voor bijgebouwen in de tuin, zoals een tuinberging, een poolhouse, overkapping, schuur, opbergplaats of tuinkantoren. In deze gevallen kan je volledig kiezen of je ze horizontaal of verticaal plaatst.

Daarnaast kan je ook de blokhutplanken gebruiken om zelf een tuinafsluiting te construeren. Daarvoor kies je best voor de gleufpalen om vervolgens de planken tussen te schuiven. Zo krijg je een duurzaam plankenscherm dat exact dezelfde uitstraling heeft aan beide zijden.

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze blokhutplanken? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving