Terrasplanken Geïmpregneerd hout

Bij de zoektocht naar de juiste houten terrasplank, zal je ongetwijfeld de woorden ‘impregneren’ of ‘geïmpregneerd hout’ tegenkomen. Dan hoor je ook verschillende beweringen, zoals “duurzaam!”, “langere levensduur!”, en “onderhoudsvrij!”. Toch zien we in de praktijk dat deze beweringen kloppen! We houden zelfs zo veel van deze behandeling en techniek, dat we er ook onze terrassen mee aanleggen. Ontdek de vele voordelen van geïmpregneerd hout, zelfs voor je terras!

Meer weten?

Meer weten?

Wat is geïmpregneerd hout?

Impregnatie betekent eigenlijk ‘chemisch behandeld’. Dit maakt hout extra duurzaam. Zo is grenenhout van nature niet duurzaam of stevig. Om dit op te lossen schuiven we de gezaagde, gefreesde of geschuurde planken in een grote drukketel. Met een procedure van drukveranderingen worden de planken doordrongen met een gasvormig impregneermiddel, en komen er aan de andere kant van de ketel verduurzaamd uit. Ze zijn dan zelfs onderhoudsvrij en schimmelwerend! Magisch, toch?

Impregnatie kan op verschillende houtsoorten worden toegepast, maar wij leggen de focus op grenenhout voor jouw terras.

Welke uitstraling hebben terrasplanken uit geïmpregneerd grenen?

Geïmpregneerd grenen is van oorsprong een Europese houtsoort, wat betekent dat ze die typische houttekening en nerven hebben. Daarnaast zien we door de chemische behandeling een groene schijn aan deze planken. Na verloop van tijd zal zowel de houttint als de groene schijn langzaamaan verdwijnen en grijs worden, wat zeker een prachtige toets geeft aan jouw tuin!

Wat kost geïmpregneerd hout?

Waarom zou je meer betalen, als het ook voor minder kan? Met geïmpregneerd grenen is het net zo. Geïmpregneerd grenen is soms even duurzaam als andere houtsoorten, maar dan voor een veel voordeligere prijs. Dit maakt geïmpregneerd grenen dus de ideale houtsoort voor zij die graag wat willen besparen of met een krapper budget hun terras aanleggen. Prijs-kwaliteit? Check!

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze terrasplanken Geïmpregneerd hout? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving