Geschaafde lariks / douglas balken en kepers

Een prachtig bijgebouw, zoals een poolhouse, tuinhuis of carport, dat kan toch alleen maar met prachtig afgewerkte kepers en balken uit lariks of douglashout? Dit constructiehout is geschaafd voor een nette afwerking, waardoor de unieke houttekening en knopen nog meer tot hun recht komen! Wie fan is van de charmante uitstraling van eik, maar toch een budgetvriendelijke optie willen, zijn bij lariks en douglas dus aan het juiste adres.

Meer weten?

Meer weten?

Welke voordelen heeft lariks en douglashout voor de kepers en balken van jouw constructie?

Larikshout of douglas is een halfharde houtsoort van Europese afkomst. Hierdoor heeft deze grondstof die typische knopen en een gegolfde tekening, wat een prachtige dimensie geeft aan je project. Wat lariks en douglas zich ook onderscheiden van de rest van de houtsoorten, is de goudgele tot soms zalmroze tint, wat zonder behandeling na verloop egaal zal vergrijzen.

Lariks en douglas zijn ook de ideale budgetvriendelijke houtsoorten. Zo zal je minder betalen dan als je bijvoorbeeld voor eik kiest, maar krijg je toch nog dezelfde uitstraling als het hout eenmaal is vergrijsd. De typische houttekening komt dan nog beter tot zijn recht. Resultaat: een prachtig, landelijk en toch charmante uitstraling voor je project.

Wat is een geschaafde afwerking bij douglas en lariks balken en kepers?

Vierkante of rechthoekige balken en kepers hebben een mooi effen oppervlak. Die zagen we eerst in een vierkante of rechthoekige vorm om vervolgens netjes te schaven tot een glad geheel zonder splinters. Deze constructiebalken zijn dus mooier afgewerkt, waardoor je ze zelfs bloot kunt laten en niet hoeft te bekleden. Maar ze zijn ook ideaal voor een moderne constructie met strakke en afgewerkte houten balken.

Waar kan je deze geschaafde kepers en balken uit douglas en lariks voor gebruiken?

Deze vierkante en rechthoekige balken zijn erg geschikt voor de constructie van jouw bijgebouw in de tuin. Zo kan je er bijvoorbeeld het skelet van een carport, een bijgebouw, een tuinhuis of een kapschuur mee vormgeven. Dankzij de gladde afwerking kan je ze echter ook gebruiken om tuimeubelen te maken, zoals bijvoorbeeld een picknicktafel.

Een laatste tip: net zoals bij eikenhout vermijd je best contact met de grond, aangezien het hout hierdoor langer zal meegaan. Gebruik bijvoorbeeld arduinen sokkels bij de verticale pilaren of schenk extra aandacht aan het behandelen en beschermen van het hout voor de plaatsing.

Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze geschaafde lariks / douglas balken en kepers? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving