Meer weten?

Welk staal is het beste voor jouw vuurschaal?

Je kan kiezen uit verschillende uitstralingen: uit roestvrij staal, hoogwaardig staal of uit cortenstaal. Cortenstaal heeft die typische roestbruine kleur die door vocht in de buitenlucht wordt gevormd. Deze behandeling zorgt juist dat de schaal sterker is en extra is beschermd tegen alle weersomstandigheden. Een mooi, rustiek uiterlijk dat past binnen zowel een landelijke als een moderne omgeving. Een stijlvolle eyecatcher voor jouw tuin.

Wanneer je jouw vuurschaal toegestuurd krijgt, kan het zijn dat je geen roestkleur ziet, maar egaal staal. Geen zorgen, je hebt niet het verkeerde artikel besteld. Door de vochtigheid en regen buiten zal de eerste laag corrosie al snel vormen. Zo moet je niet lang wachten op die prachtige, rustieke look van cortenstaal.

De ronde vuurschalen 'Jesco' zijn vervaardigd uit hoogwaardig staal en zullen na verloop van tijd een mooie roestkleurige patine krijgen. Onder de schaal is er een lage subtiele steunring bevestigd waardoor de schaal lichtjes lijkt te zweven en zo een mooie schaduw creëert.

Ben je toch eerder een fan van de industriële, zilveren look van staal? Vuurschalen uit roestvrij staal zullen niet gaan roesten en behouden die elegante glans.

Tips voor het gebruik van een vuurschaal

Het is belangrijk dat je je vuurschaal plaatst op een ondergrond van steen. De onderkant wordt namelijk gloeiend heet en de schaal mag dus niet op een brandbare ondergrond worden geplaatst. Heb je een terras gemaakt uit tegels? Dan leg je best nog een extra tegel onder de schaal. Better safe than sorry.

Met een sokkel staat jouw vuurschaal wel hoger boven de grond en hoef je niet wakker te liggen van een speciale ondergrond. En met een open sokkel kan je jouw hout droog bewaren.

Hoe gebruik je een vuurschaal?

Met krantenpapier en aanmaakblokjes maak je vlot een vuurtje aan. Leg hier wat droge blokken hout op die makkelijk branden. Je zal al snel kunnen genieten van een sfeervol vlammetje in je tuin.

Wanneer je klaar bent met genieten, kan je natuurlijk wachten tot het vuur uitgebrand is en herleid is tot een hoopje smeulend as. Als je hier niet op wilt wachten, kan je een laag droog zand of aarde op het vuur leggen, waardoor het snel zal doven. De schaal kan wel nog een tijdje heet blijven, dus let nog even op tot ook de stalen schaal afgekoeld is.

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze vuurschaal? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving