In de pers

Grootste Belgische online houthandel weert Russisch hout

Het nieuws over de oorlog tussen Oekraïne en Rusland raakte ons allemaal diep. Om een statement te maken en ons steentje bij te dragen, zetten we de invoer van Russisch hout dus stop. Dat gaat vooral over Siberisch lariks. We verkopen wel nog de voorraad die we opgeslagen hebben, maar daarna zullen we overschakelen naar andere ateliers en houtsoorten.

De stopzetting met Russische exportbedrijven is zeker een gedurfde zet, aangezien we Siberisch lariks vaak aanbieden als budgetvriendelijker alternatief voor eik, zeker nu de prijs voor eik blijft stijgen. We vonden echter de solidariteit naar onze Oekraïense timmerateliers belangrijker en zoeken naar lariks bij andere bronnen, zoals uit Scandinavië.

Verschenen in Het Laatste Nieuws op 09/03/2022. Ook verschenen in Het Nieuwsblad op dezelfde dag.

Grootste online houthandel van België ziet hoge prijzen timmerhout weer dalen

De coronacrisis en de lockdown zorgde ervoor dat vele houtsoorten en materialen fors in prijs stegen. Er was meer vraag dan er voorraad was, waardoor de prijzen de lucht in gingen en de eindconsument uiteindelijk het slachtoffer werd. Toch is er goed nieuws: de prijzen zijn in een keerpunt en zelfs aan het dalen! Daar is zijn verschillende redenen voor, aldus Jeroen van EXZO. Goed nieuws dus voor alle klussers die met een krapper budget aan het klussen slaan!

Verschenen in Het Nieuwsblad op 26/10/2021.

Houthandel steunt horeca met fikse korting op terrasmateriaal

De toog onbemand, de glazen leeg. Maandenlang heeft de horeca zijn deuren moeten sluiten door het hardnekkige coronavirus. Vele zaken gingen zelfs failliet. En toen kwam het heugelijke nieuws dat de horeca toch weer open zou gaan op 8 mei. Om een hart onder de riem te steken en de heropening te steunen, bood EXZO een fikse korting aan op al het terrasmateriaal!

We stuurden een promotie uit naar verschillende horecazaken, van het lokale stamcafé tot de duurste sterrenrestaurants. Enkel zij konden dus gebruik maken van deze korting om hun terras klaar te maken voor alle dolenthousiaste klanten. We merkten wel dat veel cafébazen hier heel blij mee waren!

Gepubliceerd op de website Het Nieuwsblad op 28/04/2021.

Houthandel EXZO na blokkade Suezkanaal: "Lente komen we zonder kleerscheuren door"

Van 23 tot 29 maart zat het Suezkanaal in Egypte geblokkeerd door een vastgelopen schip, genaamd ‘Ever Given’. Door deze blokkade zaten honderden schepen vast en verliep de export van bepaalde materialen veel vertraging op. Dat merkte ook de houtsector, waardoor vele houtsoorten even niet beschikbaar waren of langer onderweg bleven. Paniek bij de klussers!

Hoewel er ook een beetje vertraging opliep bij EXZO, waren er geen dramatische situaties. Dat kwam dankzij EXZO’s ruime voorraad die we over de jaren heen hebben opgebouwd. Zo konden we de vertraging door de blokkade in het Suezkanaal opvangen en kwamen we de lente zonder kleerscheuren door.

Verschenen in het Laatste Nieuws op 13/04/2021.

Groter magazijn dankzij staycation

De passagiersvliegtuigen bleven aan de grond en onze reiskoffers vingen stof. Als we dan toch nog een zomer niet mochten reizen, dan pakken we de tuin maar aan! Die gedachte volgden veel Vlamingen en we merkten een stormloop bij EXZO. We botsten op limieten: ons magazijn was te klein en we waren met te weinig personeel om alles op te vangen.

Daar zochten we al snel een oplossing voor: we verdubbelden niet alleen ons oppervlakte van het magazijn (5000 m² meer!), maar ook ons personeel verdubbelde! Zo konden we meer voorraad opslaan en hadden we meer helpende handen om de vele orders rond te krijgen. Toch was het aangeraden voor de klanten om tijdig te bestellen, want de tuinmaterialen waren gegeerd door veel klussers!

Verschenen in Het Laatste Nieuws op 25/02/2021.

Corona doet Vlaming in tuin werken

Tijdens de coronacrisis sloeg bij vele mensen de verveling toe, waardoor ze besloten om hun tuin vroegtijdig aan te pakken. Dat merkten we ook bij EXZO, want de verkoopcijfers stegen enorm zelfs voor het hoogseizoen! Maar het hardnekkige virus gooide ook wat roet in het eten bij EXZO.

Verschenen in Het Nieuwsblad op 18/03/2020. 

Houthandel EXZO lanceert nieuwe webshop

In het begin der tijden boden we vele materialen aan onder verschillende, aparte kleine webshops: denk maar aan composietexpert, draadomheining, ecohout of ecobouwmaterialen. Met oog op de toekomst was het echter wel tijd voor een nieuwe, overkoepelende website. En EXZO was geboren! Het doel van deze website was om alle materialen op een centrale plek te verzamelen en dat mensen ze dus ook in één pakket konden bestellen. Gedaan met isolatie van een site en houten kepers van een andere. 

En we kondigden ook nog eens een nieuw assortiment aan: de verlichtingsarmaturen. “Ze zorgen ervoor dat je ook als de zon onder is, kan genieten van jouw gezellige tuin.” Lacht Jeroen. 

Verschenen in Het Nieuwsblad op 11/01/2020. Ook verschenen in het Laatste nieuws op 13/01/2020.

Heeft deze pagina je geholpen?
Bancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving