Heidemat

Bij elke heidemat die bij ons over de toonbank gaat, denk ik aan mijn allereerste vriendinnetje. Ze woonde vlakbij een uitgestrekt heidelandschap, waar we samen onvergetelijke momenten hebben beleefd. We picknickten en rollebolden tussen de dwergstruiken. Het was een fantastische tijd! Het ruwe, lichtjes prikkende gevoel van de matten en de geur van de gedroogde dopheide nemen mij telkens terug mee naar één van die warme zomeravonden. Ook benieuwd naar de heuveltjes van ericamatten?

Meer weten?

Meer weten?

Hoe worden heidematten gemaakt?

Heidematten worden gemaakt door allemaal bosjes dopheide samen te binden en te weven tussen fijne gegalvaniseerde ijzerdraad. Dopheide wordt ook wel ericaplant genoemd, vandaar de term ericamatten. Dopheide komt vooral voor in België, Nederland, Groot-Brittannië, Ierland en grote delen van de kuststreek in West-Europa. De origine maakt vooral een onderscheid in de kwaliteit.

Wat zijn de verschillen tussen Europese en Oosterse heidematten?

We bieden heidematten aan met een beperkte dikte van 1cm en 2cm. Deze hebben een Oosterse oorsprong en zijn perfect geschikt als tijdelijke decoratiemat. Ze gaan afhankelijk van de versie tot 5 of 10 jaar mee. De matten van Europese kwaliteit hebben een dikte van 3 à 4 cm en een levensduur van 15 tot 25 jaar en zijn prima om een langdurige zichtdichte afsluiting te creëren. De dikte van de mat geeft een goed beeld van het aantal dopheide dat gebruikt is in de productie en geeft ook aan hoe zichtdicht de matten zijn. De Europese matten zijn nagenoeg 100% zichtdicht.

Waarvoor worden heidematten gebruikt?

Decoratiematten zoals de heidemat worden het vaakst gebruikt om privacy te creëren. Gek hé, dat dwergstruiken zo toch dienst kunnen doen om in de hoogte het zicht te belemmeren? Ze worden in de meeste toepassingen gemonteerd aan een draadafsluiting zoals een tennis- of bekaertdraad. Ik vind het gemakkelijkst om ze te bevestigen met binddraadjes en een bindapparaatje. Een alternatieve bevestiging kan met spanbandjes of stukjes ijzerdraad.

 

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze heidemat? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving