Meer weten?

Wat zijn shingles?

Shingles zijn dunne planken uit hout, kunststof of bitumen die je meestal overlappend op elkaar legt op het dak of aan de gevel van je bijgebouw. Zo krijg je ook wel een patroon als visschubben. Dit geeft jouw project een landelijke stijl en je zorgt ook nog eens voor een waterdichte en duurzame afwerking van een schuin dak.

Wat zijn de voordelen van shingles uit hout?

Houtshingles hebben verschillende voordelen als dakbedekking van je bijgebouw. Je zult zien dat deze planken dankzij het verschil in houttekening en kleur een leuk patroon vormen van licht- en donkerbruine tinten. Zo krijg je een speels, spontaan en rustiek effect bovenop je dak. Hier kan je bovendien kiezen tussen verschillende houtsoorten: van grenen en cederhout tot robinia. 

Houten shingles hebben bovendien veel voordelen die bijvoorbeeld asfaltshingles niet hebben. Zo zijn ze veel duurzamer en kunnen ze verschillende weersomstandigheden beter aan. En wist je zelfs dat houten shingles je dak meehelpen isoleren? Ja hoor, we merken dat een dak dat bekleed is met shingles op zich al heel goed isoleert, zonder enige extra matten of platen.

Waarom shingles uit bitumen?

Bitumen is een nieuwe, moderne techniek die je ook vaak terugvindt bij moderne, platte daken. Het is een soort dakbedekking gemaakt uit ruwe aardolie. Het grote voordeel van dit soort shingles is dat ze niet verkleuren of vergrijzen na verloop van tijd en dus altijd hun prachtige kleur behouden. Ze zijn beschikbaar in nog meer kleuren en vormen.

Dankzij de vlakke structuur en de egale kleur passen bitumen shingles bovendien beter bij projecten met een moderne uitstraling. 

Moet je ergens op letten bij het leggen van je shingles?

Nee, door het natuurlijke karakter van de shingles maakt netheid of vakmanschap niet echt uit. Zorg alleen dat de plankjes elkaar niet te veel overlappen. Enkele centimeters is meestal al voldoende. Begin onderaan het dak en werk naar boven. Timmer elke shingle vast met behulp van een hamer en inox nageltjes. En je zult zien dat je dak of gevel al snel bekleed is!


Afspraak maken

Woon je net iets te ver om onze toonzaal in Aalter te bezoeken? Wil je toch persoonlijke advies van één van onze productexperts? Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een online afspraak te maken!

Als je graag langs wilt komen bij ons in Aalter, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Bij ons, in de toonzaal".

Kom je graag eens tot in onze toonzaal in Aalter om jouw project te bespreken? * Kies dan hieronder een datum en tijdstip om een afspraak te maken!

Als je liever een afspraak voor een online videocall wilt maken, pas dan zeker de bovenstaande knop aan naar "Online videocall".

* Je kan onze toonzaal ook bezoeken zonder afspraak, ofwel hier een afspraak maken met één van onze adviseurs.

 

Kies een datum

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Kies een tijdstip

Jouw gegevensAanvraag offerte

Wil je graag een offerte voor onze dakshingles? Vul hieronder dan even je gegevens in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

 

Jouw gegevensMijn vraag

Telefonisch

Bel ons op +32 9 292 73 03 tijdens de openingsuren.
Wij helpen je graag meteen verder!

 

Een mailtjeBancontact
Visa
Maestro
Mastercard
iDeal
Apple Pay
Google Pay

Bank overschrijving