Terras

Dat veel mensen een mooi en duurzaam terras willen, is geen geheim. We merken zelf ook dagelijks bij onze klanten dat ze vaak al weten welke richting ze uit willen, maar dat ze toch nog advies kunnen gebruiken. Geen probleem natuurlijk, we staan met de glimlach klaar om alle vragen op te vangen. Toch geven we graag nu al een korte inleiding tot onze producten.

Meer weten?

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze terras? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeMeer weten?

Welke verschillende soorten terrassen bestaan er?

Er bestaan heel wat verschillende materialen waarmee je een terras kan aanleggen. De verscheidenheid is in de laatste decennia enkel toegenomen. Er zijn tegenwoordig heel wat verschillende grondstoffen waarmee je een terras kan opbouwen en dat maakt de keuze voor de eindconsument er niet gemakkelijker op. Vandaar overlopen we graag de verschillende materialen om voor jou de perfect overgang tussen je woning en terras te vinden. 

Het eerste onderscheid dat moet worden gemaakt, is de keuze tussen een plankenterras of tegelterras. Een plankenterras is te verkrijgen in hout, kunststof of bamboe. Voor wie zelf een terras wenst aan te leggen vormen planken de makkelijkste methode. Je hoeft geen chape te gieten en kan met een houten of metalen onderbouw snel zelf aan de slag. 

Een tegelterras is veruit de populairste manier om een terras aan te leggen in België en Nederland. Zowel aan de voorzijde van de woning gebruiken we graag tegels om een pad naar de voordeur aan te leggen, als achteraan de woning om onze tuintafel op te plaatsen. 

Een terras dat vaak wordt gecategoriseerd onder een tegelterras is een terras in bestrating. Toch is er zeker een verschil in uitstraling en plaatsing tussen beide mogelijkheden. Een terras bestraten kan in klinkers, kasseien, dallen of platines. Het is de oudste manier om een terras te bouwen. Vandaar dat veel oude hoeves of landelijke woningen bij renovatie nog steeds worden bestraat met klassieke terrasstenen. 

Naast de vorm laten we onze keuze vaak ook bepalen door de grondstof die we wensen te gebruiken in ons terras. Een terras in steen is een echte klassieker. In België is blauwsteen altijd zeer populair geweest onder invloed van de Henegouwse groeves. Daarnaast is er ook een zeer groot aanbod te verkrijgen voor wie een terras in kalksteen, graniet of leisteen wenst aan te leggen. 

In Nederland komt een terras in beton vaker terug. In beton is er de keuze tussen een terras in gepolierde beton, betontegels of betonklinkers. Een terras in polybeton is een gegoten terrasvloer en wordt steeds door een gespecialiseerd bouwbedrijf uitgevoerd. Betontegels worden steeds esthetischer geproduceerd en vormen een hip alternatief voor de iets duurdere tegels in échte natuursteen. 

Een keramisch terras is een ander alternatief voor terrassen in natuursteen dat stapsgewijs aan populariteit wint. Een terras in keramiek kan heel dicht aanleunen bij de natuursteenlook. 

Het terras dat echter de grootste opmars maakt, is een houten terras. Er zijn een aantal factoren die ervoor zorgen dat een houten terras steeds vaker wordt aangelegd. Ten eerste is de plaatsing van een houten terras heel eenvoudig. Ten tweede is er een heel breed assortiment ter beschikking aan houten terrasplanken- en tegels. Ten derde is de kwaliteit onder belangrijke innovaties in de afgelopen 20 jaar enorm verbeterd. Tot slot heb je met een houten terras een zeer ecologische oplossing. Regenwater kan in tegenstelling tot bij een verhard terras perfect tot in de bodem van je tuin sijpelen.

Een belangrijk alternatief voor een houten terras, is een terras in kunststof. Vaak spreken we bij een terras in kunststof over een mengeling van houtvezels en kunststof, al vind je tegenwoordig ook volledig synthetische terrasdelen op de markt. 

Wat is de prijs van een terras?

De prijs van een goed terras hangt af van verschillende parameters. Een eerste factor die invloed heeft op de eindprijs van een terras, is de materiaalkeuze. In elke terrassoort zijn er verschillende prijsniveaus. Veel hangt af van het traject dat de grondstof dient af te leggen om op de Belgische of Nederlandse markt te worden aangeboden. Terrassen met grondstoffen uit andere continenten zullen binnen dezelfde kwaliteitsklasse steeds een stukje duurder zijn dan terrassen die worden opgebouwd met inlands of Europees hout of stenen. 

De arbeidsintensiviteit, de moeilijkheidsgraad of energiekost van het productieproces spelen daarnaast ook een belangrijke rol in de prijsbepaling. Er is ook veel afhankelijk van de ontginning van de grondstoffen. Bepaalde materialen zijn nu eenmaal schaarser dan andere en dat heeft een invloed op de grondstofprijs. 

Uiteraard is het vooral belangrijk om verschillende producten aan een prijs-kwaliteitsvergelijking te onderwerpen om jouw keuze te staven. Er is voor elke terrasbouwer zeker een terras dat beantwoordt aan zijn budget. 

Kan je makkelijk zelf een terras aanleggen? 

Een terras aanleggen hoeft zeker niet moeilijk te zijn. Sommige terrassen vragen echter meer ervaring dan andere, maar met een beetje goede wil en doorzettingsvermogen kan iedereen zeker zelf een terras aanleggen. 

De meeste expertise heb je nodig om terras in bestrating te plaatsen. Gebakken klinkers of kasseien vragen de meeste nauwkeurigheid. Een houten terras is in elk geval het makkelijkst. Hout is makkelijk te bewerken en te verzagen en in de onderbouw heb je niet noodzakelijk verharding nodig.

Droom je toch van een terras waarvan je denkt dat het jouw petje te boven gaat of zie je er echt geen beginnen aan? Dan kan je in veel gevallen terecht bij een handige Harry in de familie of kan je altijd contact opnemen met een tuinaannemer uit de buurt. 

Bancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving